Gran Canaria

San Agustin

San Agustin nabij Playa del Ingles: Een Rustige Vakantieparel in het Zuiden van Gran Canaria

San Agustin, grenzend aan het bekende Playa del Ingles, is gelegen in het zuiden van Gran Canaria. Deze schilderachtige badplaats maakt deel uit van de gemeente San Bartolomé de Tirajana en vormt samen met Playa del Ingles en Maspalomas de Costa Canaria. Inkomsten voor San Agustin worden voornamelijk gegenereerd door landbouw en toerisme. De badplaats is gemakkelijk te voet te bereiken via een panoramische wandelboulevard.

Strand van San Agustin nabij Playa del Inglés
Strand van San Agustin nabij Playa del Inglés
Foto Verschueren Eddy

San Agustin is uitstekend bereikbaar via de GC-1 autosnelweg (Autopista del Sur de Gran Canaria). Het openbaar vervoer biedt tevens een gemakkelijke verbinding naar deze toeristische bestemming. De badplaats, opgericht in 1962, is gebouwd op een groot landgoed van de Spaanse edelman “Conde de la Vega Grande”, die uitgebreide bezittingen had in het zuiden van het eiland.

Accommodaties op Topniveau

San Agustin biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van hotels en appartementen tot bungalows en vakantiehuizen. Opvallende hotels zoals Meliá Tamarindos, Hotel San Agustin Beach Club, Gloria Palace San Agustin Thalasso en IFA Interclub Atlantic bevinden zich iets verder van het strand, maar een shuttlebus zorgt voor gemakkelijk vervoer. Hoewel te voet naar de boulevard en het strand mogelijk is, vereist een verblijf in IFA Interclub Atlantic het overwinnen van 153 treden.
Lees verder onder de foto’s

Hotel Meliá Tamarindos in San Agustin (Gran Canaria)
Hotel Meliá Tamarindos in San Agustin (Gran Canaria)
Hotel San Agustin Beach Club
Hotel San Agustin Beach Club
Hotel Gloria Palace Thalasso (Gran Canaria)
Hotel Gloria Palace Thalasso (Gran Canaria)

De afgelopen jaren heeft San Agustin een ware metamorfose ondergaan, resulterend in een prachtige boulevard met adembenemende uitzichten op zowel het binnenland als de Atlantische Oceaan. San Agustin heeft een bijzondere band met Zweden, zoals blijkt uit het grote aantal Zweedse winkels, bars en restaurants, en de aanwezigheid van een Zweedse school en kerk. Daarnaast is de moderne Clinica Roca een van de weinige ziekenhuizen in het zuiden van Gran Canaria.

Een Strand om te Chillen

San Agustin biedt een rustige strandervaring, ideaal voor ontspanning. Het strand, dat aanzienlijk minder druk is dan het naburige Playa del Ingles, is de perfecte plek om te relaxen. Naast ontspanning, biedt het nabijgelegen thalassotherapiecentrum een extra wellnessoptie. Het strand van San Agustin, met een lengte van meer dan 600 meter en okergeel zand, is deels bedekt met kiezels en keien, en is ideaal voor kinderen dankzij de bescherming tegen golfslag door aanwezige rotsen.

Douches aan het strand van San Agustin
Foto Verschueren Eddy
Douches aan het strand van San Agustin
Foto Verschueren Eddy
Strandboulevard van Playa del Inglés en San Agustin
Strandboulevard van Playa del Inglés en San Agustin

Snorkelaars en scubaduikers komen hier ook aan hun trekken. De stranden van San Agustin omvatten Playas del Veril, Playa de Las Burras en Playa de San Agustin. De strandboulevard biedt tal van terrassen met uitzicht op de Atlantische Oceaan en leidt naar Playa del Ingles, op slechts 20 minuten wandelen. In de andere richting, naar Punta Morro Besudo en Bahia Feliz, wordt de boulevard minder breed en steiler, met prachtige uitzichten op de rotsen en de mogelijkheid om krabben, sportvissers en golfslag te observeren.

Aan het einde van het strand bevindt zich de Cañada de San Agustin, een rivier die zijn oorsprong vindt in het gebergte van Gran Canaria.

Conclusie

San Agustin nabij Playa del Ingles is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die op zoek is naar een rustige vakantie. Hoewel het binnen de hotels soms druk en rumoerig kan zijn, is dit een algemeen verschijnsel op het eiland. Toeristische informatie is beschikbaar in het winkelcentrum El Portón, gelegen in Calle las Retamas.

Bereikbaarheid

Openbaar Vervoer: Bushaltes “Shopping Center San Agustin” en “Clinica Roca” worden bediend door de buslijnen 90, 05, 30, 36 en 66.Met de Auto: Bereikbaar via de autosnelweg GC-500.