Gran Canaria

Triana in Las Palmas

Triana, shopping in het historische Las Palmas

De shopping zone van Triana situeert zich rond de gelijknamige winkelstraat Calle Triana en dichtbij het historische Vegueta. Triana ligt in het hart van Las Palmas. Vanop het Park San Telmo heb je reeds zicht op Calle Triana. Vanaf 1852 begonnen zich hier winkels en banken te vestigen.

Calle Triana één van de mooiste winkelstraten in de hoofdstad Las Palmas
Booking.com

Een belangrijk historisch voorwerp op Triana is een prachtige ronde klok. Aan de muur van het huisnummer 35 in de Calle Mayor de Triana, dat dateert uit 1868. Deze elektrische klok werd ontworpen door de beroemde klokkenmaker Juan Pflüger. Een klok die je toont dat je de tijd moet nemen om van al dat moois te genieten.

En dat nemen de inwoners van Gran Canaria en trouwens ook op de andere canarische eilanden letterlijk. Hier gaat alles rustig zijn gang.

Ken je het gezegde over spanjaarden, “Manaña” wat simpel betekent “we zien morgen wel”. De mensen op straat zijn hier zeer vriendelijk en behulpzaam. Het is de ideale winkelstraat om het echte Las Palmas te ontdekken.

Zondag shopping in verkeersvrije shoppingstraten

Iedere eerste zondag van de maand is het Shopping Party. Dan zijn de winkels geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Niet te vergeten zijn de talrijke evenementen voor kinderen en concerten tijdens de maand augustus. Het laatste weekend van de maand mei is er het Festival Tiempo para La Paz. een evenement dat plaatsvind in Parque San Telmo. Muziek, concerten, kinderanimatie, eten en drinken lokken jaarlijks veel bewoners en toeristen naar dit stadsfestival.

Shoppen in verkeersvrije winkelstraten op Triana

De zijstraten van Calle Triana zoals de Calle Pérez Galdós, hebben ook geen geheimen voor u. Het is net als Calle Triana een verkeersvrije straat. Het lijkt wel of je in een rustig authentieke dorp rondwandelt, maar niets is minder waar, dit is een grootstad.

Kleurrijke huizen en zuiderse geuren op Triana

Oude kleurrijke huizen, zitbanken op regelmatige afstand waar bomen u de nodige schaduw geven, eerlijk gezegd, dat is met volle teugen genieten van Triana. Tapas bars, restaurants en traditionele maar hedendaagse winkels verwelkomen u graag. Voor de kinderen is er een leuke speelgoedshop. De geur van bloemen aan de ijzeren balkons maken het het winkelen nog aangenamer, de terrasjes midden op de straat versterken het vakantie gevoel. De rustieke Calle Cano is ook zo een mooi voorbeeld van de Canarische cultuur.

Shoppen tussen kleurrijke huizen op Calle Triana in Las Palmas

Net als de shopping zone Mesa y López, zal je in de zone Triana ook de gekende mode boetieks van merken als Mango, Zara, H&M en Springfield terugvinden. Als je goed rondkijkt zal u zelfs een schoenwinkel ontdekken waar de schoenen op maat gemaakt worden. Verder zijn er juweliers, cosmetica en kledingwinkels

Calle Triana en de omgeving ruikt naar zuiderse geuren, het leeft hier iedere dag. Niet enkel de geur van bloemen ruik je hier, ook de restaurants verleiden je graag met het parfum van kruiden. Restaurants en fast-food bars zorgen dat je geen honger hebt. Aanraders zijn Cano, Travieso, Torres, Restaurant Allende maar ook de andere eetgelegenheden geven het beste op de menukaart.

Proef van de lokale gerechten in bars en restaurants

Hier snuif je de typische canarische keuken. Lusten de kinderen niet de canarische gerechten, dan zal Mc Donalds zeker aan hun wensen voldoen. Proef zeker ook de belegde broodjes ( bocadillo ), met vis of kaas, ze zijn hemels lekker. Vanop een terrasje kan je genieten van een lekkere zelfgemaakte taart of chocolade met een tas cappuccino of latte Machiatto, of een zelfgemaakt ijsje nuttigen in een ijsbar.

Calle Triana is verkeersvrij wat het ook veilig maakt wanneer de kinderen mee gaan shoppen. Hier en daar staan speeltuigen voor de allerkleinsten. Straat artiesten verwennen u met hun kunsten of muziek. Tijdens de winterperiode is Calle Triana rijkelijk versierd met kerst verlichting, een aanrader wanneer u de winter doorbrengt op Gran Canaria. In vroegere tijden reed er een tram door deze winkelstraat, vandaag is dit geschiedenis, maar er zijn hier en daar nog overblijfselen te bespeuren van dit prachtige tijdperk.

Meer info over zone Triana vind u op hun website ( enkel in de spaanse taal ). Een toeristische kaart van de commerciële zone Triana uitgegeven door Ayuntamineto de Las Palmas de Gran Canaria met alle handelszaken, informatie, bushaltes en een plattegrond kan je hier en hier downloaden.

Andere bezienswaardigheden in de zone Triana zijn Casa Museo Pérez Galdós ( museum ), Teatro Pérez Galdós ( Theater ), Parque de San Telmo, Ermita de San Telmo, Plaza de Cairasco, La Alameda de Colón ( Columbus standbeeld ) en de Iglesia de San Francisco ( kerk ).

We zijn nu klaar met onze shopping excursie doorheen de winkelzone Triana. Ons volgend shopping gebied is Mesa y López. Hier moeten we naartoe met de auto, taxi, fiets of het openbaar vervoer. Ik geef vandaag de voorkeur aan het openbaar vervoer. De busnrs 02, 22, 25 en 81 houden halt aan de Mercado Central. Vanaf hier kunnen we na ons bezoek aan de gezellige markt verder wandelen naar de belangrijkste winkelstraten van Las Palmas, Calle Néstor de la Torre en Calle José Mesa y López of Avenida José Mesa y López