Gran Canaria

Strand Las Canteras Las Palmas

Strand en Las Palmas, een perfecte combinatie

Wanneer je op vakantie gaat naar Gran Canaria dan denk je in de eerste plaats aan strand en hotel. U denkt waarschijnlijk dat het zuiden van het eiland de mooiste stranden heeft. Dan ben ik het niet met u eens. Een stad met liefst 6 stranden, Playa de las Canteras, El Confital om er maar enkele te noemen, dat is Las Palmas.

Playa Las Canteras in Las Palmas op GRan Canaria
Strand ‘Las Canteras’ van Las Palmas de Gran Canaria
Booking.com

Playa de las Canteras

Ik kan me voorstellen dat u met het vliegtuig naar Gran Canaria bent gekomen. Stel nu dat u ééns iets anders wou, en u hebt gekozen voor een cruise. Wanneer u dan aan de horizon vanaf het cruiseschip de stad Las Palmas ziet verschijnen, dan merk je direct de parel van Las Palmas, en dat is Playa de las Canteras.

Een lange zandstrook siert de grote boulevard van de stad. Je ziet nauwelijks verschil met de gekende stranden in het zuiden zoals Playa del Inglés, Maspalomas en Playa Amadores.

Als je zoals ik vrienden hebt die in Las Palmas wonen, dan weet je al snel dat Playa de las Canteras voor hun het beste en mooiste strand is van Gran Canaria. Playa de las Canteras heeft van Europa de “blauwe vlag” ontvangen als meest milieuvriendelijke strand van Europa. Ondanks de aanwezigheid van de haven is de waterkwaliteit uitstekend.

Het goudgele strand van Playa de las Canteras word deels beschermd van de golven door het 100000 jaar oude “La Barra“. La Barra is een koraalrif uit vulkanisch kalk gesteente met een lengte van meer dan 3 km.

Playa Canteras is niet enkel strand, er is een mooie boulevard met strandshops, bars en restaurants waaronder enkele visrestaurants. La Puntilla is zo een deel van de boulevard waar het heerlijk vertoeven is. in het weekend kan het er wel zeer druk zijn.

Las Canteras Bahia del Confital

Kom je om te surfen dan is de andere zijde van het strand, niet zover van het museum Alfredo Kraus zeker geschikt voor deze sport. Ook hier is weer gedacht aan de ontspanning van de mens.

Talrijke bars en restaurants verwennen u met uitzicht op zee. Regelmatig is er wel iets te doen op het strand zoals beach volley, zandsculptuur en nog veel andere festiviteiten.

Playa de las Canteras is toegankelijk voor gehandicapten. Strandzetels en parasols kan je net als de andere stranden huren tussen 09.00 en 17.00 uur. Wenst u te douchen, ook deze zijn ter plaatse voorzien. Het strand is bereikbaar met het openbaar vervoer. Meer info

El Confital

Het strand van El Confital is gelegen op het schiereiland La Isleta. La Isleta maakt deel uit van het district Puerto-Canteras. De wijk is vooral bewoond door arbeiders en vissers.

El Confital strand Gran Canaria

La Isleta kenmerkt zich door smalle straatjes, antiekwinkels en bars. Het strand van El Confital kan u bereiken mits een wandeling langs de boulevard van Playa de las Canteras. El Confital zelf is ongeveer 2 km lang en situeert zich ten zuidwesten van La Isleta.

Het strand is gekend bij surfers voor de perfecte golven tussen 1.5 en 4 meter, de mooie kliffen en rotsen. Sommige surfers durven te beweren dat El Confital de beste golven heeft van Europa waar door het speciale karakter hoge snelheden kunnen gehaald worden. Las Monjas en La Punta samen met de rechterzijde van El Confital zijn de bekendste plaatsen om te surfen. Het water op deze strook is zeer zuiver.

El Confital bestaat uit gesteente en een strook zandstrand. Vroeger stonden op het strand kleine woningen, maar onlangs heeft het strand zijn natuurlijke waarde terug gekregen. De houten promenade en de tuintjes zorgen voor een aangename omgeving. El Confital heeft ook een naturisten gebied en is toegankelijk voor rolstoel gebruikers.