Gran Canaria

Strand van Maspalomas

Strand in Maspalomas op Gran Canaria

Maspalomas, Playa del Ingles en Meloneras, samen één van de mooiste stranden van Gran Canaria, of heb ik het fout ? Ik hoop dat je even de tijd neemt om mijn ervaring op het eiland te willen lezen, en ben ervan overtuigd dat ik u al een stap verder breng bij een beslissing om in Maspalomas op vakantie te komen.

Stranden van Playa Del Ingles en Maspalomas op vakantieeiland Gran Canaria
Stranden van Playa Del Ingles en Maspalomas op vakantieeiland Gran Canaria
Booking.com

Een echte strandvakantie is niet echt voor ons maar misschien wel voor u. Vakantie op Gran Canaria is voor ons enkele uren aan het strand, een wandeling en uiteraard een terrasje.

Maar eerst het belangrijkste waarom u deze pagina bezoekt en dat is het strand van Maspalomas tot Playa del Ingles. Dit 7 kilometer lange exotische zandstrand is de topper wat betreft wandelen en kuieren langs de zee. Duizenden toeristen maken dagelijks gebruik van deze strandwandeling

Er gebeurt altijd wel iets, parasols die weg waaien, onverwachte golven die het strand overspoelen, … je krijgt er dorst van en daar is aan gedacht.

Op regelmatige afstand staan er kiosken waar je in alle rust kan genieten van een hapje, een ijsje of een cocktail. Het is er altijd druk maar het gaat er wel gezellig aan toe, zo leer je al ééns nieuwe mensen kennen en kan je vakantie verhalen uitwisselen.

Strandzetels (hamacas) en parasols (sombrillas) kunnen gehuurd worden voor een redelijke prijs van €7,50 per dag (prijs onder voorbehoud van wijzigingen). Van San Agustin tot Maspalomas zijn er ongeveer 4000 strandzetels en 2000 parasols beschikbaar

Parasols beschermen tegen verbranding door de zon. 
Deze zijn te huur op het strand
@Verschueren Eddy
Parasols beschermen tegen verbranding door de zon.
Deze zijn te huur op het strand
@Verschueren Eddy
Reddingsposten Rode Kruis op de stranden van Gran Canaria
Reddingsposten Rode Kruis op de stranden van Gran Canaria

Op het strand van Maspalomas tot Playa del Ingles is er de ganse dag toezicht van redders, het Rode Kruis en de politie. Deze verplaatsen zich al dan niet gemotoriseerd op het strandOok op afgelegen plaatsen word de veiligheid gewaarborgd door het Rode Kruis en de Politie.

Met de mountainbike of moto rijden hulpverleners over en weer op het strand en de boulevard. Bij drukke dagen word zelfs een helikopter ingezet van de politie om de veiligheid van de vakantiegangers te garanderen. De hoogste graad van toezicht is tijdens de maand augustus. Indien de drukte echter in september hoger is dan verwacht, dan word het verlengd.

Hond of kat mee op het strand Gran Canaria

Wil je je huisdier, hond of kat meenemen naar het strand, dat kan maar er zijn net als bij ons regels.. Hou er rekening mee dat er geen speciaal strand voor honden aanwezig is.

Hond of kat mee op het strand in Gran Canaria
Je huisdier als hond en of kat meenemen op Gran Canaria. Het kan!
@ Verschueren Eddy

Wanneer na 18 uur de meeste bezoekers het strand hebben verlaten word het wel toegestaan om met de hond op het strand te lopen. Wil je toch enkele uren met je hondje op het strand dan kan je bijvoorbeeld naar La playa del Cabron in Arinaga of het strand van San Felipe in Santa María de Guía.

Ook onze huisdieren zijn niet gewoon aan een ganse dag blootstelling aan de zon en zeker niet aan het hete zand van het strand. Bescherm niet alleen jezelf maar denk ook aan de dieren. Aan het strand van Santa Maria de Guia bevind zich ook een surfschool.

Bescherming tegen de zon met een parasol

Ik raad wel aan een parasol te huren of zeker te gebruiken. Het is niet het eerste ongeluk dat ik zie gebeuren door verbranding, zonneslag of zonnesteek. Jaarlijks overlijden er toeristen door onaangepast zonnebaden. Bescherming door een parasol, zonnecreme is ten zeerste aangeraden.

De stranden worden over de totale lengte iedere dag zowel s’morgens als s’avonds zeer goed onderhouden door de gemeentediensten. Op een bepaald punt bereik je “Punta de Maspalomas“, dit is de scheiding tussen Maspalomas en Playa del Ingles. Niet zo bijzonder maar op dit punt ongeveer zwemmen er kleine zwermen visjes die al snel aan je voeten komen knabbelen.

Ja inderdaad knabbelen. Deze kleine visjes masseren je voeten en reinigen de dode huid op handen en voeten. In zee is het gratis maar in sommige commerciële gelegenheden zoals in Playa del Ingles moet je hiervoor betalen. Of het nu dezelfde visjes zijn en hetzelfde effect hebben dat moet je dan maar zelf ééns testen. Het voelt alleszins prettig aan.

Zwemmen in zee aan het strand van Maspalomas

Het strand gedeelte tussen Playa del Inglés en Maspalomas is bij harde wind ook geschikt voor planksurfers en kite surfen. De watertemperatuur van de zee of zeewater word best aangenaam vanaf eind mei tot oktober. Ik weet niet of het bij u ook zo is, maar ik verkies zwemmen in zee boven een zwembad aan het hotel. Het heeft zijn charme mede door de speelse golven die je steeds maar weer uitdagen.

Zwemmen aan de stranden en in baaien van het toeristische Playa Del Ingles
Zwemmen aan de stranden en in baaien van het toeristische Playa Del Ingles

Het is een dol spel van zand en golven, die regelmatig bij woeste zee uitnodigen tot een gevecht tussen mens en natuur. Door de wind opgeheven schuurt het zand als een scrub langs je lichaam.

Wens je het huidige weer te kennen in Maspalomas dan is de strandwebcam de uitkomst. Hoor je toch graag het weer in Nederland of België en dan ook nog ééns nieuws en leuke muziek in de nederlandse taal, dan kan je radio luisteren op Holland FM. Deze online radio kan je eveneens beluisteren op het strand op 90.7 als frequentie.

Ben je iets thuis iets vergeten van badpak of zwembroek dan zijn er tal van strand boetieks waar je alsnog koopjes kan doen. Zij volgen ook de laatste nieuwe modetrends want een bikini is niet meer zomaar een bikini, kleine sexy broekjes “Hipkini” , Tweedelig badpak “Tankini“, nu ben ik wel aan het afwijken natuurlijk, sorry ik kon het niet laten. Heb ik je dan toch nieuwsgierig gemaakt naar de allernieuwste badmode, dan is deze een goeie link.

Bloot strand toerisme, het kan in Maspalomas

Na enige tijd stappen langs de kustlijn richting Playa del Inglés, is er voor de echte natuurliefhebbers een 3 km lange strook naaktstrand waar je naturel kan zonnebaden.
Deze strook is wel publiekelijk en iedereen kan er dus gemengd zonnebaden met of zonder badkledij.

Naakstrand Playa Del Ingles op Gran Canaria
Naakstrand Playa Del Ingles op Gran Canaria

Gay contact is onvermijdelijk maar het is zeker niet uitdagend. Het nudistengebied begint bij kiosk nummer 5 en loopt door tot Playa del Ingles. Voor iedereen is er wel een vrij plekje te vinden. Buiten Maspalomas vind je naast dit naaktstrand ook toffe andere naturisten stranden en plekjes waar je ongestoord met je partner kunt zonnen.

Enkele van deze afgelegen naaktstranden zijn enkel te voet bereikbaar, meestal aan de westkust. Misschien wel meegeven dat de lokale inwoners het soms niet zo op prijs stellen, hou hier dus wel rekening mee. Meer lezen ….

Zo zie je maar een dagje strand op Gran Canaria tussen Meloneras en Playa del Ingles is een echte aanrader. Ben je ook op vakantie geweest in Maspalomas en heb je een eigen verhaal of suggestie, dan hoor ik het graag van u.

Wil u samen met mij het strand van Playa del Ingles ontdekken ?