Gran Canaria

Medische Zorg

Medische Zorg op Gran Canaria: Wat u moet weten

Medische Zorg kan essentieel zijn tijdens uw vakantie op Gran Canaria. Het is belangrijk om te weten dat Gran Canaria uitgebreide en toegankelijke gezondheidszorg biedt voor toeristen en inwoners.

Wat u moet weten over Medische Zorg op Gran Canaria
Wat u moet weten over Medische Zorg op Gran Canaria

Toegankelijke Gezondheidszorg

Gran Canaria heeft talloze huisartsenpraktijken en klinieken verspreid over het eiland. Of u nu in de hoofdstad Las Palmas verblijft of in een van de populaire toeristische gebieden zoals Maspalomas of Puerto de Mogán, u kunt altijd rekenen op hoogwaardige medische zorg.

Hygi├źne en Gezondheid

Wanneer u naar andere culturen reist, kunnen de hygi├źnenormen afwijken van wat u gewend bent. Hoewel Gran Canaria bekend staat om zijn hoge hygi├źnische normen, kan het toch gebeuren dat je ziek wordt. Gelukkig zijn er voldoende medische voorzieningen aanwezig om u snel en effici├źnt te helpen.

Waar kan ik Medische Hulp vinden?

 • Huisdokters : Voor niet-spoedeisende medische problemen kunt u terecht bij een van de vele huisartsenposten op het eiland.
 • Klinieken: Voor meer gespecialiseerde zorg zijn er verschillende klinieken met Engels sprekende artsen en medewerkers.
 • Apotheken: Apotheken zijn overal te vinden en bieden vaak advies en behandelingen voor kleine gezondheidsproblemen.

Tips voor uw Medische Gezondheid tijdens de Vakantie

 • Verzekering: Zorg voor een goede reisverzekering die medische kosten dekt.
 • Eerstehulpkit: Neem een basis EHBO-kit mee met essenti├źle geneesmiddelen.
 • Contactnummers: Noteer de contactnummers van plaatselijke medische faciliteiten en je verzekeringsmaatschappij.

Met deze informatie kunt u met een gerust hart genieten van uw verblijf op Gran Canaria, wetende dat u indien nodig toegang heeft tot uitstekende medische zorg. Lees verder onder de foto

Geniet van een zorgeloze vakantie op Gran Canaria

Tijdens uw vakantie op Gran Canaria kunt u ziekten tegenkomen, waaronder tropische ziekten. Gelukkig zijn de hygi├źnische omstandigheden op de Canarische Eilanden, inclusief Gran Canaria, uitstekend. Met enige voorzichtigheid kun je veel problemen voorkomen.

Gezondheidstips voor uw Vakantie

 • Drinkwater : Hoewel kraanwater op Gran Canaria over het algemeen veilig is om te drinken, wordt aangeraden om water uit flessen te gebruiken, vooral voor het tandenpoetsen en drinken, om darmproblemen te voorkomen.
 • Bescherming tegen de zon: De zon op Gran Canaria is erg sterk. Gebruik altijd zonnebrandcr├Ęme om verbranding te voorkomen.
 • Eten en drinken: Uit eten gaan in plaatselijke bars en restaurants is veilig dankzij de strenge voedselveiligheidscontroles in Spanje.
 • Zwemmen in de zee: Respecteer de zwemregels en wees voorzichtig.
 • Veilige seks: Wees voorzichtig als je geslachtsgemeenschap hebt met vreemden.
 • Autohuur: Wees extra voorzichtig met het rijden in de bergen, want ongelukken met toeristen komen helaas voor.

Medische Zorg op Gran Canaria

Gran Canaria biedt uitstekende medische zorg. In toeristische gebieden als Playa del Ingl├ęs en Maspalomas vind je talloze priv├ęklinieken en artsen, herkenbaar aan het rode kruis. De meeste priv├ęklinieken hebben meertalig personeel en spreken de Engelse taal.

Gran Canaria beschikt over Professionele Medische Zorg voor Toeristen
Gran Canaria beschikt over Professionele Medische Zorg voor Toeristen
Gran Canaria heeft Professionele Ziekenhuizen
Gran Canaria heeft Professionele Ziekenhuizen
 • Ziekenhuizen: Las Palmas heeft twee gerenommeerde ziekenhuizen: Hospital Insular en Hospital Doctor Negr├şn.
 • Rode Kruis: Hulpposten van het Rode Kruis zijn goed vertegenwoordigd op het eiland.

Apotheken op Gran Canaria

Apotheken (Farmacia) zijn herkenbaar aan het groene kruis. Houd er rekening mee dat een Para-Farmacia geen reguliere apotheek is. Apotheken verstrekken alle noodzakelijke medicijnen, inclusief homeopathische geneesmiddelen. Apotheken hebben ook een wachtdienst en zijn dag en nacht geopend. Vraag bij een eventuele vergoeding altijd een betalingsbewijs aan bij uw zorgverzekeraar.

Apotheken op de Canarische Eilanden
Apotheken op de Canarische Eilanden

Kosten van Medische Zorg op Gran Canaria

Medische zorg op Gran Canaria moet meestal onmiddellijk worden betaald. Als EU-inwoner bent u automatisch verzekerd voor medische kosten binnen de EU. Informeer voor vertrek bij uw zorgverzekeraar en overweeg een aanvullende zorgverzekering.

 • Doktersbezoek: De kosten van een consult vari├źren tussen ÔéČ70 en ÔéČ100, met een mogelijke meerprijs van ÔéČ40 voor controles.
 • Medicijnen: De prijzen voor medicijnen kunnen oplopen, vooral voor injecties of infusen. Overweeg of deze behandelingen nodig zijn en vraag, indien nodig, een recept voor reguliere medicatie bij de apotheek.

Wees altijd vriendelijk en duidelijk over uw voorkeuren en budget wanneer u medische zorg zoekt.

Uw Ervaringen met Medische Zorg op Gran Canaria

Deze informatie is van groot belang voor u en uw familie of vrienden. Heeft u ervaringen of suggesties met betrekking tot ziekte op de Canarische Eilanden? Kunt u een bepaalde kliniek of arts op Gran Canaria aanbevelen? Je feedback wordt erg gewaardeerd.

Deel uw ervaringen

Als u een bijdrage wilt leveren, plaats ik graag de naam en het adres van de aanbevolen kliniek of arts op deze website, zodat iedereen hiervan kan profiteren. Je kunt altijd volledige reacties op onze Facebook-pagina plaatsen.

Contacteer Ons

Als je je ervaringen of aanbevelingen wilt delen, verschueren.eddy@gmail.com. Jouw input zal anderen helpen om een zorgeloze vakantie op Gran Canaria te hebben.

Handige Telefoonnummers

Algemeen noodnummer : 112
Politie ( Policia ) : 091
Brandweer : 080 Algemeen alarmnummer : 112
Clinica San Roque Las Palmas / Maspalomas : (+34) 928 40 40 40

Als u een medisch probleem niet kunt oplossen, kunt u altijd contact opnemen met uw consulaat.
Belgi├ź┬á:( Gran Canaria┬á) (+34) (928) 46.17.18 (+34) – (685) 81 46 80
Nederland : ( Tenerife ) (+34) (928) 27 17 21