Gran Canaria

Toerisme op de Canarische Eilanden

Een Toeristische Trekpleister voor Europese Reizigers

In 2023 telde het Toerisme op de Canarische Eilanden 1.505.565 bezoekers. Hoewel internationale bezoekers cruciaal zijn voor de economie van de Canarische Eilanden, kunnen we het belang van nationaal toerisme op de Canarische Eilanden niet negeren. Spaanse toeristen, vooral van het schiereiland, spelen een essentiële rol in de toeristische sector van de eilanden.

Tijdens vakanties en feestdagen kiezen veel Spaanse gezinnen de Canarische Eilanden als hun favoriete bestemming voor een welverdiende vakantie.. Spanje is hier in de eerste plaats met 13.3 % dan ook een belangrijke speler in.. Veel bezoekers komen uit verschillende regio’s van Spanje, zoals Madrid, Catalonië en Andalusië. Ook kiezen veel schiereilandtoeristen de Canarische Eilanden als hun vakantiebestemming.
Lees verder onder de foto’s

Toerisme op de Canarische Eilanden
Toerisme op de Canarische Eilanden
Gran Canaria een Toeristische Trekpleister
Gran Canaria een Toeristische Trekpleister

Dankzij frequente vluchten en veerboten vanaf het Spaanse vasteland is de toegang tot de Canarische Eilanden gemakkelijk en het hele jaar door aantrekkelijk voor Spanjaarden. Vooral in de winter, wanneer ze willen ontsnappen aan de kou, zijn de eilanden een populaire optie.

Duitse Toeristen en Hun Voorliefde voor de Canarische Eilanden

Daarnaast draagt Duitsland met 16% aanzienlijk bij aan het toerisme op de Canarische Eilanden. In januari 2024 bezochten maar liefst 256.000 Duitsers de eilanden. Ze beschouwen de Canarische Eilanden als de perfecte plek om te ontsnappen aan het koude winterklimaat van hun thuisland. De uitgebreide toeristische infrastructuur en de diverse activiteiten, van watersporten tot natuurexcursies, maken de eilanden aantrekkelijk voor Duitse toeristen van alle leeftijden.

Luchtfoto hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria
Luchtfoto hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria
Foto Gran Canaria

Italië staat traditioneel op de vierde plaats in het toeristische klassement. Verder zijn ook de Scandinavische landen, zoals Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland, belangrijke markten voor het toerisme op de Canarische Eilanden. Hoewel hun aantallen kleiner zijn dan die van Groot-Brittannië of Duitsland, waarderen Scandinavische toeristen de zon en de zee, waardoor de eilanden voor hen een zeer populaire bestemming zijn.

Oost-Europese Landen winnen aan belangstelling

Oost-Europese landen zoals Rusland en Polen winnen ook aan belang als opkomende markten voor het toerisme op de Canarische Eilanden. Door de toegenomen luchtverbindingen en intensievere toeristische promotie in deze regio’s, zal het aantal toeristen uit Oost-Europese landen naar verwachting de komende jaren blijven groeien. Lees verder onder de foto’s

Luchtfoto Playa Amadores op Gran Canaria
Luchtfoto Playa Amadores op Gran Canaria
Wandelen in het binnenland in de prachtige natuur van Gran Canaria
Wandelen in het binnenland in de prachtige natuur van Gran Canaria
Gran Canaria is als eiland onder de zon meer dan een strandvakantie
Gran Canaria is als eiland onder de zon meer dan een strandvakantie

Samenvattend ontvangt het toerisme op de Canarische Eilanden bezoekers van over de hele wereld, maar enkele landen steken er bovenuit als de belangrijkste bijdragers aan het toerisme in de regio. Duitsland en Groot-Brittannië (33.4 %) blijven de grootste markten, maar we zien een duidelijke trend van toenemende bezoekersaantallen uit Scandinavische landen.

Van Spanje tot Groot-Brittannië en van Duitsland tot de Scandinavische landen, elke regio brengt zijn eigen charme en vraag naar het toerisme op de Canarische Eilanden. Deze gevarieerde bezoekersstroom draagt bij aan de vitaliteit en welvaart van de toeristische sector, waardoor de Canarische Eilanden een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld blijven.

Opmerkelijk genoeg vertegenwoordigen vakantiegangers uit België (2,9%) en Nederland (4,5%) een kleiner aandeel dan verwacht in de toerisme statistieken tot eind 2023.