Gran Canaria

Golf op Gran Canaria

Golf en vakantie op Gran Canaria

Gran Canaria staat voor golfen, golfclubs, spectaculaire kwalitatief goede golfbanen met veel variatie. Door het zachte en uitstekende klimaat het ganse jaar door “all year round” is Gran Canaria de ideale golfbestemming voor reizen om te golfen. Vergeet u zeker uw golfsets, golfschoenen en golftrolley en lichte golfkleding niet,. Tot weldra in het Golf hotel.

Reizen om te Golfen

Golfen word steeds populairder. Steeds meer Belgen en Nederlanders trekken op golfvakantie. De sport op Gran Canaria neemt zijn start in de negentiende eeuw. Het eerste golfterrein op de Canarische eilanden en zelfs in Spanje, Real Club de Golf de Las Palmas werd in 1891 geopend.

Golf vakantie op Gran Canaria

Vele jaren later is Gran Canaria nog steeds een belangrijke bestemming voor iedere golfer. Dit terrein werd in eerste instantie gebruikt door Engelse toeristen die naar Gran Canaria kwamen voor de zachte temperaturen in de winter op het eiland.

In de zomer zorgt een heerlijke bries van de Atlantische oceaan voor aangenaam golfweer. In de winter is het gemiddeld 20 graden en dat gecombineerd met een  stralend blauwe hemel. Op de nederlandstalige website van Meteovista.be kan u het weer tot 14 dagen verder checken op Gran Canaria.

Hoe boekt u een golfvakantie ?

Een golfvakantie boeken kan je best bij je touroperator. Er zijn op de markt totaal pakketten te boeken ( zie links onderaan deze pagina ). Een totaal pakket is meestal voordeliger aan Greenfee dan het reserveren ter plaatse. Voordeel is ook dat je bij een touroperator thuis tijdens het drukke golfseizoen reeds een starttijd kan reserveren.

Als je een golfvakantie boekt op Gran Canaria, dan ga je uiteraard met het vliegtuig. Het meenemen van een golfuitrusting zoals een golftas kan soms problemen geven op de luchthaven.

Ook hiervoor geef ik de goede raad om vooraf via de touroperator of de luchthaven te informeren naar de prijs en regels die zij toepassen. De ene luchtvaartmaatschappij rekent extra kosten, bij de andere is het dan weer gratis. Beter voorkomen dan genezen.

Golf op Gran Canaria en de handicap

In totaal heeft het eiland voor u 8 totaal verschillende terreinen. Alle terreinen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. De meeste clubs beschikken ook over faciliteiten voor golf lessen. Zo is er de Golf Lopesan Academy.

De golfbanen op Gran Canaria, Maspalomas, Meloneras en Las Palmas maken ook gebruik van de handicap. De handicap geeft de sterkte van de speler aan. Een handicap moet meestal eerst geregistreerd worden. Registreren kan zowel voor leden als niet-leden van een golfclub.

Professionele en geoefende golfspelers kennen zeker de term “handicap”. Voor de startende golfers is het woord “handicap” in de golfsport misschien nieuw.

Het handicapsysteem kan je eigenlijk vergelijken met de gewichtsklasse bij boks, judo en andere sporten. Het handicapsysteem zorgt ervoor dat spelers van een verschillend niveau op een zo gelijkwaardig mogelijke basis met en/of tegen elkaar kunnen spelen. Hierover bestaat een Europese uniformiteit. Meer informatie over het handicapsysteem kan je lezen via de links.
Handicap Golf – Wikipedia – Startendegolfers.nl – Handicap Calculator

Golf uitrusting en golfkleding

Golfkleding, zijn er officiële kledingvoorschriften ? Bepaalde clubs hanteren nog steeds strenge regels, anderen zijn dan weer soepeler. Je kan hiervoor best de kledingvoorschriften van de club raadplegen.

Golf uitrusting op Gran Canaria

Het belangrijkste bij kleding is dat het comfortabel draagt. Je moet tenslotte veel bewegen en flexibel zijn. Wat de meeste golf clubs wel respecteren en verplichten zijn golfschoenen met spikes en bijhorende sokken.

Golf uitrusting als een complete golfset, golfschoenen, putters, kleding zowel voor dames en heren zijn onontbeerlijk. Golfbidder, Golfplaza en Jumbo Golf zijn één van de grootste online golfwinkels voor de uitrusting. Kleding is eveneens verkrijgbaar bij Zalando, Dectahlon, Strokeplay.

U vind een diversiteit aan golfhotels op Gran Canaria met een uitstekende service.

Golfhotel Bandama ***
Gran Hotel Lopesan Villa del Conde *****
Hotel Gloria Palace Royal & Spa ****

Gekende golfbanen op Gran Canaria

Op de volgende pagina is een overzicht van 8 wereldwijd gekende golfbanen op het eiland. Meer lezen …

GreenFee op Gran Canaria

Greenfee is de bijdrage die een golfspeler aan de exploitant van een complex betaalt om een aantal holes te spelen (meestal 9 of 18). De hoogte van de greenfee verschilt per . Voor het spelen van 18 holes betaalt men tussen de 30 en 60 euro. In het weekend is de greenfee vaak iets hoger.GreenFee is eigenlijk gewoon het bedrag om te mogen golfen. Meer lezen …

Golfen in een oase van rust

Niet alleen de traditie op Gran Canaria is belangrijk,  tijdens de laatste jaren is een volledige infrastructuur rondom deze sport tot ontwikkeling gebracht. Faciliteiten zijn aangepast aan de behoeften van de spelers, op terreinen die elk type golfspeler tegemoetkomen en dat alles binnen een straal van 50 kilometer.

Doordat de golfterreinen kort op elkaar liggen zijn de reistijden beperkt. Ze zijn door de beste internationale ontwerpers gerealiseerd. Alle golfbanen bevinden zich in een oase van rust die voor u als golfer zo belangrijk is om uw sport ontspannen te kunnen beoefenen.

Gran Canaria, Maspalomas en Meloneras zijn door het golftoerisme de uitgelezen plek als bestemming voor toernooien, wat voor het eiland zeer belangrijk is. Een overzichtskaart van de golf resorts kan u downloaden hier

Op het moment dat de golfclubs worden opgeborgen in de bergruimte, biedt Gran Canaria nog veel meer voor een heerlijke vakantie. Gran Canaria en de golfsport kan u als golfer goed combineren met een vakantie of overwintering in de zon.

Geef maar toe, wat kan u als golfer meer wensen dan uw geliefde sport beleven gecombineerd met een dagje strand aan zee, genieten van de prachtige landschappen en natuur in het binnenland. Op gebied van natuur heeft het eiland alles te bieden.

Zeker niet te vergeten voor u als liefhebber zijn de talrijke restaurants in Maspalomas, Meloneras en Playa del Ingles. Uiteraard zijn er nog veel meer goed restaurants in het binnenland en andere gekende plaatsen op het eiland.

Gran Canaria verkozen tot beste Europese Golf bestemming

Misschien nog meegeven dat Gran Canaria is verkozen tot beste Europese bestemming voor de golfsport. Deze keuze is gemaakt door de Europese Golfliefhebbers. Deze hebben deze keuze niet zomaar gemaakt. De Award 2013 is uitgereikt door de IAGTO ( International Association of Golf Tour Operators )  en is de wereldwijde brancheorganisatie voor het golf toerisme.