Gran Canaria

Sport op Gran Canaria

Sport en Gran Canaria is golf, surf, mountainbike en wandelen

De kustlijn en het binnenland lenen zich uitstekend om aan een gezonde ontspanning zoals sport te doen en dus niet enkel een zonvakantie. Er zijn op Gran Canaria fitness centra, verhuur van fietsen, sportclubs, jeep safari’s, … Kortom de vakantieganger die houd van een actieve sport vakantie zal zeker zijn gading vinden op Gran Canaria.

Golf spelen tijdens uw vakantie met zeezicht

Liefhebbers van golfen komen ruim aan bod in deze regio. De golfsport op Gran Canaria stamt uit de negentiende eeuw, toen op Gran Canaria het eerste golfterrein in het hele land werd geopend.

Zes generaties later is Gran Canaria nog steeds een belangrijke golfbestemming voor duizenden sportieve Europeanen. Er zijn veel jaren voorbijgegaan sinds de opening van dit eerste terrein, het eerste in Spanje. Dit terrein werd gebruikt door de Engelse toeristen die naar Gran Canaria kwamen voor de zachte winters op het eiland. Nu is de golf sport een populaire sport geworden op Gran Canaria. Meer lezen …

Surfen op de Atlantische Oceaan

Hier is bijna alles aanwezig om deze prachtige sport uit te oefenen gelinkt aan een zonvakantie. De golven van de oceaan dagen iedere dag weer de liefhebbers van windsurf, of longboard uit. De nieuwste trends op het water zijn hier al snel bekend. kitesurf is er zo één van.

Hier is bijna alles aanwezig om deze prachtige sport uit te oefenen gelinkt aan een zonvakantie. De golven van de oceaan dagen iedere dag weer de liefhebbers van windsurf, of longboard uit. De nieuwste trends op het water zijn hier al snel bekend. kitesurf is er zo één van.

De inwoners van het eiland leren het al van in hun jeugdjaren. Toeristen en nieuwsgierige surfers kunnen een beroep doen op talrijke surfkampen en scholen. Meer info over deze scholen zoals Oceanside, Surf-Canarias en nog enkele andere. Middelgrote maar soms ook grote golven verwennen jong en oud. Door de uitgestrekte stranden kan je op veel plaatsen de watersport beoefenen. Bekende plaatsen zijn de hoofdstad Las Palmas ( Lloret ), Puertillo de Arucas, De beroemde rechtse golven gekend bij surfliefhebbers in El Confital.

Surf Sport op Gran Canaria

We mogen zeker Pozo Izquierdo niet vergeten. Ik ben hier ooit ééns op een bepaalde dag naar het surfspektakel gaan kijken. Die dag was de wind naar mijn mening veel harder dan normaal, althans dat is mijn opinie.

Voor de ervaren surfer is dit waarschijnlijk normaal. Feit is dat wij ons deze dag op de boulevard met moeite konden rechthouden van de sterke wind. Mijn videocamera werd letterlijk uit mijn handen gerukt. Maar toegegeven het spektakel van surfers uit de hele wereld is adembenemend. Gran Canaria is net als andere Canarische eilanden dus echt een waar sport en surfparadijs.