Gran Canaria

Anexo I en II shopping in Playa del ingles

Anexo I en II aan de strandboulevard en Plaza

Je vind het in bijna iedere badstad, de strandwinkels, bars en restaurants. Anexo I is een shopping center dichtbij het strand van Playa del ingles dat hoofdzakelijk bestaat uit souvenirshops, maar je vind er ook strandkleding of strandartikelen als parasols en ligbedden. Je kan er zelfs je haar laten verzorgen, of een ontspannende lichaamsmassage, pedicure en nog veel meer van deze verwennerij, maar ja het is vakantie genieten hoort er nu eenmaal bij.

Enkele shops drukken zelfs je naam of een afbeelding voor een goedkope prijs op een petje of t-shirt. En voor ik het vergeet te schrijven, liefhebbers van Tattoo zullen zeker hun gading vinden in de professionele tattooshop. Anexo I is deels overdekt waardoor je hier en daar gezellig in de schaduw kan shoppen. Bovenop het winkelcentrum kan je terecht in het openlucht zwembad.

Anexo II een gezellige drukte op de Paseo Maritimo
Wanneer je de Plaza oversteekt kom je automatisch in Anexo II terecht. Vanaf hier wandel je verder langs de Paseo Maritimo, wat betekent “Wandelweg langs de kust“. Het is hier steeds een gezellige drukte van mensen op zoek naar zonnebrandolie, parasols, een petje of een souvenir als geschenk voor de thuisblijvers.

Het is misschien persoonlijk, maar ik heb van ons overleden hondje een foto vanaf de smartphone op een metalen sieraad laten graveren, iets wat ik tot op vandaag nog nergens anders heb gevonden. U kan deze stand vinden net over de supermarkt Spar op dezelfde Paseo Maritimo.

Anexo I en Anexo II shopping in Playa del Ingles

Er zijn ook verschillende handelszaken die u graag een betere gezondheid beloven. Een nek- of rugmassage met aloe vera doet wonderen, en dat is ook zo.

Voor de kinderen of de grote kinderen, kan je op de Paseo Maritimo lekkere ijsjes eten, wat natuurlijk steeds welkom is bij het warme weer, maar ook de geliefde hamburgers van Mc Donalds zullen zeker smaken.

Niet alleen de kinderen moeten eten, er zijn dan ook meer dan voldoende restaurants zoals Wokrestaurants, Chinees buffet a Volonté maar ook de traditionele canarische en westerse keuken is goed vertegenwoordigd. Van al het shoppen krijg je ook dorst, een frisse pint bier of een cocktali als een Mojito kan je dan ook nuttigen in de vele skandinavische, nederlandse en vooral duitse bars, de meeste met live-muziek.

Ik kan me voorstellen dat je meer zin hebt in een lekker stuk taart met een Latte Macchiato of een Cappuccino tussen het shoppen door, ook dat is geen probleem want bijna alle bars en cafe’s bieden desserten aan.

Frühshoppen aan het strand van Playa del Ingles

Op het einde van de Paseo Maritimo passeer je Café Mozart, niet dat ik hier reclame wil maken maar omdat hier regelmatig op zondag voormiddag aan “Frühshoppen” voor de Belgen en Nederlanders letterlijk vertaald “Vroegshoppen” word gedaan.

Reeds van s’morgens vroeg is er een demonstratie met Aloe Vera producten en een modeshow met de nieuwste strandmode, voorgesteld door een plaatselijke modeshop. Het geheel word opgeluisterd met een 2 uur durende muziekshow. Alle duitse schlagers maar ook internationale hits worden live gezongen, en vergeet zeker niet te dansen. Kortom dit is een aanrader voor een gezellige zondag voormiddag.

Anexo I en Anexo II is ook de plaats om s’avonds te genieten van een terrasje en leuke muziek. Dat hoort natuurlijk niet bij het shoppen, u kan meer informatie hierover dan ook vinden op de pagina “Uitgaan in Playa del Ingles

Hoe te bereiken ?
Anexo I en Anexo II kan je bereiken met de auto. Er is direct aan de winkelzone een grote betaalparking waarvan een gedeelte van de parkeerplaatsen overdekt is zodat de auto in de schaduw staat.
Openbaar vervoer is er helaas niet. Een andere mogelijkheid is een ontspannende wandeling maken tot aan het strand, of een taxi gebruiken. De taxi standplaats is direct aan de Paseo Maritimo gelegen.