Gran Canaria

Playa de Amadores

Playa de Amadores een uniek strand

Playa de Amadores, een impresionant kunstmatig strand dat zich situeert in het warme zuidwesten van de Costa Canaria. Bekende toeristen oorden in de buurt zijn Puerto de Mogán, Taurito en Puerto Rico. Playa de Amadores behoort tot de gemeente Mogán.

Het 800 meter lange strand van Playa de Amadores is modern en druk. Toch straalt het door zijn unieke ligging in een baai en de rustige zee een ware rust uit. Sinds 2004 heeft Playa de Amadores de “Blauwe Vlag” voor zijn netheid, helder water en zorg voor het milieu ontvangen.

Het grootste openluchtzwembad van Gran Canaria

Playa de Amadores is eigenlijk één groot openlucht zwembad. Het witte zand voelt in het begin wat onwennig, maar al snel voel je u hier thuis. Op regelmatige afstand zijn er douches waar je het zand en zoute water van het lichaam kan afspoelen.

[showad block=35]Doordat het strand kunstmatig is aangelegd kan je zeer ver in het water gaan. Dit is vanzelfsprekend ideaal voor een familie met kleine en grote kinderen. Door de baaivorm is op het strand weinig golfslag.

De ligging van Playa de Amadores tussen immens grote rotsen zorgt er tevens voor dat het beschermd ligt van de wind. De kunstmatige aanleg met het witte zand in combinatie met het kristalheldere zeewater zorgt voor een unieke blauwe kleur.

Een waterparadijs voor de Kids, de mama en de papa

Een waterparadijs voor de kinderen of kids zorgt voor een extra toets. Zowel op het strand als in het waterparadijs is er de ganse dag bewaking van hulpdiensten en politie.
Ben je geen liefhebber om direct in het witte zand te liggen zonnebaden, dan kan u een strandstoel ( 4 € per dag ) en parasol ( 3 € per dag ) huren. Het kan ook zijn dat u een hekel hebt aan plakkerig zand op uw lichaam.

Playa de Amadores op Gran Canaria zwembad met zeewater en paradijs voor kinderenOok dan is er voor u een de mogelijkheid om te zonnebaden op een mooi aangelegd betonnen muur. Zwemmen kan dan in een zwembad met zeewater. Balspelen en luide muziek op het strand zijn helaas verboden tot 18 uur s’avonds. Op het volledige strand is het verboden om te roken.

Wil je tussendoor een wandeling maken dan kan dit op de wandel boulevard. Langs deze promenade kan je de badstad Puerto Rico te voet bereiken. Aan het strand zelf is ook een strandpromenade.

Vanop deze promenade heb je een indrukwekkend panoramisch overzicht op het strand. Met een beetje geluk kan je bij helder weer de grootste vulkaan van Spanje zien, de Teide op het naburige eiland Tenerife. Heb je honger, zin in een frisdrank of een cocktail, geen probleem dat en nog veel meer kan je vinden in de talrijke shops en bars.

Amadores Beach Club op Gran CanariaDe restaurants ook direct aan het strand gelegen, bieden u als toerist lekker eten zoals tapas en snacks. Maar ook uitgebreid eten zoals visgerechten is zeker mogelijk. Wil je meer luxe aan het strand, geen probleem. Bezoek dan zeker de Amadores Beach Club.

Vanop het terras van de Beach Club heb je een overzicht op het strand. Champagne, een exclusieve inrichting en sfeer maken het tot een ontmoetingsplaats voor iedereen jong van geest. Zeker niet te vergeten is de prachtige zonsondergang, vergeet uw fototoestel ( smartphone ) en videocamera niet.

Hotels in de buurt van Playa de Amadores

Ik kan me voorstellen dat je geen interesse hebt in cultuur en andere bezienswaardigheden tijdens je vakantie. Enkel een strandvakantie en nog liefst een hotel of appartement direct aan het strand geniet je voorkeur. Dan is Playa Amadores geschikt voor u. Gloria Palace Royal Hotel & Spa of het Gloria Palace Amadores Thalasso Hotel bevinden zich op minder dan 200 meter van het strand. Dit is een hotel waarvan de terrassen een panoramisch uitzicht geven op de oceaan en het strand van Playa de Amadores.

[showad block=675]Heb je liever een appartement dan heb je Apartamentos Altamadores, Apartamentos Terraza Amadores en nog enkele andere accomodaties. Ben je een voorstander voor nog meer luxe dan is Serenity Amadores zeker een topper en aanrader.

De Scandinaven hebben dit hotel zelf verkozen tot “Beste Hotel van Gran Canaria” en het “Vijfde beste ter Wereld“. Klanten van het appartementen complex kunnen hier dan ook in alle luxe genieten van het uitzicht op het strand zelfs vanop het terras van uw appartement. Watervallen in het complex creëren een extra dimensie van rust en ontspanning.

Het kleine complex van 40 appartementen heeft private parkeergelegenheid, wifi ( betalend ), supermarkt en nog veel meer. Alsof dat nog niet voldoende is er tegen betaling een deugddoende massage te reserveren. Hier vergeet je zonder twijfel alle stress, vandaar is de naam Serenity zeer goed gekozen.

[flickrstream id=”8”]

Hoe geraak ik aan Playa de Amadores ?

Met de auto kom je aan Playa de Amadores via de GC-500. Kom je uit de richting Las Palmas dan neem je eerst de autosnelweg GC-1 tot aan de uitrit Playa de Amadores. De auto kan je parkeren op de betaalparking in de buurt. Als alternatief is het gebruik van een taxi zeker aan te raden. Het openbaar vervoer heeft gezorgd voor een bushalte direct aan het strand. Verschillende bussen rijden u van alle uithoeken van het eiland naar Playa de Amadores.

Bus nr 39 Playa del Inglés – Playa del Cura
Bus nr 91 Las Palmas de Gran Canaria – Playa del Cura
Bus nr 01 Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán
Bus nr 33 Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogán ( Ritprijs 3.95 € per persoon )