Gran Canaria

Surf op Gran Canaria

Surf is op alle Canarische eilanden een begrip

De Canarische eilanden zoals Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura en dus ook Gran Canaria zijn uitermate geschikt voor bijna alle soorten surf. Denk maar aan windsurf, kitesurf, en sup of Skimboarden. De surf fanaat op Gran Canaria kan rekenen op een geschikt klimaat, warme temperaturen en veel wind.

Sport Surf Pozo Izquierdo Las Palmas GRan Canaria en
Surf op Gran Canaria

Surfen op Gran Canaria

Als je op vakantie bent op Gran Canaria en je wil het combineren met surf dan heeft het eiland enkele prachtige plaatsen voor u in petto. De branding en de golven van de Atlantische oceaan geven u als surfers de kwaliteit die u wil. Via deze link krijg je een overzicht van alle geschikte locaties om te surfen op Gran Canaria.

Het noorden van het eiland is veruit de belangrijkste locatie om te windsurfen. El Confital bevind zich  ter hoogte van Las Palmas. Ken je de beroemde golf “El FrontĆ³ndan ben je op de plaats waar jaarlijks het wereldkampioenschap Bodyboard word georganiseerd. De kust is hier erg rotsig in combinatie met een sterke branding zijn golven tot 5 meter geen uitzondering.

Het oosten
van Gran Canaria is gekend om Pozo Izquierdo en Vargas. De belangrijkste surf locaties zijn hier “Mosca Point” en “Muellito“. Door de warme winden en de juiste zeestromingen is Pozo Izquierdo dan ook het Mekka voor de windsurf fanaten.

Wereldwijd is deze surf locatie gekend. Het is dan ook niet onbelangrijk dat jaarlijks het Wind & Waves Festival hier word georganiseerd. Rondom de boulevard zijn er enkele surf hotels te vinden. En wie weet ontmoet je kampioenen als Bjƶrn Dunkerbeck en Daida en Iballa Ruano. Een live webcam van Pozo Izquierdo geeft u een idee van de golven.

Naar de Surfschool tijdens je vakantie

Surfen of golfsurfen is op het eiland Ć©Ć©n van de meest beoefende boardsporten. Wanneer je nog niet vertrouwd bent met surf dan kan je het alsnog leren. Op Gran Canaria vind je dan ook verschillende goede surfscholen. EĆ©n van de surfscholen is OceanSide Surf. Deze surf school is gevestigd in Las Palmas en startte als een Surf shop. Voor de beginneling zijn er lessen SUP ( Stand Up Paddle ). Surf Canaries School is gevestigd aan de duinen van Maspalomas sinds 2007.. Pro Surfing is gevestigd in Maspalomas met een surfshop in Playa del Ingles.

Wil je de surfsport combineren met een vakantie dan kunnen u en uw kinderen vanaf 15 jarige leeftijd op Surfcamp in de meeste van deze surf scholen. Het ganse jaar door worden lessen gegeven in surf, bodyboard, paddle, windsurfing en wakeboarding.  Het materiaal dat nodig is om te surfen kan gehuurd worden. De lessen worden in alle scholen gegeven door professionele instructeurs of een personal trainer.

Andere surfscholen op Gran Canaria zijn Pozowinds, Orca Surf Shop, University Surf School en Little Surf House, WavePals. Ongetwijfeld zijn er nog veel meer van deze sport en surf scholen en shops. Alle suggesties, link aanmelden en advertentie aanvragen zijn welkom via het contact formulier

Skimboarden aan het strand

Skimboarden kan op bijna ieder strand op Gran Canaria zoals Maspalomas, Playa del Ingles of San Agustin. Voor Skimboarden heeft men niet veel water nodig, deze sport kan dus gemakkelijk aan de rand van het water worden uitgeoefend. Wanneer de weer het toelaat zie je bijna dagelijks kinderen en jongeren die aan het Skimboarden zijn.

Een prachtige website met een algemeen overzicht van surfen op het eiland is Gran Canaria Surf Guide. Op Gran Canaria zijn voor liefhebbers van sport en watersport natuurlijk nog veel andere mogelijkheden. Denk maar aan zeilen, scuba duiken, duiken, diepzeeduiken en vissen. Iets meer boven water parasailen, jetski en waterski. Het is er allemaal voor u in de beste omstandigheden.

Bent u een liefhebber van Ć©Ć©n van de watersporten op Gran Canaria, dan kan u meewerken aan deze website. Stuur mij uw bevindingen, reacties en foto’s via e-mail. Uw vakantie en sport ervaringen kunnen anderen op weg helpen om dit prachtige eiland en zijn sport mogelijkheden te ontdekken. Alles is vrijwillig, er is dus geen vergoeding voorzien. Contact via deze link