Gran Canaria

Wegwijzer Maspalomas

Maspalomas de ideale zonvakantie op Gran Canaria

Wegwijzer door Maspalomas, neen het is geen routeplanner zoals u hem kent van in de auto. In mijn routeplanner of wegwijzer geef ik u een overzicht van wat u kan vinden in Maspalomas. Maspalomas en Meloneras op Gran Canaria zijn veruit de populairste vakantie aan zee locaties van de Canarische eilanden, en dus ideaal voor een zomervakantie. Het klimaat is net als Tenerife, Lanzarote, en Fuerteventura het ganse jaar door geschikt als zonvakantie door de aangename temperatuur.

Vakantie in Maspalomas en Meloneras op Gran Canaria
De strandpromenade aan Maspalomas en Meloneras op Gran Canaria
Booking.com

Maspalomas is samen met San Fernando, El Tablero, Playa del Ingles, Meloneras en San Agustin een deel van de gemeente San Bartolomé de TirajanaZe zijn samen de ideale vakantiebestemmingen voor de ganse familie en de kinderen als vakantie reis experts. Deze webpagina is uw hulp, de routeplanner of reisplanner tijdens uw vakantie in Maspalomas als reisadvies.

Maspalomas en Meloneras een uitzonderlijk klimaat

Mooie vakantiebestemmingen zijn er genoeg maar als je hier al vele jaren op vakantie komt, dan is het net als een virus. Het laat je niet meer los. Het meest populaire is ongetwijfeld de wandelroute langs het strand tussen Playa del Inglés en Maspalomas en de beschermde duinen Als je dit nog niet hebt gedaan is het een echte aanrader en wegwijzer door uw vakantie.

De gemiddelde temperaturen hier zijn rond de 23 graden , maar tijdens de vakantie maanden juli en augustus kan het soms tot 40 graden oplopen. Deze hitte word wel regelmatig getemperd door de pasaat winden.

Bij hevige zon en wind moet je zeker je voorzorgen nemen zowel op het strand als tijdens een wandeling. Je huid verbrand hier zeer snel en dan is je vakantie snel voorbij. Een wegwijzer naar het klimaat van Maspalomas kan je hier lezen.

De vuurtoren van Maspalomas dateert uit 1861
In die tijd was het gebied woestijnachtig en verlaten, afgezonderd van de rest van het eiland. Voor de bouw van de 55 meter hoge toren moest een speciale kade worden aangelegd met een platform voor het laden en lossen van materiaal, dat alleen over zee kon worden aangevoerd.

De vuurtoren van Maspalomas met een panoramisch uitzicht op het strand

Het licht van de vuurtoren werd op 1 februari 1890 voor het eerst ontstoken. Het was toen het enige gebouw aan het eind van een langgerekte zandstrook die begon bij wat nu Playa del Inglés is en ophield in de buurt van Oasis de Maspalomas. De toren was het oriëntatiepunt en wegwijzer voor de stoomboten op de routes tussen Europa, Afrika en Amerika.

In 1996 maakten wij voor de eerste maal kennis met Gran Canaria als vakantiebestemming. Het uitzicht was toen totaal anders. Maspalomas vloeit vanaf de vuurtoren vandaag samen met het chique Meloneras. Het palmenbos van vroeger heeft plaats gemaakt voor immens grote hotels, winkels en een Boulevard Faro.

Wat wel is bewaard gebleven en als natuurreservaat is erkend in 1987 vinden we aan de andere zijde van de vuurtoren. De inwoners van het eiland noemen het “Charca de Maspalomas“. Het reservaat is 404 hectare groot en is zeer belangrijk wegens de grote fauna en flora. Het is een oase van water, vissen, vogels, duinen en palmbossen.

Christopher Columbus was op Gran Canaria

Christopher Columbus standbeeld in Maspalomas op Gran Canaria

Ga je even van het strand weg richting het binnenland dan kom je op de Avenida Cristóbal Colón. Onderweg op de Avenida Cristóbal Colón zie je aan één van de vele rotondes op een reusachtige pilaar het standbeeld van Columbus.

In 1502 kwam Christopher Columbus aan land in Maspalomas om water en brandhout te nemen voor zijn vierde reis naar Amerika. Dit kanaal staat het grootste gedeelte van het jaar droog, maar tijdens de wintermaanden kan water vanuit het binnenland via de bergen de rivier plots doen stijgen. Meer kom je te weten op de pagina Vegueta

Shopping en Tax free kopen in Maspalomas

Winkelen op de Canarische eilanden en dus ook op Gran Canaria en Maspalomas is nog steeds taxvrij. Toch heeft de euro de prijzen ook hier iets doen stijgen. De Canarische eilanden hebben nog steeds de status van vrijhandelszone met lagere invoerbelasting en btw-tarieven (ondanks het lidmaatschap van de EU), kunt u sommige consumptieartikelen – als alcohol, tabak, parfum, sieraden, smartphones, kleding en elektronica nog steeds goedkoper aanschaffen in taxfreewinkels in Las Palmas en de shoppingcenters in het zuiden. Lees meer

Maspalomas hotels en vakantie aan zee

Maspalomas is de oudste badplaats van het eiland Gran CanariaHet ligt direct aan de Atlantische oceaan in de schaduw van de vuurtoren. Maspalomas grenst aan Playa del Inglés en Meloneras. Vakantie aan zee en strand betekent dus ontspannen van s’morgens tot s’nachts. Aan hotels is er geen gebrek, kijk maar ééns op de routeplanner bij u thuis, of in de brochure van uw reisbureau.

Prachtige hotels in Maspalomas en Meloneras op Gran Canaria

Veel van de hotels zijn direct aan zee gelegen zoals het 4 sterren IFA Faro Hotel en het Riu Palace Maspalomas bevind zich pal op het strand, andere hotels situeren zich op loopafstand van het strand en het centrum.

De grote hotelketens bieden via een vakantieveiling of touroperator dagelijks hotelspecials aan als last minute vakantie en een all inclusive zonvakantie. Ik begrijp best dat door de overvloed aan hotels dat je het bos niet meer door palmbomen ziet. Lees meer …

Gay shows in Maspalomas

Gay shows voor de homo’s en lesbienne’s onder ons is Maspalomas het grootste gay paradijs ter wereld, er zijn dan ook tal van ontmoetingsplaatsen en accomodaties. De jaarlijkse Gay parade zorgt voor duizenden toeristen extra op het vakantie eiland. De hotels, bungalows, vakantiehuizen en appartementen doen deze periode gouden zaken. Deze kleurrijke parade vind meestal plaats in de maand mei, een meivakantie is dus ideaal. Het nachtleven in Maspalomas en Meloneras is iets apart dat je moet delen met iedereen. Meer lezen …

Kindvriendelijke vakantie voor de ganse familie

Het bulderende geluid van een onderzeese vulkaan in wording“. Zo rijzen hier vanuit het niets jaarlijks nieuwe majestueuze super hotels in half-pension als all-inclusive uit de grond. Maspalomas en Meloneras zijn ideaal voor een familievakantie met de kinderen. Bijna alle hotels en appartementen complexen beschikken over een kinderbad, kinderanimatie, kindvriendelijke restaurants en kinderdisco. Lees meer over hotels in Maspalomas …

Kindvriendelijke hotels dichtbij het strand van Maspalomas

Actieve sport vakantie op Gran Canaria

Maspalomas zeker een aanrader. Aan sportieve activiteiten ontbreekt het hier zeker niet. Surfen, kite surf, mountainbike, parasailing, wandeltochten, … Uitgebreide info over alle sporten op Gran Canaria lees je hier

Regelmatig worden er op televisie in Europa promotiecampagnes uitgezonden over Gran Canaria. Hieronder is een uitzending van TVE España over Maspalomas ( Spaanstalig )

Goedkope vakantie en last minute vliegtickets

Maspalomas is vandaag vanuit ieder land goed te bereiken, met het vliegtuig of per ferry (boot). Per ferry heeft het voordeel dat je de auto kan meenemen. Nadeel is wel dat je dan een drie tal dagen onderweg bent. Een vliegvakantie boeken kan via goedkope low cost airlines die vandaag goedkope vliegtickets naar de luchthaven van Las Palmas aan spotprijzen aanbieden.

De vlucht van België naar Gran Canaria duurt +/- 4 uur. De afstand van het vliegveld naar Maspalomas is volgens onze routeplanner 35 km. Onder normale omstandigheden is de reistijd van Gran Canaria Airport ( Las Palmas Aeropuerto ) naar uw hotel in Maspalomas ongeveer 30’ tot 45’ minuten.Voor u speciaal heb ik nog meer info over het openbaar vervoerMeer weten …

U weet nu al veel toch kan ik u nog veel meer vertellen over het strand van Maspalomas