Gran Canaria

Markten op Gran Canaria

Markten op Gran Canaria

Net zoals thuis is er ook op Gran Canaria iedere dag wel ergens een openbare markt op het eiland. Deze markten zijn steeds gezellig en soms luidruchtig, dat maakt de sfeer. De prijzen op de markt zijn soms zeer goedkoop. Op de typische toeristen markt is het voor handtassen, schoenen en andere producten soms wel aanbevolen om te bieden.

De openbare markt in Vecindario
Openbare markten op Gran Canaria zijn puur gezelligheid en goedkoop onder de zon

Op Gran Canaria, dankzij een cultuur die zonder twijfel wordt begunstigd door het bevoorrechte klimaat, zijn er het hele jaar door tientallen markten en straatmarkten (bijna alle gemeenten hebben er een) en ze worden alleen maar groter tijdens de zomer- en kerstperiode.

Maandag – markt
Puerto de Mogan – 09.00 tot 14.30 uur – Plaza del Parking
Vecindario – 08.00 tot 14.00 uur – Calle Juan XXIII

Dinsdag – markt
Arguineguin – 08.00 tot 14.00 uur – Plaza Negro niet ver van het strand van Arguineguin
Calle Paco GonzálezAmbachten – Beddengoed – Planten en Bloemen – Leder – Fruit, groenten en lokale delicatessen – Sieraden, kleding en schoeisel

Woensdag markt
Vecindario – Plaza de San Rafael – 10.00 tot 14.00 – Eén van de oudste openbare lokale markten op Gran Canaria is deze van Vecindario. Het is er zeer goedkoop en aangenaam. Je proeft hier nog de echte sfeer van Gran Canaria.
San Fernando – Op deze gezellige en soms zeer drukke markt in San Fernando is letterlijk alles te koop. Er is de overdekte vlees- en groentemarkt, kruiden, specerijen en andere lokale producten waaronder veel biologische producten worden aangeboden. Op het buitenplein zijn er fruitkramen, kleding, schoenen, handtassen en vele andere artikelen. Let vooral op de prijzen vooral bij kleding, schoenen en handtassen.

Openbare markt op woensdag in Vecindario
Wekelijkse markt in de stad Vecindario op Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

De start prijzen zijn zeer hoog en onderhandelen is zeker de boodschap. Thuis reeds een beetje Spaans leren met een taalcursus online of een boekje is een tip om beter te onderhandelen met de verkoper. De markt is bereikbaar te voet vanuit Playa les Inglés of Maspalomas maar dat is al gauw 60 minuten doorstappen.

Er is tijdens die dagen ook een speciale bus die heen en weer rijd naar de markt vanuit de badsteden. Met de taxi is trouwens ook niet zo duur. De markt is op woensdag en zaterdag van 7 uur tot 13 uur. Meer info in je hotel.

Vrijdag – markt
Puerto de Mogan – 08.00 tot 14.00 – Aan de jachthaven van Puerto de Mogan. Een zeer mooie markt in het centrum en aan de jachthaven.

Puerto de Mogan - Mercado
Marktdag in Puerto Mogan (Gran Canaria)

Zaterdag – markt
Vecindario – 08.00 tot 14.00 uur – Avda. de Las Tirajanas
Telde – 08.00 tot 14.00 uur – Naast het busstation
Arucas – 8.00 tot 14.00 uur – Calle Alcalde Codorniú Rodríguez en Calle Fernando Caubín Ponce. Na de markt kan ik u een citytrip in de stad Arucas aanbevelen.
Santa Brigida – 08.00 tot 20.00 uur – Centrum. Het is niet zo een grote markt maar gezellig
San Fernando – 08.00 tot 14.00 – De gemeentelijke markthal is de plaats waar de markt doorgaat. Souveniers, kleding ( veel namaak ), handtassen sieraad en speelgoed. Binnen in het gebouw zijn er voeding en artisanale producten. Bloemen en planten, aloe vera producten. Streekproducten en kaas zoals de gekende Queso de Flor van Gran Canaria. De markt van San Fernando is druk bezocht door toeristen van het eiland.
San Mateo – San Mateo is een van de meest traditionele markten op het eiland, bekend om de meest verse groenten en specialiteiten van Gran Canaria. In de overdekte markt in het centrum van San Mateo, Openingstijden: zaterdag, 8 tot 20 uur, zondag van 8 tot 14 uur.

Zondag markt
Santa Lucia – 09.00 tot 14.00 uur – Naast stadhuis
Jinamar – 09.00 tot 15.00 uur – Bij het binnenrijden van de stad
San Fernando – 09.00 tot 14.00 uur – ( Vlooienmarkt / Rommelmarkt ) – Calle San Mateo – Gelegen in  de buurt van het voetbalstadion en de rolschaatsbaan. Op de tweedehandsmarkt staan gemiddeld 260 standhouders.

Markten op Gran Canaria zijn gezelligheid en goedkoop. Op de foto Vecindario
Markten op Gran Canaria zijn gezelligheid en goedkoop. Op de foto Vecindario
 • San Fernando – 09.00 tot 14.00 – Pista de Patinaje.
  Boerenmarkt met verse producten. ( Twee wekelijks ). San Fernando is gemakkelijk bereikbaar vanaf Maspalomas, Meloneras of Playa del Ingles.
 • Valsequillo – 08.00 tot 14.00 uur – Marktplaats
 • Valleseco – 08.00 tot 14.00 uur – Gemeentelijke marktplaats
 • Moya – 08.00 tot 14.00 uur – Aan het busstation “Estación de Guaguas”
 • Telde – 08.00 tot 14.00 uur – Naast de kerk op het kruispunt
 • Ingenio – 08.00 tot 14.00 uur – Carrizal
 • San Bartolomé de Tirajana – Plaza de Santiago
 • Las Palmas – Rommelmarkt – 08.00 tot 14.00 uur – Parque San Telmo ( dichtbij het busstation en de winkelstraat Triana ). De markt van Las Palmas kan je combineren met een citytrip door het oude en nieuwe gedeelte van de hoofdstad van Gran Canaria.
 • Vegueta – 08.00 tot 14.00 uur – Plaza del Pilar Nuevo ( Las Palmas ) – Veel handgemaakte artikelen. Deze markt gaat niet door tijdens de maanden juli, augustus en september. Vegueta ligt in het historische gedeelte van de stad Las Palmas
 • Teror – De meest traditionele en een van de mooiste markten van de Canarische Eilanden. De markt is gelegen rond de basiliek van de Virgen del Pino, en biedt alle specialiteiten van het eiland, ambachten en typische producten van Gran Canaria. Openingstijden: zondag, 8 tot 14 uur.

Elke eerste zondag van de maand

Tejeda – Algemene boeren- en artisanale of andere markt – Galindo. De gemeente Tejeda is gelegen op het hoogste punt van Gran Canaria.

Mercado de Puerto de la Luz in Las Palmas de Gran Canaria

Markten in Las Palmas

De hoofdstad Las Palmas is uitermate geschikt om te shoppen. In de stad kan u iedere dag op de markten de gebruiken leren kennen van de lokale bevolking. U vind er alle soorten producten en aroma’s. Voel het ritme van deze bruisende hoofdstad van Gran Canaria. In Las Palmas de Gran Canaria vind u drie belangrijke marktplaatsen zoals Mercado de Vegueta, Mercado Central en Mercado del Puerto.

De Mercado del Puerto de La Luz (kaart) is gesitueerd aan de haven, op het einde van Las Canteras in de buurt van Castillo de la Luz. Hier is het een gezellige mix van de vriendelijke lokale bevolking en toeristen. Het ijzeren marktgebouw werd gebouwd in 1891 en gerestaureerd in 1994.

De openbare markt van Puerto De La Luz in Las Palmas
De openbare markt van Puerto De La Luz in Las Palmas

Je vind er vlees, groenten, fruit, bloemen maar vandaag in het moderne Las Palmas is het ook een ontmoetingspunt met een recreatieve en gastronomische uitstraling. Vooral s’avonds komt de lokale bevolking hier op de terrassen genieten bij een goed glas Canarische wijn en tapas. Hier voel je het bruisende Spanje, een atmosfeer om te proeven. Vooral vrijdagavond lijkt het of er niemand thuis is, maar allemaal op de markt. Zeker een aanrader.

De straatmarkt van Las Palmas. Met meer dan 400 kraampjes is dit de bekendste, drukste en meest complete markt van het hele eiland. Slenteren over de vlooienmarkt in Las Palmas (Ramblas del Alcalde Juan Rodríguez Doreste) is een zondagse traditie onder de plaatselijke bevolking, en toeristen kunnen meedoen als één van hen. Bij de kraampjes vind je praktisch alles: kleding en schoeisel, huishoudelijke artikelen en textiel, accessoires, fruit, groenten, bloemen, planten en nog veel meer. U kan de markt bezoeken op zondag van 09.00 tot 14.00 uur

Ramblas del Alcalde Juan Rodríguez Doreste in Las Palmas de Gran Canaria
Ramblas del Alcalde Juan Rodríguez Doreste in Las Palmas de Gran Canaria

U kan er naartoe met het openbaar vervoer van Guaguas Municipales nrs 21, 2433 en 47. De halte Calle Juan Rejón 25 bevind zich op enkele minuten te voet van de markthal.

Jaarlijkse Markten op Gran Canaria

Augustus

FeriaArtesanía Genuina
Een jaarlijks terugkerende ambachtenmarkt. Deze gezellige markt vind in 2014 plaats aan de vuurtoren van Maspalomas. 75 standhouders verwelkomen de plaatselijke bevolking en de duizenden toeristen. 26 deelnemers hebben het statuut van ambacht en vakmanschap.

Markt - Market - Mercado - Maspalomas Gran Canaria
Artisanale ambachtenmarkt in Maspalomas op Gran Canaria (Canarische Eilanden)

Keramiek, leder, glasblazen, sieraden en juwelen, decoratiestoffen, enz .. Er zijn deelnemers uit het het ganse eiland Gran Canaria. Bovendien zijn er op bepaalde dagen ook workshops.
Wanneer : tot 17 augustus 2014
Van 17.00 tot 23.00 uur

Deze lijst word regelmatig aangevuld. Alle suggesties zijn welkom via het contactformulier.