Nude Recreation of Gran Canaria

Naturisme op de Canarische Eilanden: Vrijheid en Privacy

Gran Canaria: Een Paradijs voor Naturisten

De Canarische Eilanden staan dan ook bovenaan de lijst van nudismevriendelijke stranden in Spanje
De Canarische Eilanden staan bovenaan de lijst van Nudismevriendelijke stranden in Spanje

Gran Canaria staat bekend om haar vrijheid en ongedwongen sfeer. Op de stranden kijkt niemand meer op van een naakt lichaam. Voor het respect van andere strandbezoekers zijn er op de meeste stranden afgebakende zones, genaamd ┬źZona Nudista┬ź. Op Gran Canaria zijn er ongeveer 30 stranden waar u naakt kunt zonnebaden en zwemmen.

Wat is Nudisme?

Nudisme is het ongekleed rondlopen, maar het is belangrijk om te weten dat nudisme niet geassocieerd wordt met seks. Als nudist bezoekt u vaak naaktstranden, sauna’s en speciale naturistencampings. In Duitsland is er zelfs een speciale nudistenroute waar u in de natuur kunt wandelen.

Naaktrecreatie biedt een gevoel van vrijheid en verbinding met de natuur. Het is een gezonde manier om van de zon en de zee te genieten zonder belemmering van kleding. Bovendien bevordert het een positief lichaamsbeeld en helpt het stress te verminderen.

De Mooiste en Populairste Naaktstranden op Gran Canaria

Gran Canaria biedt diverse stranden voor naturisten, vooral aan de westkust. De meeste afgelegen stranden zijn bereikbaar met de auto, taxi, fiets, mountainbike, of te voet. De stranden in het oosten en noorden zijn toegankelijker, maar hebben vaak kiezels of rotsen in plaats van zand.

De afgelegen naaktstranden bieden veel privacy, vooral buiten de weekenden. In het weekend bezoeken de lokale bewoners deze stranden met hun families, waardoor het drukker kan zijn. Om de lokale bevolking te respecteren, is het beter om tijdens werkdagen van deze stranden te genieten. Hieronder volgt een lijst van enkele van de beste stranden in het zuiden van Gran Canaria waar nudisme is toegestaan, samengesteld door de Spaanse Naturismefederatie.

 • Playa del Ingl├ęs: Een van de meest bekende naaktstranden op het eiland, met een lange traditie van naturisme.
 • Maspalomas: Gelegen naast Playa del Ingl├ęs, bekend om zijn duinen en brede nudistische zone.
 • Playa de Monta├▒a Arena: Een rustigere optie voor naturisten, ideaal voor wie op zoek is naar meer privacy.
 • El Confital: De inwoners noemen het ÔÇťEl Cabez├│n NegroÔÇŁ. Het is het eerste naaktstrand in een hoofdstad als Las Palmas.
 • Verder nog: Playa de Vargas, Monta├▒a de Arena, Playa Tirita├▒a, Playa Veneguera en Playa de Las Mujeres
Playa El Confital nabij de stad Las Palmas
Playa El Confital nabij de stad Las Palmas

Tips voor een Prettige Nudistische Ervaring

 1. Respecteer Anderen: Houd rekening met de gevoelens van andere strandbezoekers en respecteer de afgebakende nudistische zones.
 2. Gebruik Zonnebrand: Bescherm uw huid tegen de zon met voldoende zonnebrandcr├Ęme.
 3. Hydrateer: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven tijdens uw stranddag.

Door deze tips te volgen, kunt u optimaal genieten van uw nudistische ervaring op Gran Canaria. Voor meer informatie over de beste naaktstranden en accommodaties, bezoek onze uitgebreide gids over naaktrecreatie.

El Confital

Het strand van El Confital of zoals de inwoners het noemen ┬źEl Cabez├│n Negro┬╗ bevind zich in het noordoosten van het eiland. Het is het eerste naaktstrand in een hoofdstad als Las Palmas. Het strand bevind zich op een schiereiland met de naam La Isleta. Het is de verlenging van het gekende Playa de las Canteras. Er is een afgebakende zone voor nudisme ( Zona Recomendada Naturista ). Het strand is ongeveer 180 meter lang. Het bestaat uit goudkleurig zand en rotsen waarop hier en daar grote stenen platen zijn geplaatst.

Playa El Confital nabij hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria
Foto LPA Visit
Playa El Confital nabij hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria
Foto LPA Visit

Bovendien is het strand goed bereikbaar via houten promenades. In 2012 heeft El Confital van Europa de Blauwe Vlag ontvangen voor een milieuvriendelijk en zeer net strand. Het kan er soms zeer druk zijn omdat door de zeestroming het hier ook geschikt is voor surfers.

Toch straalt El Confital een ware rust uit. El Confital is gemakkelijk bereikbaar met de auto of te voet. Met de bus ( guagua ) kan u vanuit Las Palmas ( San Telmo ) het strand van El Confital bereiken met de nrs 12 of L1. Deze bus rijd iedere 10 minuten. De tijd bus en te voet tot aan het strand is ongeveer 40 minuten.

Playa Tirita├▒a

Het afgezonderde strand van Tiritaña situeert zich tussen Tauro ( letterlijk vertaald Stier ) en Puerto de Mogán. Het strand gelegen in een smalle ravijn is nog in zijn natuurlijke staat. Met zijn lengte van 80 meter is het strand niet zo groot.

Playa de Tirita├▒a (Gran Canaria)
Playa de Tirita├▒a (Gran Canaria)

Er is dan ook veel ruimte voor nudisme of naturisme. Let wel er kunnen families met kinderen aanwezig zijn. Het is dus niet enkel bedoeld als naaktstrand. Wil je regelmatig in je blootje lopen op dit vulkanisch strandje, dan kan u best een hotel of appartement huren in Mogán, Taurito of Puerto Rico.

Het strand is rustig gelegen voor het nudisme, maar ondanks dat het afgezonderd is kan het er zeer druk zijn. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit zwart zand. Ondanks dat het strand geen Blauwe vlag heeft is het toch netjes en het water kristalhelder. Het word ook dagelijks gereinigd. Vuilbakken zijn aanwezig. Het naaktstrand is niet toegankelijk voor rolstoelpatienten. Vergeet geen parasol of ligzetel want u kan er geen huren ter plaatse.

Het strand is te bereiken met het openbaar vervoer ( guaguas Global ) via de nr 33 Playa del Ingles – Puerto de Mogan, ( halte Barranco de Tirita├▒a ) deze bus rijd enkel op zaterdag en zondag. Tijdens de weekdagen bus nr 91 tot aan Playa del Cura. Vandaar moet je dan nog een stuk te voet richting Taurito. Kom je liever met de auto dat kan via de GC-500. Er is geen parkeerplaats voorzien. Via een pad kan je dan het kleine strandje gemakkelijk te voet bereiken.

Playa del Ingl├ęs en Maspalomas

Het bekendste naaktstrand ligt in San Bartolom├ę de Tirajana tussen Playa del Ingl├ęs en Maspalomas. Deze kuststrook van 3 km is openbaar, waar je gemengd kunt zonnebaden met of zonder badkleding. Het strand heeft een oppervlakte van 2.700 meter lang en 50 meter breed, met fijn, blond zand. Ondanks de publieke aard zijn er voldoende mogelijkheden om privacy te vinden achter rotsen en struiken. Het nudisten gebied begint bij kiosk nummer 5 en strekt zich uit tot Playa del Ingl├ęs.

Het strand tussen Playa del Ingl├ęes en Maspalomas 
is niet enkel voor de LGBTQ+ gemeenschap maar voor iedereen
Het strand tussen Playa del Ingl├ęes en Maspalomas
is niet enkel voor de LGBTQ+ gemeenschap maar voor iedereen

Hoewel het nudisten gebied soms wordt geassocieerd met de LGBTQ+ gemeenschap, is het een plek voor iedereen, jong en oud, om zonder schaamte te genieten. Magnolias Natura, het enige naturistenresort op het eiland, ligt ook vlakbij deze stranden, in de Campo Internacional de Maspalomas. Let wel op dat naakt rondlopen op straat niet is toegestaan.

Er is wel de beschikking tot een bungalowpark Campo International dat een 14 tal bungalows bevat. Dit park heeft de mooie naam ┬źMagnolias Natura┬ź. Het is ongeveer 3 km verwijderd van het strand van Maspalomas.

Playa de Las Mujeres: Rust en Natuur op Gran Canaria

Playa de las Mujeres, wat ┬źVrouwenstrand┬╗ betekent, ligt in het zuiden van Gran Canaria, onder de boulevard die zich uitstrekt tussen de bekende stranden Playa de Maspalomas en Playa de Meloneras. Hoewel er geen directe parkeergelegenheid is, vindt u langs de straten achter de boulevard diverse gratis parkeerplaatsen. Stevige schoenen zijn aanbevolen, omdat de afdaling naar Playa de las Mujeres over een rotsachtig, onverhard pad loopt en niet geheel veilig is. Volg de borden en de grote graffiti op de muur van de boulevard om het strand te vinden. Bij aankomst op Playa de las Mujeres, wacht een strand van 500 meter lang en ongeveer 30 meter breed, bedekt met grijze rotsen en omgeven door rotsachtige heuvels.

Playa de Las Mujeres (Gran Canaria)
Playa de Las Mujeres (Gran Canaria)

Samenvatting

 • Locatie: Zuid-Gran Canaria, tussen Playa de Maspalomas en Playa de Meloneras.
 • Bereikbaarheid: Geen directe parkeergelegenheid, gratis parkeerplaatsen langs straten achter de boulevard.
 • Toegang: Rotsachtig, onverhard pad, stevige schoenen aanbevolen.
 • Strandkenmerken: 500 meter lang, 30 meter breed, grijze rotsen, omgeven door rotsachtige heuvels.
 • Voorzieningen: Geen directe bebouwing, hotelcomplex en woonwijk boven aan de boulevard.
 • Populariteit: Minder druk dan andere stranden, vroeger populair bij nudisten.
 • Netheid: Vuil en gebroken glas in sommige hoeken, regelmatige netheid ontbreekt.
 • Sfeer: Rustig, ideaal voor ontspanning en privacy.

Geniet van de natuurlijke charme en rust van Playa de las Mujeres op Gran Canaria!

Playa de Vargas

Dit verlaten strand situeert zich in het zuidoosten van Gran Canaria in de gemeente Ag├╝imes. Het strand is in trek bij surfers maar ook nudisten kunnen een rustig plekje vinden. Het bestaat hoofdzakelijk uit keien maar er is ook vooral bij eb een zandstrand. Door de ligging staat er regelmatig veel wind.

Playa de Vargas is gelukkig nog steeds in zijn natuurlijke toestand. Het is met zijn 1300 meter een klein maar rustig strand. Kom je met de auto van de GC-1 autosnelweg dan is er een parking voorzien. Openbaar vervoer komt er helaas niet.

Camping - Playa de Vargas - Gran Canaria. Op minder dan 200 meter van het strand Playa de Vargas
Camping Playa de Vargas (Gran Canaria)
Op minder dan 200 meter van het strand Playa de Vargas
Playa de Vargas (Gran Canaria)
Playa de Vargas (Gran Canaria)

Niet ver van het strand is voor de kampeerder Camping Playa de Vargas. Dit is een eenvoudige camping met restaurant, douches en simpele kamers. Beschikt u over een tent of caravan dan zijn hiervoor plaatsen voorzien.

Monta├▒a de Arena

E├ęn van de meest populaire is zeker deze van Monta├▒a de Arena. Dit naaktstrand is niet zo groot, het is ongeveer 250 meter lang en 38 meter breed. Het zand is fijn en goudkleurig. De naam Monta├▒a de Arena is ontstaan omdat dit afgelegen strand word afgeschermd door een grote duin.

Strand van Monta├▒a de Arena (Gran Canaria)
Strand van Monta├▒a de Arena (Gran Canaria)

Deze naakt locatie is rustig gelegen en bied veel privacy doordat het ver van woonwijken is gelegen. Toch kan het er op sommige dagen redelijk druk zijn. Vooral tijdens de zomermaanden en in het weekend. Helaas kunnen bezoekers van het strand soms wel veel vuil achterlaten wat dit uniek mooie strand van Gran Canaria zeker niet verdiend.

In de buurt is nauwelijks iets om te eten of te drinken. Een wandelboulevard of promenade zal u ook hier niet vinden. Als u een liefhebber bent van zwemmen in de zee dan is het hier zeker ok. Het water is er rustig met weinig golven.

Daar het strand is afgelegen is er geen toezicht van redders. Voor noodgevallen is er wel in de directe nabijheid een ziekenhuis dat zich situeert op de Avenida Maritima. U kan het ziekenhuis telefonisch bereiken op 928 444000. Het terrein is gemakkelijk te voet te bereiken. De auto parkeren in de buurt is veilig. De dichtstbijgelegen bewoonde plaats is Pasito Blanco met de prachtige jachthaven.

Playa de Tasartico

Tasartico Strand is een prachtig en vrij geïsoleerd strand gelegen aan de westkust van Gran Canaria. Om er te komen, moet je minstens 7 kilometer over een onverharde weg afleggen. Het strand dankt zijn naam aan het nabijgelegen stadje Tasartico, een kleine gemeenschap waar de inwoners voornamelijk leven van de glastuinbouw. Het is een rustieke en traditionele plek, maar een verborgen schat die je niet mag missen.

Strand van Tasrtico (Gran Canaria)
Strand van Tasrtico (Gran Canaria)

Dit rotsachtige strand, genesteld tussen twee grote dorre bergen, heeft het uiterlijk van een kleine woestijn met donker zand. Dit geeft het strand een unieke charme en biedt indrukwekkende uitzichten die je niet wilt missen. Wees wel voorzichtig tijdens het zwemmen, want het is een diepwaterstrand met soms sterke golven, wat het enigszins gevaarlijk kan maken. Ga niet te ver van de kust, tenzij je een ervaren zwemmer bent.

Het strand heeft transparant turquoise water met een kristallijne uitstraling, waardoor het contrast van kleuren adembenemend is. Door de isolatie wordt het strand vaak beschouwd als een naaktstrand, omdat er zelden mensen zijn die je kunnen zien.

Hoe Kom Je Er?

Er zijn drie manieren om Tasartico Strand te bereiken vanaf Las Palmas de Gran Canaria:

 1. Route vanuit het noorden: Via de gemeenten Arucas, Moya, Firgas, Gu├şa, G├íldar en Agaete.
 2. Route vanuit het zuiden: Via de GC-1 naar Arguinegu├şn en de GC-500 naar Mog├ín, waarbij je dezelfde weg volgt, nu genaamd GC-200 richting La Aldea de San Nicol├ís.
 3. De dichtstbijzijnde buslijn is lijn 38: Het openbaar vervoer in Playa del Ingl├ęs of Mog├ín. Deze bus rijdt echter alleen tot aan het knooppunt Tasarte.

Beide routes zijn goed aangegeven richting Tasartico. Nadat je de juiste afslag hebt genomen, moet je nog ongeveer 11 kilometer afleggen over een smalle, deels onverharde weg.

Tijdens uw wandeling naar deze Canarische stranden is er bewegwijzering
Tijdens uw wandeling naar deze Canarische stranden is er bewegwijzering

Playa de G├╝i-G├╝i

Het Güi-Güi strand is een van de meest exotische stranden van de Canarische Eilanden. Gelegen naast de gemeente Aldea de San Nicolás de Tolentino, in het westen van Gran Canaria, is het strand van Güi-Güi een van de zandstranden waarvan u kunt genieten tijdens een toeristisch uitje op Gran Canaria.

Strand van G├╝i-G├╝i waar Naaktrecreatie toegelaten is (Gran Canaria)
Strand van G├╝i-G├╝i waar Naaktrecreatie toegelaten is (Gran Canaria)

Het is 360 meter lang en 25 meter breed en behoort tot het G├╝i-G├╝i Speciaal Natuurreservaat en Ecologisch Gevoelig Gebied . Het heeft fijn donker zand en wordt beschouwd als een van de meest paradijselijke plekken op Gran Canaria. Het is aan te raden dit strand te bezoeken wanneer de temperaturen niet te hoog zijn, aangezien de wandeling ernaartoe uitdagend is. Zorg voor goede schoenen en voldoende water.

Bereikbaarheid en Voorbereiding

Het strand van Güi-Güi is bereikbaar via een ietwat moeilijk pad vanuit de stad Tasartico, maar het kan ook per boot worden bereikt vanuit Mogán of vanaf de haven van de stad. De beloning is groot, want hier kun je genieten van een verfrissende duik in kristalhelder water met een gematigde temperatuur. De weg naar dit strand is niet gemakkelijk en vereist een zorgvuldige voorbereiding. Het pad is ruig en kan zwaar zijn tijdens de heetste uren van de dag. Goede schoenen en voldoende water zijn essentieel om de tocht comfortabel en veilig te maken. De prachtige uitzichten en serene sfeer bij aankomst maken de inspanning echter meer dan waard.

Tips voor Bezoekers

 • Wees Voorbereid: Dit strand is moeilijk bereikbaar. Zorg voor stevige schoenen en neem genoeg water mee.
 • Vermijd de Hitte: Bezoek het strand bij mildere temperaturen om de wandeling aangenamer te maken.
 • Respecteer de Natuur: Houd het strand schoon door je afval mee terug te nemen.
 • Zwem Veilig: De golven kunnen sterk zijn en er is geen toezicht, dus wees voorzichtig.
Het Strand van G├╝i-G├╝i op Gran Canaria
Het Strand van G├╝i-G├╝i op Gran Canaria

Conclusie

Dit afgelegen strand op Gran Canaria biedt een unieke ervaring voor avonturiers en natuurliefhebbers. De combinatie van ongerepte natuur en rustige omgeving maakt het de perfecte plek om te ontspannen, ver weg van de drukte. Hoewel de wandeling ernaartoe uitdagend is, wordt deze beloond met een paradijselijk landschap dat je niet snel zult vergeten.

Belangrijke Tips voor Naturisten

Topless zonnebaden is bijna overal toegestaan, zowel op stranden als bij zwembaden in hotels, bungalows en appartementencomplexen. Houd er rekening mee dat topless rondlopen op straat of buiten het zwembadterrein niet is toegestaan. Raadpleeg altijd het reglement van je verblijf.

De Canarische Eilanden bieden een ideale bestemming voor naturisten die op zoek zijn naar vrijheid en privacy, met een breed scala aan stranden en accommodaties die tegemoetkomen aan de behoeften van naaktrecreatie.

Deel Jouw Ervaringen

Heb je zelf tips of suggesties uit eigen ervaringen op deze stranden en naaktrecreatie ? Stuur ons je verhalen, aanbevelingen en foto’s via e-mail. We horen graag van je!