Gran Canaria

Golfbanen op Gran Canaria

Golfbanen op Gran Canaria

Gran canaria als vakantiebestemming gekombineerd met een Golfvakantie. Het eiland Gran Canaria heeft voor u een variatie aan golfterreinen. 8 verschillende Golfbanen heb ik voor u geselecteerd.

[showad block=498]

Anfi Tauro Golf

Golfbanen Anfi Tauro Golf Mogán Gran canaria

U kunt Anfi Tauro Golf vinden in de gemeente Mogán, aan de zuidkant van het eiland. Met een 9-holes, par 27 Pitch & Putt, geopend in 2001, en een recente 18-holes par-72 baan ligt deze golfclub in een schitterende omgeving.

De golfbanen zijn voorzien van spectaculaire meren met kristalhelder water en een grote verscheidenheid aan planten en bloemen. Bovendien heeft u een prachtig uitzicht op de bergen. Naast een groene en een oefenbaan is er is een cafetaria en een driving range.

Ligging : Barranco del Lechugal, Valle de Tauro s/n – Mogán 

Meloneras Golf

Golf in Maspalomas op Gran Canaria

Deze prachtige golfbaan Meloneras Golf loopt langs de baai van Meloneras in het zuiden van het eiland en is ontworpen door Ron Kirby. Met 18-holes, par-71, waarvan 9 holes met een prachtig uitzicht op de bergen en de andere negen met uitzicht op de oceaan. Het ontwerp van deze golfbaan is zeer aantrekkelijk.

De holes beginnen simpel, maar geleidelijk worden ze steeds moeilijker. De aandacht voor detail is heel belangrijk voor Meloneras Golf zelfs de golfkarretjes zijn uitgerust met GPS.

Ligging : Autopista GC 500, s/n, Meloneras
Website en prijzen

Salobre South Course

Golfbanen Salobre South Golf Maspalomas Gran Canaria

U vindt Salobre Golf, een van de nieuwste golfclubs in Gran Canaria in een adembenemend decor met kloven en typerend voor het zuiden van het eiland met vulkanische landschappen. Het weelderige groen van  de golfbaan is een schril contrast met de omgeving.

De golfbaan is ontworpen door Roland Faure. Deze interessante en uitdagende par-71 omvat, met 18 holes Salobre Sur Golfbaan beslaan een lengte van 6 km. De moeilijke Salobre Norte, die ook bekend staat als de Beast is ontworpen door Ron Kirby, ze heeft 18 holes, maar is par-72. Het resort beschikt over een golfschool, oefenterrein, driving range, green, verhuur van clubs, hydromassage, professionele winkel en een restaurant met terras.

Ligging : Autopista Gran Canaria 1 / Km 53 – Urbanización El Salobre – Maspalomas
Website

Golf El Cortijo

Golfbanen El Cortijo Golf Club - Telde Gran Canaria

Deze baan was al vaak het strijdtoneel van
belangrijke internationale kampioenschappen. Het is tevens locatie voor de Peugeot Oki Tour en de Professionele Spaanse kampioenschappen voor vrouwen en senioren.

Ontworpen door Blake Stirling (hoofdontwerper van Pete Dye) en Marco Martín, beschikt deze par-72, 18-holes tellende baan over snelle greens en met maximaal zes tees per hole, biedt het veel afwisseling en een behoorlijke moeilijkheidsgraad. Het heeft ook zes meren met meer dan 600 eeuwenoude palmbomen er omheen. Andere faciliteiten zijn onder andere een golfschool, oefenbaan, green om te chippen, green en oefenbunker en er zijn tevens mogelijkheden om karretjes, tassen en clubs te huren.

Ligging: Autopista del Sur G.C. 1 / Km 6,4 – Telde
Website

Real Club de Golf de Las Palmas

Golfbanen Real Club de Golf de Las Palmas

De Real Club de Golf de Las Palmas werd in 1891 opgericht door Engelse emigranten en het is zelfs de oudste golfbaan van heel Spanje. Deze golfbaan ligt ten zuiden van de Pico de Bandama, en beschikt over adembenemend uitzicht over Caldera de Bandama, een spectaculaire vulkaankrater.

Deze par -71, 18 holes tellende baan werd ontworpen door Mackenzie Ross en heeft twee greens, een oefentee, pitching green, instructeurs, professionele winkel, clubverhuur, restaurant en een uitstekende wijnkelder. Er zijn tevens twee tennisbanen, een manege en een zwembad.

Ligging: Carretera de Bandama s/n 35380 Santa Brígida

Golf Maspalomas

Golfbanen Maspalomas Golf Gran Canaria

Toen Mackenzie Ross deze golfbanen ontwierp, deed hij dat met de omringende zandduinen in het achterhoofd. Met als resultaat dat Maspalomas Golf een extreem lange en vlakke golfbanen biedt met lange, brede banen.

Zelfs op de warmste dagen maken de nabijheid van de zee en de milde zeebries die wordt afgekoeld door de passaatwinden, een bezoek aan deze baan een onvergetelijke ervaring.

Deze 18-hole, par-73 golfbaan is gastheer van een aantal prestigieuze internationale kampioenschappen. Het heeft een oefengreen, oefenafslagplaats, instructeurs, faciliteiten voor de huur van karretjes, tassen en clubs, een winkel, restaurants en snackbars.

Ligging: Avda. Touroperador Neckermann – Maspalomas
Website en prijzen – Facebook