Gran Canaria

Strand van Playa del Ingles

Strand van Playa del Ingles

Strand van Playa del Ingles, één van de drukst bezochte stranden op Gran Canaria. Het is uitermate geschikt voor een familie en zonvakantie met of zonder kinderen. Tussen Playa del Ingles en San Agustin zijn er nog 2 aparte stranden Playa de las Burras en Playa del Cochino

Playa del Cuchino is een klein maar gezellige beach van ongeveer 250 meter lengte. Het fijne zand is zwart / grijs van kleur. Dit strand is afgebakend van de zee door rotsblokken, die hoge golven vanuit de zee breken. Hierdoor is dit strand rustig gelegen.

Kinderen kunnen op ieder strand van Playa del Ingles naar hartelust veilig spelen. Het is goed afgeschermd van autoverkeer daar het zich lager bevind dan de rijweg.

Het grote strand Playa del Ingles kan je bereiken via enkele trappen vanaf de Plaza en de Paseo Maritimo. De toegangspunten zijn ook voorzien voor mindervaliden. Via speciale platen is de toegang tot het strand voor een rolstoel gebruiker mogelijk.

Aan ieder toegangspunt zijn er douches geplaatst. Dit is ideaal om het zoute zeewater af te spoelen. Beneden aan de trappen zijn houten planken voorzien die je al een eind op weg helpen door het mulle hete zand. Vooral als u kleine kinderen en een baby met buggy hebt, is het een goede oplossing.

Booking.com

Het strand van Playa del Ingles is dagelijks druk bezocht, maar toch heb je nog plaats genoeg om te zonnen. In het weekend is het meestal drukker dan tijdens de weekdagen. Dan komen de lokale bewoners van het eiland met de ganse familie en kinderen genieten.

Eten en drinken aan het strand

Een dagje strand is niet enkel zonnen en zwemmen. U en ik willen ook de innerlijke mens zo nu en dan ééns verwennen. Aan het strand van Playa del Inglés is er genoeg gelegenheid voor u om te eten en te drinken. Op het strand zelf kan je terecht in één van de strand kiosken voor een frisse drank, een ijsje en andere snacks verkrijgbaar zijn. Het is er ook gezellig voor een babbel met andere strandgasten..

Een alternatief is de drukbezochte Paseo Maritimo. Deze 2 km lange boulevard is de place to be voor de toerist. Hier kan je even weg van het strand. Restaurants, pizzeria’s, cafe’s en bars verwennen u aan normale prijzen.

Shopping in strandwinkels in Playa del Ingles op GRan Canaria

Voor de dames onder u zijn er tal van shopping activiteiten zoals souvenir winkels, shops met badkledij, strandlakens en strand speelgoed voor de allerkleinsten. In enkele van de overdekte shops kan je een naam of andere tekst in een t-shirt of pet laten bedrukken of borduren.

Denk maar als geschenk voor een geboorte, of gewoon als souvenir of relatiegeschenk van Gran Canaria. Er zijn ook enkele winkels waar je snoep, voeding en frisdrank kan kopen. Voor de bewonderaar van tattoo’s is er een tattoo shop.

Bars en restaurants op de Paseo Maritimo in Playa del Ingles

Alle zaken zijn afgeschermd met luifels zodat u lekker in de zetels op de talrijke terrassen kan genieten. Sommige terrassen bieden uitzicht op zee en strand. S’avonds is het een gezellige drukte nabij het strand Playa del Ingles.

Duitse, Engelse en Scandinavische bars met leuke vakantie muziek verwennen de gasten. Het is er een heerlijke sfeer. Alle winkels en restaurants zijn geopend tot 22 uur, de bars tot in de late uurtjes.

Strandactiviteiten in Playa del Ingles

Aan de kustlijn is de grootste strandactiviteit de wandeling van Playa del Ingles naar Maspalomas. Deze wandeling doen zowel lokale bewoners als toeristen. Het is een 7 km lange tocht langs het heerlijke water van de Atlantische oceaan. Ook u kan ik het aanbevelen, lekker flaneren of zelfs slenteren, muziek luisteren via je smartphone, babbelen en alles gadeslaan wat er rondom u gebeurd. Kan je nog iets zaliger bedenken ?

Voor mij is zwemmen in zee is een waar genot. Als de zee kalm is dan kan u gemakkelijk een tiental meter ver in zee gaan. Het is dus zeer veilig voor kinderen. Deze kunnen naar hartelust spelen in het zachte witte zand net aan het water.

Het zeewater heeft een gemiddelde temperatuur tijdens de zomermaanden van 26°C. Strandslippers zijn een must wanneer u het zand betreed of uit de zee komt. Het zand kan zeer heet zijn.

Ik kan u zeker aanbevelen wanneer de zee een woelige dag heeft, om de golven uit te dagen. Het zijn onvergetelijke momenten zowel voor u als de kinderen. Indien het water te woelig is dan mag je trouwens niet in het water. Hier waken de veiligheidsdiensten over.

Rode kruis en Politie houden toezicht op het strand van Playa del Ingles

Op het strand van Playa del Ingles is er de ganse dag bewaking van redders, het Rode Kruis en de politie. Deze verplaatsen zich al dan niet gemotoriseerd op het strand. Ook op afgelegen plaatsen word de veiligheid gewaarborgd door het Rode Kruis en de Politie.

Met de mountainbike of moto rijden hulpverleners over en weer op het strand en de boulevard. Bij drukke dagen word zelfs een helikopter ingezet van de politie om de veiligheid van de vakantiegangers te garanderen. De hoogste graad van toezicht is tijdens de maand augustus. Indien de drukte echter in september hoger is dan verwacht, dan word het verlengd.

Het uitgestrekte strand word dagelijks zeer goed onderhouden door de gemeentediensten. Men vraagt dan ook aan de toeristen om het strand samen netjes te houden. Er staan hier en daar vuilbakken en speciale containers waar je kan sorteren, bijvoorbeeld blikjes en papier.

Huur een ligbed of hamaca en parasol op het strand van Playa del Ingles

Beschik je zelf over een parasol en strandlakens dan is het geen enkel probleem om dit te gebruiken. Heb je toch liever een ligbed of hamaca en parasol, dan kan je die huren voor een dag. De prijs schommelt vandaag rond de 7 € per zetel en parasol.

Sport activiteiten aan het strand

Het strand van Playa del Ingles heeft de reputatie de toerist een goed gevoel te geven. Bent u liefhebber van een sport activiteit in combinatie met het strandgevoel, dan bent u hier aan het juiste adres.

Sport activieteiten als Skydive en Parasailing aan het strand van Playa del Ingles

Sportieve activiteiten als Jetski, windsurf, zeilen, waterski en parasailing zijn één van de vele mogelijkheden. Misschien wil u wel Playa del Ingles is van uit de lucht bekijken ? Ook dat kan dagelijks met parachutespringen of Skydive.

Maar ook op het water een minder gewaagd avontuur beleven kan. Op het strand van Playa del Ingles kan je een waterfiets huren, zo kan u met de kinderen rustig op het water peddelen. Meer lezen …