Gran Canaria

Shopping in Playa del Ingles

Shopping in de toeristische badstad Playa del Ingles

Op vakantie ga je in de eerste plaats om te rusten, om de batterijen terug op te laden. Op de tweede plaats gaan u en ik op vakantie voor de zon, de zee en het strand. Een groot deel van de toeristen besteed een groot gedeelte van zijn vakantie aan het bezichtigen en bezoeken van historische monumenten en gebouwen, de plaatselijke natuur ontdekken en de levenswijze van de lokale bevolking. En dan is er nog een laatste deel dat menig toerist doet op zijn vakantiebestemming en dat is shoppen.

Centro Comerciales, voor ieder wat wils

Duizenden toeristen uit alle windstreken brengen jaarlijks hun vakantie door in Playa del Ingles. De plaatselijke handelaars spelen hier natuurlijk graag op in. In iedere straat vind je dan ook kleine of grotere winkels met hetzij voedingsartikelen maar ook kleding, schoenen, parfum, electronica, souvenirs en nog veel meer aanbod aan meestal goedkope prijzen.

Ben je een echte shopping liefhebber of fanaat ook dan kom je ruim aan je trekken in de shoppingcentra of Centro Comerciales in Playa del Ingles. Net als shoppingcenter Varadero of Oasis Beach in Maspalomas kan u in Playa del Ingles lekker shoppen in Anexo II, Kasbah, Plaza, Metro, Cita en Yumbo wat veruit het grootste is. Bovendien zijn er nog enkele kleinere winkelcentra zoals Gran Chaparal, Jardin del Sol, La Sandia, Aguila Roja, Tropical en El Veril.

Kasbah, Plaza en Metro winkelcentrum

Vele jaren hebben deze drie naast elkaar gelegen shoppingcentra duizenden toeristen ontvangen om hun koopwaar aan de man te brengen. Vandaag zijn er nog wel winkels te vinden, maar er is helaas toch veel leegstand. Ik begrijp niet hoe het kunnen gebeuren is, het uitgaansleven zoals discotheken, bars en restaurants bevind zich tussen de winkels, er is dus steeds een komen en gaan aan voorbijgangers.

Shopping avondmarkt op Plaza in Playa del Ingles

Bij Kasbah bevinden alle winkels zich bovengronds. Tussen de shops is er een pleintje omringd door café’s en bars. Op het pleintje kan je iedere avond een uurtje dansen in openlucht. Salsa, merengue, bacchata en andere zuiderse muziek word live gebracht. Kan je niet dansen dan is het zeker de moeite om te blijven kijken. Achter de bars bevinden zich de winkels zoals parfumeriën, handtassen en schoenen, juwelen en nog veel meer aantrekkelijke artikelen.

Centro Comercial Metro en Plaza zijn dan weer verdeeld in verdiepingen. Ook hier is er leegstand van winkels, maar ik vertrouw erop dat dit in de toekomst zal verbeteren. Playa del Ingles is bezig aan een heropwaardering en dat zal zeker in de toekomst renderen. Ook hier is er een grote verscheidenheid aan winkels waaronder de parfumeriën maar ook electronica winkels, merkkleding en vele andere artikelen zijn aan zeer goede prijzen te kopen.

Yumbo, niet alleen party maar ook goedkoop shoppen

Centro Comercial Yumbo is veruit het grootste en meest gekende winkelcentrum sinds 1982 in Playa del Ingles. Yumbo is op de eerste plaats gekend om zijn uitgaansleven, vooral s’avonds en tijdens de nachtelijke uren wanneer de homo gemeenschap een stap zet in het nachtleven. In het midden gedeelte bevind zich een ruime tuin met speelmogelijkheden voor de kinderen.

Yumbo winkelcentrum in Playa del Ingles

De verscheidenheid aan shops in Yumbo is zeer groot. Boetieks met exclusieve merkkleding volgen de laatste mode trends, ruime parfumerie shops met alle gekende merken als Sisley, Boss, Cacharel, Guess en nog vele andere topmerken kan je hier kopen aan super lage prijzen.

Je haar in model laten knippen bij één van de vele modieuse kapperszaken, een foto vanop je smartphone op t-shirt laten bedrukken, even de sexshops binnenstappen, een exclusieve massage, kortom je kan het zo gek niet bedenken of in Yumbo zal je het vinden. Het 20.000 m2 grote shoppingcenter met 200 handelszaken is verdeeld in vier etages, de benedenverdieping is voorzien voor de nachtbars en een kleine avondmarkt.Shopping avondmarkt op Plaza in Playa del Ingles