Gran Canaria

Playa del Ingles – Info

Playa del Ingles op Gran Canaria

Playa del Inglés, letterlijk vertaald “Strand van de Engelsen” situeert zich in het zuiden van Gran Canaria. Het ligt tussen Maspalomas, Meloneras en San Agustin. Playa del Inglés is gekend om zijn uitgestrekte stranden, zandduinen, hotels, appartementen en vakantiehuizen. Deze liggen aan de Atlantische oceaan. Playa del Inglés maakt deel uit van de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Deze drukke vakantieregio ontvangt jaarlijks duizenden toeristen.

Playa del Ingles op het Canarische eiland Gran Canaria
Booking.com

Geschiedenis van Playa del Inglés

Het is ontstaan ergens rond 1962. Het is tot stand gekomen hoofdzakelijk voor toeristische exploitatie en als tweede verblijf in een bungalow of vakantiehuis. Playa del Ingles is ook gekend voor het homo toerisme.

De streek was voordien agrarisch gebied met als hoofddoel tarwe en gerst. Daarna werden tomaten voor export geteeld. Vandaag ontvangt deze badstad jaarlijks miljoenen toeristen uit de ganse wereld.

Het weer in Playa del Inglés

Het klimaat op de Canarische eilanden is uniek. Ook Playa del Ingles kan profiteren van de aangename temperaturen het ganse jaar door. De gemiddelde temperatuur op het strand is 22°C. Het zeewater 24°C wat aangenaam is om te zwemmen.

U moet er wel rekening mee houden dat er regelmatig veel wind is. Aan het strand heb je hier uiteraard meer voeling mee dan in het centrum. De temperaturen kunnen tijdens de maanden juli en augustus wel oplopen tot meer dan 30°C, met uitschieters tot 40°C. Op hete dagen brengt de passaatwind wel enige verkoeling. De passaatwind is de ventilator van het eiland. Meer lezen over het weer kan u hier

Van Playa del Inglés via het strand naar Maspalomas

Het uitgestrekte strand van Playa del Ingles ontvangt dagelijks honderden toeristen en is hierbij ook voor u zeer geschikt voor een dagje strand en strandactiviteiten.

Een wandeling van 7 km van Playa del Inglés naar Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Een wandeling van 7 km van Playa del Inglés naar Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Eén van die strandactiviteiten is wandelen of kuieren met de voeten in het warme zeewater richting Maspalomas. Lekker bijpraten, bewegen, kijken en zonnen tegelijk. Onderweg merk je het naaktstrand waar naturisten in de vrije natuur kunnen zonnen. Lees meer ….

Vervoer van en naar Playa del Ingles

Hoe geraak je nu het beste in het centrum en het strand van Playa del Ingles. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het openbaar vervoer is goed geregeld, met de auto of per taxi is ook een goed alternatief. Ik heb voor u een speciale pagina met alle vervoers mogelijkheden. Meer lezen …

Restaurants in Playa del Inglés

Voor spijs en drank is gezorgd in dit vakantieoord. er zijn tal van restaurants en snack-bar. De restaurants, snack bars en fastfood zijn verdeeld over het centrum. Chique restaurants ga je hier niet vinden. Een deel van de restaurants positioneerd zich op de Paseo Maritimo. Hier is het de ganse dag lekker druk. Ook s’avonds is het genieten aan het diner.

De prijzen zijn hier gemiddeld tussen 10 en 20 € per persoon. In bijna iedere bar zowel in het centrum als aan het strand kan je een ontbijt, lunch of diner nuttigen. Een halve kip met frieten bijvoorbeeld kan u makkelijk vinden voor 6 € per persoon.

De dranken zijn gemiddeld de prijs van 2 €, cocktails tussen 5 en 7 €. De liefhebbers van chinees en japans komen ook ruim aan hun trekken. De meeste van deze restaurants werken op basis van buffet.

Ook In Playa del Ingles ontbreken fastfood restaurants niet. Jeugd en familie’s met kinderen vinden Mc Donalds en Burger King al snel in dit vakantie paradijs.

Uitgaan in Playa del Inglés

Playa del Ingles is de uitgekozen plaats voor mensen zoals u en ik die houden van uitgaan. Deze locatie heeft bijna alles om te stappen en te fuiven. Voor alle leeftijden is hier wel ergens een bar, discotheek of andere gelegenheid. Playa del Ingles mag zeker niet ontbreken in je party agenda. Meer lezen …

Bezienswaardigheden in Playa del Inglés

De wandelboulevard Paseo Costa Canaria is een drukbezochte boulevard. Deze hoog gelegen promenade geeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op het strand van Playa del Ingles en in de andere richting San Agustin.

Poezen Paseo Costa Canaria

De promenade kan je bereiken vanaf het strand via een reeks trappen en een lift of roltrap ( als hij werkt tenminste ).Tijdens uw rondgang zijn er regelmatig zitbanken met uitzicht op zee.

Voor liefhebbers van poezen of katten, breng gerust wat kattenvoeding mee. De dieren zijn het al gewoon geraakt dat toeristen voor hun vooral s’avonds eten meebrengen.

Bij het flaneren passeert u bungalows tot luxueuze villa’s mooi verzorgd met inheemse plantengroei en prachtige bloemen. Deze promenade moet je zeker ééns gewaarworden s’avonds bij de zonsondergang of bij volle maan. Vertel me later wat je ervan denkt, ok ?

Op het einde van de wandelweg zijn er nog enkele restaurants met terras en uitzicht op zee, shops, een parfumerie en bars. s’Avonds is er live muziek. U bevind zich nu in het kleine maar gezellige shopping center Tropical.

Wil u na een terrasje nog nagenieten van een strandwandeling, dan kan dat met de prachtige trappen van graniet en natuursteen die voor de veiligheid zijn afgewerkt met roestvrijstalen leuningen.

Bovendien geniet je van een prachtig uitzicht op de baai van Playa El Veril. Even uitrusten kan door de aanleg van 2 platformen. Hier kan je genieten van het uitzicht op de Atlantische oceaan. Prachtige foto’s kan je hier maken van Playa del Ingles en San Agustin, maar ook van de zonsondergang. Wil je nog meer romantiek, kom dan zeker op dit uitkijkpunt terug bij volle maan. Meer weten over het strand van Playa del Ingles …

Tips voor uw vakantie

Bij zeer warme dagen is het aangeraden om niet overdreven lang in de zon te liggen. Ik heb het al meermaals meegemaakt dat iemand te lang in zon had gelegen. Na enkele uren ga je dan bijvoorbeeld in zee zwemmen. Dan is de afkoeling plots te groot. Zo zijn er al toeristen afgevoerd naar het ziekenhuis met een hartstilstand. Voorzichtig zijn is dus de boodschap.

Wanneer u zich begeeft naar het strand zorg dan voor schoeisel zoals slippers of sportschoenen. Het witte zand kan op de middag zeer heet zijn. Je kan er soms nauwelijks op lopen