Gran Canaria

Evenementen Carnaval op Gran Canaria

Carnaval op Gran Canaria

Ieder jaar zijn er tijdens de maanden februari tot maart het Carnaval op de Canarische eilanden en dus ook Gran Canaria een groots festival. Het carnaval op de Canarische eilanden is als evenement wereldwijd bekend. Het heeft veel gelijkenis met het Braziliaanse carnaval. Onder een aangename temperatuur is er veel dans, praalwagens, muziek en vuurwerk. En alzo kan je genieten van Valentijn en Carnaval tijdens je vakantie

Carnaval Ag├╝imes

Carnaval-Ag├╝imes-2016

Het carnaval in de gemeente Ag├╝imes op Gran Canaria wordt georganiseerd van eind januari tot eind februari. Tal van feestelijkheden vinden plaats zoals het Gala Drag Queen, en het carnaval in de straten met veel muziek en dans
Datum :
februari – 21.00 uur
februari – 13.00 uur
Locatie evenementen : Theater Auditorium Ag├╝imes en Plaza del Rosario

Carnaval Las Palmas

Naar jaarlijkse traditie is het carnaval van Las Palmas de grote publiekstrekker. Ieder jaar brengen de organisatoren van het carnaval een ander thema. In de hoofdstad voel je u in het zwoele Rio de Janeiro, maar dan veel beter. Bronnen melden het eerste carnaval in het jaar 1574. Vanaf 1976 na de val van Franco heeft het carnaval van Las Palmas een modern tintje gekregen. Vandaag is dit evenement ├ę├ęn van de grootste toeristische attracties op Gran Canaria.

De aankondiging van het Carnaval vind plaats op 29 januari 2016 te 13.00 uur op de Plaza Santa Ana. Vanaf dan zijn er bijna dagelijks activiteiten in de stad. Op 21 februari 2016 word het carnaval afgesloten met de “Begrafenis van de Sardien” en groots vuurwerk. Alle data kan u bekijken via de offici├źle website.
Data van de belangrijkste evenementen :
12 februari 2016 – Gala de la Reina
13 februari 2016 – Preselectie van Drag Queen
19 februari 2016 – 21.00 uur – Gala Drag Queen 2016
20 februari 2016 – 17.00 uur – Grote Parade
Locatie evenementen : zie het programma

carnaval-Costa-mogan-2016

Carnaval Costa Mogán
Het carnaval op Costa Mog├ín heeft net zoals de andere carnavalssteden, ieder jaar een ander thema. Het belooft in ieder geval ieder jaar veel moois.
Datum : 1 tot 6 Maart 2016
Locatie evenementen : Arguineguin

Carnaval Maspalomas – Playa del Ingles

Mede door het overwegend mooie weer met veel zonneschijn is het carnaval in Maspalomas – Playa del Ingles steeds een topper van een evenement. Het klimaat lijkt wel op maat gemaakt voor dit jaarlijks carnaval feest. Het is deze periode ├ę├ęn grote show zowel binnen als buiten. Drag Queens, mensen verkleed op straat, muziek kortom alles is aanwezig voor het carnaval onder de zon.

Het lijkt wel of je rondloopt in Brazili├ź, maar het is geen droom, je bent wel degelijk op Gran Canaria. Ieder jaar is er een nieuw thema. In 2016 is het thema “Hollywood en Las Vegas – Maspawood” en worden de jaren ’30en ’40 gevierd. De grote carnavalsoptocht met praalwagens gaat door op 27 februari 2016 te 17.00 uur. De optocht met praalwagens komt langs Avenida Madrid, Avenida de Italia, Avenida Gran Canaria en eindigt op de Avenida Tirajana in Playa del Ingles.
Datum : 19 februari tot 28 februari 2016.
Meer info : website
Locatie evenementen : Playa del Ingles – Maspalomas

Maspalomas Bear Carnival

Het thema van het “Beer Carnaval” is in 2015 “De Piraten” ( Los Piratas ). Het Beer Carnaval van de Gay gemeenschap in Maspalomas zorgt iedere dag voor een echt feest op het land en op zee. Het volledige programma kan je hier downloaden.
Datum : 7 tot 14 maart 2016
Locatie evenementen : Verschillende locaties Maspalomas / Playa del Ingles

Carnaval de Ag├╝imes
Zoals in andere gemeenten, dorpen en steden organiseert ook de gemeente Ag├╝imes jaarlijks een carnaval. Het vrolijke carnavalsfeest omvat carnavals optochten en andere feestelijkheden.
Datum : van 30 januari tot en met 13 februari 2016
Locatie evenementen : Aguimes ( Website )
( meer info over dit evenement kan u hier verzenden )

Carnaval de Vecindario
Het carnaval in de stad Vecindario heeft plaats in het kloppende hart van de stad. De carnavalsparade start in de Avenida Canarias. De cavalcade of stoet start om 17 uur. Drank, voedsel en aangepaste muziek is voorzien. Het carnavalsfeest eindigt om 24 uur.
Datum : 12 Maart 2016
Locatie evenementen : Vecindario – Centrum van de stad

Carnaval de Telde

Het Carnaval van Telde word jaarlijks bezocht door duizenden toeschouwers. Ook in Telde word ieder jaar tijdens carnaval de verkiezing gehouden van de Koningin en Drag Queen van Telde. Net als in andere gemeenten en steden op Gran canaria, heeft ook Telde zijn Gran Cabalgata. Een praalstoet met veel praalwagens, muziek en dans. Het carnaval in Telde heeft ieder jaar een ander thema. Op zondag is het de verbranding van de “Sardien” wat het carnaval afsluit.
Datum : maand Maart
Locatie evenementen : Telde – Centrum ( website )

Regelmatig zal ik op deze pagina nieuwe carnavals evenementen toevoegen. Alle suggesties zijn welkom via het contactformulier. Nog meer info op de carnavals pagina[:en]