Gran Canaria

Goedkoop Bellen, SMS’en en Internetten op Gran Canaria (2024 Update)

Goedkoop Bellen, SMS’en en Internetten op Gran Canaria (2024 Update)

Blijf verbonden met het thuisfront tijdens uw vakantie op Gran Canaria!

Goedkoop Bellen, sms’en en internetten is met de komst van EU-roamingtarieven in 2017 is binnen de EU een stuk goedkoper geworden. Maar wat zijn de mogelijkheden op Gran Canaria? En hoe kunt u optimaal gebruik maken van uw smartphone zonder hoge kosten achteraf?

Blijf verbonden met het thuisfront tijdens uw vakantie op Gran Canaria!
Blijf verbonden met het thuisfront tijdens uw vakantie op Gran Canaria!

Je telefoon is misschien wel één van de belangrijkste spullen om mee te nemen op vakantie. Naast dat je altijd bereikbaar bent, is je smartphone ideaal voor het maken van foto’s, selfies, luisteren naar muziek, kijken van series en het opzoeken van informatie. Kortom, een smartphone is onmisbaar. Neem jij jouw telefoon mee op vakantie? In dit artikel vind je handige tips om je smartphone vakantieproof te maken en ontdek je waar je op moet letten.

Bellen vanuit uw Hotel of Appartement

Hotels en appartementen beschikken vaak over een telefoon in de kamer of aan de receptie. Met deze toestellen kunt u bellen naar het buitenland, maar houd rekening met extra kosten. Vraag bij de receptie naar de tarieven voordat u belt. Tip: Maak gebruik van gratis WiFi-verbindingen in de lobby of in de omgeving om te bellen via apps zoals Skype, Viber of WhatsApp.

Bellen met uw Smartphone

EU-reizigers: Binnen de EU kunt u met uw huidige abonnement bellen, sms’en en internetten tegen hetzelfde tarief als thuis. Let op: de databundel in uw abonnement is niet onbeperkt. Controleer uw bundelvoorwaarden om extra kosten te vermijden.

Niet-EU-reizigers: Met een prepaid simkaart van een lokale provider kunt u voordelig bellen binnen Spanje.

Goedkoop Bellen, Sms'en en Internetten met uw Smartphone op Vakantie
Goedkoop Bellen, Sms’en en Internetten met uw Smartphone op Vakantie

Tips :

  • Bescherm je telefoon tegen zeewater en doe dat met een waterproof hoesje of een speciaal waterdicht zakje voor je telefoon.
  • Vergelijk tarieven van providers zoals Movistar, Orange, Vodafone en Simyo.

Gratis Bellen met WiFi

Apps zoals Skype, Viber en WhatsApp bieden gratis bellen via WiFi. Zorg voor een stabiele internetverbinding. Wees overigens wel voorzichtig met het gebruik van gratis WiFi, voornamelijk als je geen wachtwoord nodig hebt om in te loggen. In openbare netwerken kunnen cybercriminelen gemakkelijk over je schouder meekijken en je gegevens stelen. Gebruik je toch een gratis WiFi-netwerk zonder wachtwoord? Open dan vooral niet je bankgegevens en gebruik de verbinding alleen voor ‘onbelangrijke’ dingen. Tip: Download de apps alvast voordat u op reis gaat.

Bellen en Surfen met WIFI
Foto Antagonist
Bellen en Surfen met WIFI
Foto Antagonist

Belkrediet kopen

Voordelig bellen naar niet-EU-nummers kan met belkrediet van aanbieders zoals Skype Out of Viber Out. Tip: Vergelijk tarieven voordat u koopt.

Mobiele Providers op Gran Canaria

Movistar, Orange, Vodafone en Simyo zijn de bekendste providers. Prepaid simkaarten zijn verkrijgbaar bij winkels en supermarkten. Tip: Kies een kaart met voldoende belminuten, sms’en en data voor uw verblijf.

Video Bellen

Gratis videobellen met apps zoals Skype, FaceTime en WhatsApp via WiFi. Een databundel is nodig voor videobellen via 3G/4G/5G. Tip: Zorg voor een stabiele internetverbinding voor een optimale videokwaliteit.

Roamen in Europa tegen thuistarief

Sinds 15 juni 2017 betaalt u binnen Europa geen roamingkosten meer. Mobiel bellen, sms’en en surfen vanuit de 27 EU-landen*, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein kost net evenveel als in België. In het Verenigd Koninkrijk, roamt u sinds Brexit niet meer tegen thuistarief. Sommige operatoren houden dit principe toch aan. U controleert best voor vertrek welk tarief uw telecomoperator toepast.

Je Smartphone gebruiken op je Vakantie
Foto Belvilla
Je Smartphone gebruiken op je Vakantie
Foto Belvilla

Kwaliteit Mobiele Verbinding

De kwaliteit en de snelheid van de mobiele verbinding moeten in het buitenland dezelfde zijn als thuis. Op voorwaarde dat deze haalbaar zijn voor het netwerk van het land dat u bezoekt. Bv. surft u in België mobiel op 4G? Dan ook in een ander Europees land.

Opgelet : Soms roamt u zonder dat u er erg in hebt en ontvangt u alsnog een factuur die roamingkosten aanrekent. Goed om te weten: Belt u mobiel vanuit uw thuisland binnen de Europese Unie naar één van deze landen, dan betaalt u een internationaal tarief. Uw abonnement of prepaidkaart bepaalt uw beltegoed, aantal sms’en en surfvolume. Ook in het buitenland. Tenzij uw provider dit anders bepaalt.

Providers kunnen een ‘Beleid van Redelijk Gebruik’ toepassen.

De modaliteiten verschillen van de ene tot de andere operator. Maar allemaal moeten ze u hierover informeren zodra u de grens van een betrokken land* overgaat. Overschrijdt u de tegoeden van uw abonnement of het ‘redelijk gebruik’? Dan mag uw operator een toeslag aanrekenen. Hoeveel? Contacteer hiervoor uw provider.

Goedkoop Bellen op uw Vakantie? Het is mogelijk ...
Goedkoop Bellen op uw Vakantie? Het is mogelijk …

Een voorbeeld: hebt u een abonnement met onbeperkt bellen, sms’en en surfen, dan kunt u ook onbeperkt bellen en sms’en, ongeacht waar in de EU. Uw dataverbruik is niet altijd onbeperkt. Het Europese noodnummer 112 moet bellen en sms’en naar de noodhulpdiensten gratis zijn. Uw locatie doorgeven aan de noodcentrale via uw mobiel toestel is ook kosteloos. Niet alle landen in Europa behoren tot de EU. Voor mobiel bellen uit deze landen betaalt u nog altijd roamingkosten.

EU-landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden.

Niet-EU-landen: Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Bosnië en Herzegovina, Faeröer, Georgië, Gibraltar, Guernsey, IJsland, Isle of Man, Jersey, Kazachstan, Kosovo, Liechtenstein, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Noord-Macedonië, Rusland, San Marino, Servië, Zwitserland, Turkije, Oekraïne, Vaticaanstad.

Extra Tips

  • Schakel roaming uit in uw instellingen om hoge kosten te vermijden.
  • Download offline kaarten om data te besparen.
  • Maak gebruik van gratis WiFi-verbindingen in restaurants, cafés en winkelcentra.
  • Neem een powerbank mee om uw apparaten onderweg op te laden.

Conclusie Goedkoop Bellen

Met de juiste informatie en apps kunt u op Gran Canaria voordelig verbonden blijven met het thuisfront zonder hoge kosten. Vergeet niet om uw dataverbruik in de gaten te houden en gebruik te maken van gratis WiFi-verbindingen wanneer mogelijk.

Disclaimer

De informatie op deze pagina is zorgvuldig samengesteld om u te helpen met het goedkoop bellen, sms’en en internetten tijdens uw verblijf op Gran Canaria. Echter, tarieven, voorwaarden en aanbiedingen kunnen veranderen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen of de juistheid van de informatie na publicatie. Controleer altijd de meest recente voorwaarden en tarieven bij de respectieve providers en aanbieders.