Gran Canaria

Goedkoop bellen

Goedkoop bellen, smsen en chatten

Goedkoop bellen, smsen en op het internet surfen met uw smartphone, tablet of gsm vanaf uw vakantie resort op Gran Canaria. Steeds in contact blijven met uw familie en vrienden in uw thuisland is belangrijk. Wat zijn de mogelijkheden op Gran Canaria ?

Telefoneren in het buitenland en Gran Canaria

Bellen vanaf uw appartement of hotel

U wil zeker uw reisverhalen vertellen via de telefoon, dat kan via uw hotelkamer, bungalow of appartement. De meeste hotels en appartementen zijn uitgerust met een vast telefoontoestel in de kamer of aan de receptie. Met deze toestellen kan u wereldwijd bellen.

Normaal zal u eerst een intern nummer moet drukken voor je het eigenlijke telefoonnummer van bestemming kan bellen. Vergeet u vooral niet het telefoon landnummer eerst te drukken. Voor België +32 of 0032, Nederland +31 of 0031. The landcode voor Spanje en dus ook Gran Canaria is +34 of 0034.

Hotels en appartementen resorts hebben soms nog een aparte telefooncel of ruimte dichtbij of aan de receptie. De hieraan verbonden telefoonkosten zijn hetzelfde dan op uw kamer.

Wanneer u belt naar het buitenland vanuit uw hotel moet je wel rekening houden met soms extra kosten. Goedkoop bellen vanuit uw hotel naar uw thuisland is zeker niet aan de orde. Vraag aan de receptie eerst de telefoon tarieven.

Bellen met uw smartphone in het buitenland

Uiteraard is het veel eenvoudiger om te bellen vanuit Gran Canaria met uw eigen gsm of smartphone naar uw familie of vrienden thuis.

Mobiele telefoonverbindingen vanaf de Canarische eilanden naar een ander Europees land of daarbuiten zijn zeker niet goedkoop, vandaag is er nog steeds sprake van Roaming.

Bellen vanaf het buitenland

Tijden veranderen, dat is ook geldig voor de mobiele providers. Sommige providers zoals BASE in België bieden hun klanten nu al een abonnement of bundel aan inclusief bellen, sms’n en internetten in geheel Europa. Dit zonder bijkomende kosten zoals roaming.

Het goede nieuws is dat u vanaf 15 juni 2017 geen roamingtarieven meer zal moeten betalen binnen Europa. Bent u een niet Europees burger, en belt u met een Niet-Europees abonnement of Prepaid, dan zal u ook na 15 juni 2017, roamingkosten blijven betalen.

Gratis bellen mits WIFI

Uiteraard kan je ook gratis telefoneren naar uw thuisland. Indien je smartphone beschikt over WIFI, dan hoef je enkel een app zoals Skype, Viber, Triiing of WhatsApp te installeren op je smartphone. Voorwaarde om te kunnen bellen is een degelijke WIFI verbinding, en uw correspondent moet ook over dezelfde app beschikken.

Wifi zone op Gran CanariaOp Gran Canaria vind je bijna overal gratis WIFI verbindingen. In shoppingcentra zijn er meestal WIFI Zones beschikbaar. Ook restaurants en bars bieden de klant gratis WIFI, een voorwaarde is meestal dat u consumeert. U hoeft dan enkel een éénmalige WIFI code te vragen aan de ober.

Het heeft dus geen nut om deze WIFI code bijvoorbeeld op een andere dag terug te gebruiken, deze zal dan niet meer geldig zijn, u hoeft dan terug een nieuwe code te vragen. De meeste WIFI verbindingen zijn goed van kwaliteit. Het enige waar je rekening moet mee houden is dat er soms een tijdslimiet staat op het gratis gebruik van WIFI.

Een andere mogelijkheid is belkrediet aankopen bij internet providers. Enkele voorbeelden zijn Skype-Out, Viber-Out en nog enkele andere aanbieders. Met dat belkrediet kan je dan naar eender welk telefoonnummer voorafbetaald bellen, uw correspondent moet dan niet over dezelfde applicatie beschikken, maar je belt wel veel goedkoper. Klanten van Telenet (België) kunnen naar eender waar in de wereld, mits een WIFI verbinding, tijdens de daluren gratis bellen. Kan jij ook gratis bellen in het buitenland, alle tips en suggesties zijn welkom contactformulier.

Wat is Roaming ?

Roaming betekent dat mobiele providers in uw vakantieland u extra roaming kosten mogen aanrekenen. Ook als u zelf in Europa woont zal u extra kosten moeten betalen.

ik kan me voorstellen dat u een beetje bang bent van al dat roaming gedoe en de daaraan verbonden kosten. Dat hoeft helemaal niet want u kan roaming uitschakelen in uw mobiel toestel. Dit kan in principe in de algemene instellingen van uw telefoon onder de rubriek mobiele providers.

Zo moet je niet ongerust meer zijn voor hoge telefoonkosten bij uw thuiskomst na uw vakantie. Een goede raad, wanneer uw op uw vakantiebestemming bent aangekomen, kijk dan eerst in uw smartphone na of roaming daadwerkelijk staat uitgeschakeld.

Lagere tarieven binnen Europa

Reeds vanaf 1 juli 2014 kunnen we eindelijk genieten van lagere roaming tarieven binnen Europa. Bellen naar België of Nederland  mag dan nog maximum 19 cent per minuut kosten, exclusief btw. In de regel is dit geldig voor alle Europese landen. Telefoongesprekken ontvangen op de Canarische eilanden vanuit uw thuisland mag nog maximum 5 cent per minuut aangerekend worden. Een sms bericht verzenden vanuit Gran Canaria kost u maximaal 7 eurocent per bericht.

Op 15 juni 2017 zullen de roamingkosten definitief verdwijnen, in afwachting gaan op 30 april 2016 de maximumtarieven verder naar beneden. Voor bellen vanuit het buitenland zal dan nog maximum 0,05 euro extra betaald moeten worden, voor een sms 0,02 euro en per megabyte data 0,05 euro.

Tot de roaming tarieven volledig verdwijnen kan u overwegen om een lokale SIM kaart aan te kopen. Deze Sim’s zijn bijna overal in de straat te koop. Bijvoorbeeld winkels, shopping centers, … Bekijk wel goed de prijsverschillen tussen de prepaid kaart en de roaming tarieven. Het verschil word steeds kleiner.

Sim only op vakantie

Als voorbeeld, u wil bellen naar een vriend of iemand van het gezin dat zich samen met u op Gran Canaria bevind op vakantie. Dan is het misschien beter dat u een voorlopige extra sim kaart ( tarjeta movil ) aankoopt. Dan belt u steeds aan lokaal tarief. Het lokaal tarief op Gran Canaria voor mobiel bellen is gemiddeld 0.9 eurocent / minuut of seconde. Vergelijk zeker de talrijke tarieven van de verschillende providers.

Sim kaart kopen op Gran Canaria

Noteer alvast ook dat een sim-only kaart voor uw mobiele telefoon beschikbaar is in verschillende combinaties. Een sim-only is een prepaid of voorafbetaalde kaart. Deze kaarten bestaan in bundels waaronder enkel bellen, bellen en sms. Wil u ook gebruik maken van internet met uw smartphone, dan is een bundel inclusief data aan te raden. Een andere mogelijkheid is een single-sim enkel voor data ( internet ) gebruik. Vergelijk de prijzen van de mobiele aanbieders.

Tijdens mijn vakantie op Gran Canaria heb ik een prepaid sim aangeschaft van Vodafone Yu. Al naargelang uw voorzien verbruik kan u een keuze maken uit drie tarieven. Ik heb gekozen voor Mega Yuser. Hiervoor kon ik 1.6 gb mobiel surfen op 4G, 100 minuten bellen ( binnen Spanje ), en onbeperkt smsen ( binnen Spanje ).

Een smartphone kopen op Gran Canaria

Op Gran Canaria is het soms verleidelijk door de taxfree prijzen, om een nieuwe smartphone te kopen. Hier vraag ik wel uw aandacht voor je beslist tot aankopen. Bekijk eerst of het toestel in uw thuisland zoals België of Nederland gebruikt kan worden

Smartphone of tablet kopen op Gran Canaria

Bijvoorbeeld, wanneer u een smartphone gratis of voor een goedkope prijs kan kopen, dan is er zeker een abonnement van 1 of 2 jaar aan verbonden. Dat betekent dat uw sim kaart van thuis niet zal functioneren in het nieuwe spaanse toestel.

In dat geval kan je wachten tot de gsm vrij komt na de abonnementsperiode. Een andere optie is een vrij mobiele telefoon aankopen. In het spaans ‘Teléfono libre” of “Móviles libre“. Zo een gsm toestel gaat in het thuisland dan wel met iedere sim zonder probleem functioneren. Nadeel bij een vrij toestel is dan wel dat de verkoopsprijzen niet veel verschillen met thuis.

Vraag ook naar uw Europese garantie bij de aankoop van een smartphone. Deze garantie is zonder probleem geldig binnen Europa. Maar het addertje onder het gras is dat bij sommige merken van mobiele toestellen, de garantie in ieder Europees land geldig is, behalve in uw thuisland. U zal dus niet terecht kunnen in een service center bij u thuis, maar het toestel moeten verzenden naar een naburig land. Tot vandaag is deze regeling nog steeds geldig.

Mobiele providers in Spanje en Gran Canaria

De ontvangstkwaliteit tussen de verschillende mobile providers op de canarische eilanden kan sterk verschillen. Ik kan hier geen suggestie geven wie de beste ontvangstkwaliteit kan geven. De bekendste providers op het eiland zijn Movistar, Orange, Vodafone, Simyo en nog enkele andere.

Ikzelf heb ééns een sim-only aangekocht van Carrefour. Deze kaart was toen het goedkoopst en heeft een redelijke ontvangst. Noteer wel dat u deze kaart thuis niet kan herladen. Let ook op dat u enkel een sim-only heeft en geen contract of abonnement ( Contrato Movil ).

Vodafone, Movistar, Simyo – Tarieven voorafbetaald ( Geldig 1 maand ), Orange – Tarieven voorafbetaald geldig per week of per maand, Carrefour.

Bezoek ook mijn pagina met meer informatie hoe je kan gratis telefoneren vanaf Gran Canaria