Gran Canaria

Naakt op Gran Canaria

Naakt op Gran Canaria

De beste naaktstranden van Gran Canaria

Naaktstrand El Confital Gran Canaria

Gran Canaria en Fuerteventura, eilanden waar een naturist zich zo vrij als een vogel kan bewegen. De mooiste stranden voor naakt recreatie op Gran Canaria liggen aan de westkust. De meeste afgelegen stranden waar je naakt kan zonnebaden zijn enkel te bereiken met de auto, taxi, fiets, mountainbike of te voet. Naaktstranden in het oosten en noorden zijn toegankelijker maar beschikken niet over een zandstrand, maar kiezels of rotsen.

Op deze kleine afgelegen naakt stranden beschik je meestal wel over meer privé daar er weinig of geen toeristen komen. Uitzonderingen zijn de weekends, dan komen de inwoners van het eiland liefst zelf naar de afgelegen stranden met gans hun familie en dus ook kinderen om de drukte te vermijden. Naturism op deze stranden kan je dan ook beter tijdens de werkdagen plannen, dit uit respect voor de plaatselijke bevolking.

Playa del Ingles en Maspalomas

Het meest gekende strand waar je naakt mag rondlopen situeert zich langs de kustlijn richting Playa del Inglés en Maspalomas. Hier bevind zich een 3 km lange strook waar je onbekleed kan rondlopen. Deze strook is wel publiekelijk en iedereen kan er dus gemengd zonnebaden met of zonder badkledij.

Niettegenstaande zijn er mogelijkheden genoeg om privacy op te zoeken achter rotsen en struiken. Er word wel is gezegd dat de zone voor naakt recreatie enkel door homo’s en lesbienne’s ( gay maspalomas ) word gebruikt.

Dat er openlijk de liefdesdaad word gedaan, dat je word bekeken door ouwe viezerikken, ik kan zeggen dat hier allemaal niets van aan is. Jong en oud, onbedekt of monokini, iedereen mengt zich hier onder elkaar zonder enige schaamte of het gevoel dat je bekeken word.

Gay oogcontact is onvermijdelijk maar het is zeker niet uitdagend. Het nudistengebied begint bij kiosk nummer 5 en loopt door tot Playa del Ingles. Voor iedereen is er wel een vrij plekje te vinden. Misschien wel meegeven dat de lokale inwoners het soms niet zo op prijs stellen, hou hier dus wel rekening mee.

Naaktstrand van Playa del Ingles

Misschien nog meegeven dat naakt rondlopen publiekelijk op het straat niet is toegestaan. Veel appartementen en hotels voor naturisten zijn er niet.

Er is wel de beschikking tot een bungalowpark Campo International dat een 14 tal bungalows bevat. Dit park heeft de mooie naam “Magnolias Natura“. Het is ongeveer 3 km verwijderd van het strand van Maspalomas.

De meest gekende stranden waar nudisme mogelijk is zijn Vargas, Montaña de Arena, Tiritaña, Veneguera en nog enkele andere. De gekendste zijn dus Maspalomas en Playa del Ingles.

Playa de Vargas

Dit verlaten strand situeert zich in het zuidoosten van Gran Canaria in de gemeente Agüimes. Het strand is in trek bij surfers maar ook nudisten kunnen een rustig plekje vinden. Het bestaat hoofdzakelijk uit keien maar er is ook vooral bij eb een zandstrand. Door de ligging staat er regelmatig veel wind.

Playa de Vargas is gelukkig nog steeds in zijn natuurlijke toestand. Het is met zijn 1300 meter een klein maar rustig strand. Kom je met de auto van de GC-1 autosnelweg dan is er een parking voorzien. Openbaar vervoer komt er helaas niet.

Camping - Playa de Vargas - Gran Canaria

Niet ver van het strand is voor de kampeerder Camping Playa de Vargas. Dit is een eenvoudige camping met restaurant, douches en simpele kamers. Beschikt u over een tent of caravan dan zijn hiervoor plaatsen voorzien.

Nog even meegeven dat topless of bloot zonnen bijna overal is toegestaan. Zowel hotels, bungalows en appartementen complexen laten topless toe aan het zwembad. Topless rondlopen op straat of buiten het zwembad terrein word dan weer niet toegestaan. raadpleeg zeker het reglement in uw verblijf.

Montaña de Arena

Eén van de meest populaire is zeker deze van Montaña de Arena. Dit naaktstrand is niet zo groot, het is ongeveer 250 meter lang en 38 meter breed. Het zand is fijn en goudkleurig. De naam Montaña de Arena is ontstaan omdat dit afgelegen strand word afgeschermd door een grote duin.

Deze naakt locatie is rustig gelegen en bied veel privacy doordat het ver van woonwijken is gelegen. Toch kan het er op sommige dagen redelijk druk zijn. Vooral tijdens de zomermaanden en in het weekend. Helaas kunnen bezoekers van het strand soms wel veel vuil achterlaten wat dit uniek mooie strand van Gran Canaria zeker niet verdiend.

In de buurt is nauwelijks iets om te eten of te drinken. Een wandelboulevard of promenade zal u ook hier niet vinden. Als u een liefhebber bent van zwemmen in de zee dan is het hier zeker ok. Het water is er rustig met weinig golven.

Daar het strand is afgelegen is er geen toezicht van redders. Voor noodgevallen is er wel in de directe nabijheid een ziekenhuis dat zich situeert op de Avenida Maritima. U kan het ziekenhuis telefonisch bereiken op 928 444000. Het terrein is gemakkelijk te voet te bereiken. De auto parkeren in de buurt is veilig. De dichtstbijgelegen bewoonde plaats is Pasito Blanco met de prachtige jachthaven.

Lees verder op de volgende pagina[:en]