Gran Canaria

Mesa y López shopping

Ontdek het Shopping Paradijs Mesa y López in Las Palmas

Mesa y López is zonder twijfel het meest bekende winkelgebied van de hoofdstad van Gran Canaria. Deze zone is economisch, sociaal en cultureel zeer belangrijk voor Las Palmas. Zowel bewoners als toeristen vinden hier alles wat hun hart begeert.

Mesa y López is het winkelgebied van de hoofdstad Las Palmas
Mesa y López is het winkelgebied van de hoofdstad Las Palmas

Geschiedenis van Mesa y López

De geschiedenis van Mesa y López loopt parallel aan de groei van Las Palmas in de 20e eeuw. Het oorspronkelijke stadscentrum breidde zich geleidelijk uit richting Las Canteras en La Isleta, gestimuleerd door de bouw van de haven van La Luz in 1883. Dit zorgde voor nieuwe wijken zoals Ciudad Jardín en Arenales.

Mesa y López heeft een rijke geschiedenis
Mesa y López heeft een rijke geschiedenis
De kerk van Santa Maria del Pino in Las Palmas
De kerk van Santa Maria del Pino in Las Palmas

In 1921 werd de kerk van Santa María del Pino gebouwd, gevolgd door de steenfabriek Eufemiano Fuentes Cabrera in 1923. De oprichting van de marinebasis in 1948 en het Las Palmas Royal Nautical Club in de jaren 60 versterkten het gebied. Het Estadio Insular opende in 1944 en werd een belangrijk centrum van stedelijke activiteit.

De historische Mercado Central werd in 1958 gebouwd en het Hotel Fataga in 1962. Deze ontwikkelingen droegen bij aan de groei en bloei van Mesa y López.

De Centrale Markt bevindt zich in het commerciële gebied van Mesa y López. Het is de grootste van de vier markten in de stad, met een oppervlakte van 6.036.031 m², verdeeld over twee verdiepingen en een winkelgalerij.

De Centrale Markt nodigt ons uit om te genieten van heerlijk eten, die speciale smaak en onvergetelijke momenten die we met familie hebben gedeeld. De essentie van deze markt ligt in zijn interieur: de kraampjes, de mensen, de producten, de variëteit, de kwaliteit, de versheid, de kleuren, de orde, en de liefde en zorg waarmee iedereen die er werkt, elke ochtend vroeg begint.

Mercado Central is de grootste overdekte in Las Palmas
Mercado Central is de grootste overdekte in Las Palmas

De Opkomst van Mesa y López Avenue

Halverwege de 20e eeuw begon de aanleg van de Avenida José Mesa y López. Deze brede laan met groene zones werd al snel een belangrijk verkeersknooppunt. In de jaren 70 opende El Corte Inglés, een van de grootste winkelketens in Europa, wat het gebied tot een belangrijk shopping centrum maakte.

De Mesa y López Avenue in de Canarische stad Las Palmas
De Mesa y López Avenue in de Canarische stad Las Palmas
Plaza de America in hoofdstad Las Palmas (Gran Canaria)
Plaza de America in hoofdstad Las Palmas (Gran Canaria)

De Toekomst van Mesa y López

De toekomst van dit shoppinggebied hetziet er rooskleurig uit. Nieuwe stedelijke centra rond Plaza América en Guanarteme en de groeiende populariteit van fietsverkeer en openbaar vervoer zullen de sfeer van het gebied blijven veranderen. Het blijft een trekpleister voor zowel locals als toeristen.

Winkelen in Mesa y López

Het winkelgebied biedt een breed scala aan winkels, van grote merken tot gezellige buurtwinkels. De bekendste winkel is El Corte Inglés, die alles aanbiedt wat je maar kunt wensen. Andere bekende winkels zijn Zara, Guess, Marks & Spencer, en The Body Shop. Voor kunstliefhebbers zijn er Galeria Eduardo Santana en Bricola, die een breed scala aan kunstbenodigdheden en schilderijen aanbieden.
Lees verder onder de foto’s

Winkelen is een beleving op deze winkelboulevard in Las Palmas
Winkelen is een beleving op deze winkelboulevard in Las Palmas
Maak van shoppen op Mesa y López een beleving in Las Palmas
Maak van shoppen op Mesa y López een beleving in Las Palmas

Evenementen en Recreatie

Op de Avenida José Mesa y López vinden regelmatig evenementen plaats, zoals sportwedstrijden, kunstenaarsoptredens en kinderanimatie. De groene zones en indrukwekkende bomen bieden schaduw op warme dagen, perfect voor een ontspannen dagje uit.

Eten en Drinken

Dit winkelgebied heeft tal van eetgelegenheden, van gezellige cafeetjes op Plaza de España tot een restaurant op de hoogste verdieping van El Corte Inglés. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje na een dag vol winkelen.

Genieten van een terrasje op de Plaza de España in Las Palmas
Genieten van een terrasje op de Plaza de España in Las Palmas

Bereikbaarheid en Parkeren

Mesa y López is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, taxi’s en huurwagens. Er zijn meerdere ondergrondse parkings, zoals Parking Arriaga en Parking Mesa y López. Ook zijn er diverse bushaltes in de buurt, waardoor je gemakkelijk overal kunt komen.

Parkeren aan de haven van Las Palmas (Gran Canaria)
Parkeren aan de haven van Las Palmas (Gran Canaria)
De auto parkeren bij een bezoek aan de stad Las Palmas
De auto parkeren bij een bezoek aan de stad Las Palmas

MetroGuagua: Innovatief en Duurzaam

Het MetroGuagua-project in Las Palmas de Gran Canaria biedt meer dan alleen een hoogwaardige buslijn. Dit systeem combineert flexibiliteit, snelheid en duurzaamheid, en vormt een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk voor de hele stad. Bovendien zorgt het voor een stedelijke transformatie van de eerste orde.

MetroGuagua in de stad Las Palmas (Gran Canaria)
MetroGuagua in de stad Las Palmas (Gran Canaria)

Wat is MetroGuagua?

MetroGuagua maakt gebruik van het Bus Rapid Transit (BRT) systeem, waarbij bussen zonder bovenleidingen of rails rijden. Dit systeem biedt toegankelijkheid, hoge kwaliteit en aanpassingsvermogen, terwijl het ook aanzienlijke milieuvoordelen heeft.

Voordelen van MetroGuagua

Voordelen van MetroGuagua

  • Flexibiliteit: Bussen volgen verschillende routes zonder sporen.
  • Snelheid: Snelle verbindingen via speciale busbanen.
  • Duurzaamheid: Vermindert CO2-uitstoot door milieuvriendelijke technologieën.
  • Toegankelijkheid: Geschikt voor iedereen, inclusief mensen met beperkte mobiliteit.
  • Kwaliteit: Comfortabele en betrouwbare ritten.

Stedelijke Transformatie

MetroGuagua is een katalysator voor stedelijke vernieuwing, waarbij straten opnieuw worden ontworpen, voetgangersgebieden worden uitgebreid en de stedelijke omgeving wordt verbeterd, wat bijdraagt aan een hogere levenskwaliteit in Las Palmas.

Toekomstbeeld van de MetroGuagua
Toekomstbeeld van de MetroGuagua

Het MetroGuagua-project plaatst Las Palmas de Gran Canaria op de kaart als een stad die investeert in moderne, duurzame en efficiënte mobiliteitsoplossingen. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, MetroGuagua biedt een comfortabele en milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen.

Ontdek zelf het veelzijdige en ervaar waarom dit winkelgebied zo geliefd is. Of je nu komt voor de geschiedenis, de winkels, of gewoon om te genieten van de sfeer, Mesa y López heeft voor ieder wat wils.

Deel Jouw Ervaringen en Suggesties over Mesa y Lopéz!

Ben je onlangs naar Mesa y Lopéz geweest? We horen graag over jouw avonturen en aanbevelingen! Jouw inzichten helpen ons om onze toeristische pagina up-to-date te houden en te verbeteren. Of je nu een verborgen parel hebt ontdekt, een fantastisch restaurant hebt gevonden of tips hebt voor andere reizigers, jouw feedback is van onschatbare waarde. Deel jouw ervaringen en suggesties met ons verschueren.eddy@gmail.com en help anderen het meeste uit hun bezoek aan dit prachtige eiland te halen. Samen maken we de ultieme gids voor Gran Canaria!