Gran Canaria

Palmitos Park

Palmitos Park, een dagje weg

Palmitos Park is het ideale park voor een dagje uit met de familie. Het immens grote exotische park situeert zich op het grondgebied Maspalomas in het zuiden van Gran Canaria. Het mooie park bevind zich niet aan de kust maar iets verder in het binnenland tussen de bergen en de prachtige natuur van het eiland.

Palmitos Park op een fantastisch eiland

Daar Palmitos Park zich in het gebergte bevind heb je steeds op ieder uitkijkpunt een mooi zicht op de omgeving. Palmitos Park is oorspronkelijk gestart als een vogelpark, maar is met de jaren uitgegroeid tot een exotisch park. Er is een amfitheater, een dolfinarium, exotische en inlandse vogels en zeker niet te vergeten de exotische planten zoals orchideën en cactussen.

Het zou Gran Canaria niet zijn als de aloe vera plant zou ontbreken. Een kaart van het park kan hier downloaden in pdf. Nog meer info over Palmitos Park kan je vinden op de website ( duits, engels en spaans ) en Facebook

Roofvogels kijken in het Amfitheater

Ondermeer valkeniers zorgen voor een adembenemende luchtacrobatiek met vogelsoorten als adelaars, valken, uilen en nog veel meer is dagelijks te zien om 11.00 en 15.00 uur in het amfitheater. Roofvogels die u tegen een snelheid van soms 230 km/u voorbijrazen in vrije vlucht, het is toch steeds weer een belevenis op zich. Het amfitheater van Palmitos Park ligt op het hoogste punt wat dan ook een mooi panoramisch zicht biedt op de natuur en zijn omgeving.

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria---Roofvogels-2

Vogels kijken is ook een papegaai show. Kaketoes en papegaaien tonen meermaals per dag hun kunstjes aan de kinderen. Tijdens de optredens word er informatie gegeven over de aard en de intelligentie van deze vogels. Wees maar zeker dat de gekke kunstjes van de vogels indruk maken en je aan het lachen brengen.

Een attractie die je zeker niet mag missen is de “Regenboog” in volle vlucht. Talrijke kleurige vogels als Maraboes, kraanvogels en kookaburra’s vliegen éénmalig rond 15.30 uur regelmatig hoog boven Palmitos Park. Het is een onvergetelijk zicht om deze prachtige dieren in de vrije natuur te zien vliegen, vrij als een vogel in de lucht.

Palmitos Park en de Botanische tuin

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria-2

Palmitos Park is ook gekend om zijn uitgebreide verzameling aan inheemse en exotische planten. Een botanische tuin waarin flamingo’s een extra kleur geven aan het groene karakter van het park met mooi tuintjes, vijvers en watervallen. Kleurrijke vogels als de Ibis uit Zuid-Amerika en het Afrikaanse continent of de Spatels.

Vogelliefhebbers zullen zeker de prachtige voliére met Lori’s in vrije vlucht weten te appreciëren. Toekans, de Neushoornvogel, Pelikanen en de Australische Emu of Struisvogel zijn allemaal pracht exemplaren van vogels die u in Palmitos Park kan ontdekken.

Tropische vissen en Reptielen

Palmitos Park is zeer gevarieerd. Zo is er een aquarium dat verdeeld is in 2 zones. Een zone met natuurlijk water en de andere zone met zoutwater. Giftige vissen als de Surgeon, de Scorpion en de Clown vis of het zeepaardje die zeer geliefd zijn bij kinderen sieren het aquarium.

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria---Aquarium

Aanschouw reptielen zoals hagedissen van over de hele wereld. De Komodovaraan die een gewicht van 90 kg kan bereiken en afkomstig is uit Indonesië. In de reptielen zone kan je eveneens in gevangenschap kennismaken met de inheemse Giant Lizard die ook in het wilde natuur van Gran Canaria te vinden is. De kaaiman en schildpadden uit het warme Californië laten u dan weer sidderen en dromen.

Exotische planten en vlinders

Je hebt ze thuis in de woonkamer, zo staan ze ook in het “Huis van de Orchideeën“. Palmitos Park is een park dat een grote liefde heeft voor de natuur. Deze collectie orchideeën is de grootste op Gran Canaria. Tientallen soorten orchideeën uit exotische streken en Australië verwennen u met hun prachtige kleuren en vormen. Wist je dat een orchidee een leeftijd kan halen tussen 50 en 70 jaar mits een goede verzorging.

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria---Vlinders

Andere planten die ook een hoge leeftijd kunnen bereiken zijn cactussen. Cactussen tot 4 meter hoogte kan je bewonderen in de “Cactus Garden”. Cactussen kunnen water opslaan en zeer lang overleven in zeer droge gebieden. Wist u dat de functie van de stekels van de cactus dient om zich te beschermen tegen dieren en om de temperatuur bij zeer warme dagen te verlagen.

De vlindertuin of “Huis van de Vlinders” is de grootste van Europa waar vlinders vrij rondvliegen. Honderden soorten vlinders fladderen langs je oren met een pracht aan kleuren. Je raakt als bezoeker al snel gefascineerd van de pracht, kleur en vrolijkheid van deze vlinders. De levenscyclus van cocon tot vlinder word hier nauwkeurig beschreven en getoond.

Aapjes kijken in de dierentuin

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria---Mamiferos

Wie kijkt er niet graag naar onze evenbeelden op Primates Island. Gibbons en Oerang-Oetans verwelkomen u graag. Kijk naar hun slingerende bewegingen in de bomen. Uw kinderen zullen zich zeker vermaken met de apenkuren. Talapoins is de kleinste soort apen op deze wereld. Palmitos Park heeft het geluk te beschikken over een Northern Talapoin paar en een Southern Talapoin mannetje afkomstig uit een illegaal netwerk uit Portugal.

Behorend tot de familie van de wasbeer zijn de Aardvarkens met hun geringde staart zeker het bekijken waard. De aardvarkens hebben een grote snuit waarmee ze hun voedsel ruiken zoals vruchten, zaden, insecten, schimmels en kleine zoogdieren.

U kent waarschijnlijk de Australische en Tasmaanse Wallabies. Het zijn ook buideldieren net zoals de Kangoeroes. Met een beetje geluk merk je een baby wallabie in de buidelzak. Je ziet ze regelmatig op documentaires op televisie, de Stokstaartjes. Zij houden van rotsachtige, droge en zonnige gebieden in Zuid-Afrika. ze voelen zich dan ook thuis op de Canarische eilanden. Stokstaartjes zijn steeds in beweging met putten graven om te overnachten. De verzorgers op Palmitos Park hopen snel op nakomelingen.

Het Dolfinarium in Palmitos Park

Palmitos-Park---Maspalomas---Gran-Canaria---Amfitheater

Tussen de exotische planten, vogels en de warme zonnestralen van Gran Canaria zijn er de niet te missen dolfijnen. Dagelijks zijn er 2 fantastische entertainment shows met de dolfijnen in het 3 zwembaden tellende dolfinarium. Op de tribunes die plaats bieden aan 1500 bezoekers heb je en uitstekend zicht op de omgeving en de dolfijnen. Momenteel verblijven er 5 Tursiops truncatus dolfijnen of Tuimelaar in Palmitos Park. Ontdek de kunsten en de interactie van de dolfijnen samen met hun trainers. De shows zijn om 13.30 en 16.00 uur.

Hebt u er ooit al is van gedroomd om een dolfijn te aaien of samen te zwemmen. Dan is het nu uw kans. Palmitos Park beschikt over een educatief programma waar u de dolfijnen direct kan benaderen.

Het is altijd een onvergetelijke ervaring om met deze vriendelijke zoogdieren oog in oog te staan en te knuffelen en dit gedurende 30 minuten. Uiteraard is reserveren vooraf aanbevolen. De prijs tussen de 60 € en 150 € is niet goedkoop maar het is dan ook iets wat je niet dagelijks kan meemaken.

Eten en drinken in een prachtig decor

Palmitos Park is een park waar je makkelijk een ganse dag kan vertoeven. Er is dan ook een uitgebreide service aan eten en drinken in het restaurant La Palapa en de snackbars. In het park zelf kom je regelmatig snack kiosks tegen waar je een tussendoortje kan nuttigen. Vanzelfsprekend kan en mag een ijsje voor de kinderen niet ontbreken op het menu. Terwijl je op het terras geniet van de lunch of een snack kan je genieten van het uitzicht op de vallei en exotische vogels in vrije vlucht. let wel het restaurant is geopend van 12.00 tot 15.30 uur. De prijzen in het restaurant en de snack kiosks zijn wel niet echt goedkoop.

Een herinnering aan Palmitos Park

Zoals in ieder attractiepark of dierentuin heeft ook Palmitos Park een souvenirwinkel of Cadeaushop. Palmitos Park heeft zijn onvergetelijke momenten, u kan dan ook tal van herinneringen aan het park aankopen in de winkel. Knuffel dieren of speelgoed voor de kinderen zoals Oerang-Oetans, papegaaien, vogels, slangen, leguanen en nog zoveel meer zullen de kinderharten veroveren.

Indien uzelf geen foto’s of video hebt gemaakt zijn er in de giftshop foto’s en een video op DVD te koop met alle attracties en bezienswaardigheden. Tussendoor worden in het park foto’s gemaakt van u zoals met een papegaai, deze foto’s kan je dan vrijblijvend kopen als herinnering voor thuis.

Hoe bereik ik Palmitos Park en meer prijzen info

Palmitos Park is het ganse jaar geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets kan u kopen aan de kassa of online. Let op wanneer u tickets online koopt, dient u deze aan te kopen minstens 1 dag voor uw bezoek en zelf afprinten. Tickets die online zijn aangekocht zijn 90 dagen geldig en iets goedkoper dan reguliere tickets. Er worden verschillende prijzen gehanteerd. Zo zijn er combi tickets te koop waarbij je toegang hebt tot Palmitos Park en Aqualand Maspalomas. De ticket prijzen kan je hier bekijken.

Palmitos Park kan je bereiken met de auto, taxi of het openbaar vervoer. Het park bevind zich op de Barranco de Los PalmitosMaspalomas.

Rijd je met de auto naar Palmitos Park dan is de parking gratis. ( kaart ). Met de auto vanaf Maspalomas naar Palmitos Park is ongeveer 16 minuten rijden. 

Met het openbaar vervoer kan je Palmitos bereiken met bus ( Guagua ) nr 45 ( Bahia Feliz – Palmitos Park ) en bus nr 70 ( Puerto Rico – Palmitos Park )

Sommige touroperators organiseren een excursie naar Palmitos Park. Deze kan u dan meestal boeken aan de receptie in uw hotel of appartementen complex. U bent dan wel tijdsgebonden. Nog een tip, neem alvast je smartphone, fototoestel of videocamera mee en een extra batterij. Vergeet ook niet een extra flesje water mee te nemen tijdens je bezoek want op de middag kan de temperatuur aardig oplopen.