Gran Canaria

Duinen van Maspalomas

Duinen van Maspalomas en LGBTQ+ Naaktstrand

Zelfs als je geen liefhebber bent, zul je genieten van een wandeling door de Duinen van Maspalomas en het LGBTQ+ naaktstrand . Voor ons was het liefde op het eerste gezicht toen we deze prachtige plek ontdekten. Ontdek waarom de Duinen en naaktstrand zo speciaal zijn en voeg een unieke ervaring toe aan je vakantie met zon en strand.

De duinen tussen Playa del Inglés en Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
De duinen tussen Playa del Inglés en Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Natuurfenomeen

De Duinen van Maspalomas zijn zonder twijfel de grootste publiekstrekker bij de duizenden toeristen die jaarlijks naar Gran Canaria komen. Het is een beschermd natuurgebied van 5 vierkante kilometer, en dat is nodig want de verandering van het klimaat, maar ook het toerisme tasten dit mooie natuurfenomeen drastisch aan. Volgens geschriften zouden de duinen hun huidige vorm verkregen hebben door een tsunami die plaatsvond na een aardbeving in het jaar 1755.

De wereldberoemde duinen van Maspalomas op Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
De wereldberoemde duinen van Maspalomas op Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Door de steeds aanwezige noord-oosten wind hebben zandkorrels zich met de jaren opgehoopt. Met de komst van Playa del Ingles is het toerisme gestegen op Gran Canaria. Het duinenlandschap is ook deels beschermd, maar dit heeft ook als nadeel dat er nauwelijks nog nieuw zand op natuurlijke wijze word aangevoerd om de zandheuvels in stand te houden. Vandaag bevinden de duinen zich meer zuidelijker dan 40 jaar terug, toen strekten de zandduinen zich veel noordelijker uit.

Het goudgele zand bestaat uit verpulverd kalk en schelpen aangevuld met vulkanisch zand. Ondanks het overwegende zand is er toch plantengroei te bespeuren. Als je voor een eerste keer de duinen ziet, dan denk je al direct aan de Sahara door de prachtige hoge zandduinen. Het uitzicht van de duinen is iedere dag anders, in de volksmond worden het dan ook de “Mobiele duinen” genoemd.

Paseo Costa Canario langs de Duinen van Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy
Paseo Costa Canario langs de Duinen van Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy

Als je de duinen bekijkt vanop de Paseo Costa Canario, de wandelboulevard dan denk je vanaf hier neem ik een korte route naar het strand. Ik heb het één keer geprobeerd op de middag, en dat was ook de laatste maal dat ik dat geprobeerd heb. Schijn bedriegt, het lijkt wel een eeuwigheid ééns je aan de tocht bent begonnen vooraleer je eindelijk de verfrissende oceaan ziet opdagen aan de horizon.

Boek je vakantie naar Gran Canaria en geniet van de natuurpracht. Plan een wandeling in de prachtige duinen – een aanrader voor natuurliefhebbers. Houd er rekening mee dat het een vermoeiende tocht kan zijn, maar de adembenemende uitzichten maken alles de moeite waard. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt om uitdroging te voorkomen en draag stevige schoenen om je voeten te beschermen.

Panoramische kijk op de Duinen van Maspalomas
Panoramische kijk op de Duinen van Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Vergeet vooral je fototoestel en of videocamera niet zodat je mooie herinneringen hebt van dit unieke duinengebied. De duinen bevinden zich tussen Maspalomas en Playa del Ingles. In Maspalomas eindigen de duinen in een uniek natuurgebied La Charca.

Mirador de las Dunas, een uitzichtspunt op de duinen

Een prachtig uitzichtspunt of panorama op deze duinen van Maspalomas heb je vanop het in 2015 gecreëerde “Mirador de las Dunas“. Dit uitzichtspunt kan u vinden aan het hotel Riu Palace Maspalomas ( kaart ). Dit vernieuwde uitzichtspunt is een groot plein dat net zoals een arena in etages is gebouwd. U kan er in alle rust al zittend of liggend genieten van het duinengebied
Lees verder onder de foto’s

Uitzichtspunt vanaf"Mirador de las Dunas" in Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Uitzichtspunt vanaf”Mirador de las Dunas” in Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Terrassen uitkijkpunt "Mirador de las Dunas" in Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy
Terrassen uitkijkpunt “Mirador de las Dunas” in Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy

Andere panorama’s op de duinen en Oasis de Maspalomas, heb je vanaf de Avenida de Estados Unidos en Avenida de Francia op het grondgebied van Playa del Inglés. Het Mirador de las Dunas is ook te voet bereikbaar via de Paseo Costa Canaria, de promenade langs het strand van Playa del Inglés. Met het openbaar vervoer van Global, bus nr 33 en 90 kom je ook in de buurt van het uitzichtspunt.

Misschien nog een tip, het reservaat La Charca kan live via de webcam Maspalomas bekeken worden. Er is een keuze tussen Webcam Strand en Webcam La Charca.

Onbegrensd genieten als LGBTQ+ een gastvrije plek voor iedereen

Als je in onze landen denkt aan naakt zonnebaden dan denken we aan een afgebakende streng bewaakte zone. Het naturisme in Maspalomas is wettelijk toegestaan binnen een bepaalde zone en is vastgelegd in een nationale en regionale wetgeving. De naturisten zones zijn openbaar en dus niet afgesloten van de anderen die gewoon in badpak of zwembroek willen genieten. Lees verder onder de foto’s

Onbegrensd Genieten: Naturisme in de Vrije Natuur
Foto Verschueren Eddy
Onbegrensd Genieten: Naturisme in de Vrije Natuur
Foto Verschueren Eddy

Je zal dan ook tijdens je wandeling door de duinen of langs het strand regelmatig naakte personen tegenkomen. Dit is inderdaad voor sommigen onder u misschien even wennen, maar vergeet niet dat we allemaal zo geboren zijn.

Strandbar Kiosk op het naaktstrand van Maspalomas
Strandbar Kiosk op het naaktstrand van Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Een LGBTQ+ vriendelijk naaktstrand is een veilige en gastvrije plek voor lesbiennes, homo’s en iedereen uit de gemeenschap, terwijl het ook toegankelijk is voor andere strandgangers die op zoek zijn naar een respectvolle en inclusieve omgeving.

Deel Jouw Ervaringen en Suggesties over Gran Canaria!

Ben je onlangs door de Duinen van Maspalomas en het LGBTQ+ naakstrand gewandeld? We horen graag over jouw avonturen en aanbevelingen! Jouw inzichten helpen ons om onze toeristische pagina up-to-date te houden en te verbeteren. Of je nu een verborgen parel hebt ontdekt, een fantastisch restaurant hebt gevonden of tips hebt voor andere reizigers, jouw feedback is van onschatbare waarde. Deel jouw ervaringen en suggesties met ons verschueren.eddy@gmail.com en help anderen het meeste uit hun bezoek aan dit prachtige eiland te halen. Samen maken we de ultieme gids voor Gran Canaria!