Gran Canaria

Vervoer naar Playa del Ingles

Vervoer van en naar Playa del Ingles

Met de auto …

Met de auto ( huurauto ) is deze badplaats bereikbaar via de autosnelweg GC-1. Vanaf de afrit kom je al direct in het centrum terecht. Parkings of parkeerplaatsen voor alle vervoer zijn ruim voldoende aanwezig. Bijna in iedere straat kan je parkeren. U moet er wel rekening mee houden dat ze ook hier een parkeermeter kennen. ik geef u dan ook graag de raad mee om de parkeermeter te gebruiken waar nodig. Hou je ook aan de toegestane snelheid, er zijn regelmatig snelheids controles.

Rijd u voor vervoer met de auto naar het strand, ook dat is mogelijk. Via deĀ Avenida Alf.ProvincionalesĀ komt u aanĀ Calle las Dunas.Ā Daar is eenĀ ruime betaal parking. Hier kan u 24 uur parkeren. Sommige plaatsen zijn overdekt voor meer schaduw.

Vanaf de parking is het slechts enkele minuten te voet naar het strand. Een groot deel van de zijstraten zijn enkele richting. Ik kan u nog aanbevelen om aan oversteekplaatsen met zebrapad zeker te stoppen. Voetgangers hebben hier steeds voorrang op gemotoriseerd vervoer, stoppen is dus verplicht. Let op, hier zijn hoge boetes voorzien.

Met het openbaar vervoer …

Komt u met het openbaar vervoer naar Playa del Ingles, ook dan is er geen probleem. Op korte afstanden bevinden zich stopplaatsen voor de busguagua ). Een bushalte ( parada ) is goed aangegeven. Bij iedere halte is een uurregeling aangeplakt. De uren zijn bij benadering, de bussen van Global rijden soms niet erg stipt, maar ze komen zeker.

Vervoer Playa del Ingles

De guagua’s rijden niet naar het strand. Hier dient u wel rekening mee te houden. Enkel de strandbus van uw hotel of een taxi brengt u tot aan het strand. Wenst u toch met het openbaar vervoer te rijden dan kan u best afstappen aan het winkelcentrum Yumbo op de Avenida de EspaƱa of aan de Avenida de Alemania niet ver van het Riu Palmeras Hotel.

Via Avenida de Bonn kom je dan snel te voet aan het strand. Buggy’s, parasols en andere grote stukken mogen niet mee op de bus. Deze moet je onderaan in de bagageruimte bergen. Een belangrijke bushalte op de grens tussen Playa del Ingles en San Agustin is deze aan de Avenida el Escorial. Deze ligt net aan het kleine winkelcentrum Tropical.

Met de taxi …

Dan is er nog de taxi als vervoer. Taxi’s rijden dag en nacht op Gran Canaria. De taxi’s zijn wit en rood van kleur. Dit zijn de enige officiĆ«le taxi’s. Aan ieder hotel, en hier en daar in de straten zijn standplaatsen voorzien voor taxi’s.

Degene die eerst in de rij staat mag u in principe nemen. de taxi bestuurders zijn meestal zeer vriendelijk. Ben je onderweg en hebt u plots behoefte aan een taxi dan hoef je enkel een teken te geven om te stoppen. Wil je met de taxi naar het strand, dat is geen probleem. De standplaatsen voor taxi’s situeren zich aan de rotonde van de Plaza op korte afstand van het strand..

Meer lezen over het openbaar vervoer …