Gran Canaria

Tips en Suggesties

Tips en Suggesties

Waarschijnlijk heb je al enkele pagina’s gelezen op mijn website. Ik hoop dat ik u hiermee al voldoende en bruikbare informatie heb kunnen meegeven. Toch heb ik niet alles kunnen vertellen, daarom deze speciale pagina met tips en suggesties. Het leuke eraan is dat ook u mag meewerken om nog meer tips en suggesties op deze bladzijde te schrijven. Uw vakantietips zijn dus van harte welkom.

Drink geen leidingwater op Gran Canaria

Zeer belangrijke tip wanneer u op vakantie gaat naar Gran Canaria of één van de andere Canarische eilanden. Het leidingwater of water uit de kraan is op alle eilanden niet drinkbaar. Dit is geldig in alle hotels, appartementen, bungalows kortom overal. Drink je het water toch dan kan u darmklachten krijgen. Koop reeds bij uw aankomst op uw bestemming water in een winkel in de buurt van uw hotel of appartement. Het water is niet duur en verkrijgbaar in grote plastiek flessen.

Wanneer gaat wie op vakantie

Juli en augustus zijn de drukste maanden op het eiland. Augustus is in principe de maand dat de meeste Spanjaarden op vakantie vertrekken. Een groot deel blijft in eigen land en dus ook de Canarische eilanden. De Duitsers hebben dan weer de voorkeur voor de maand Juli. De Engelsen gaan gespreid op zomervakantie tussen eind Juli en begin SeptemberNederlanders verkiezen ook de maand Juli net als de Belgen. U moet er wel rekening mee houden dat de Canarische eilanden ook in de winterperiode veel toeristen ontvangen.

Radio luisteren op Gran Canaria

In contact blijven met uw vertrouwde muziek en het nieuws van bij ons thuis, kan via de diverse radiostations op het eiland. Radio stations zijn er in bijna alle talen te beluisteren. Op het strand, in uw hotel of appartement of online, het kan allemaal.

Kiss Fm Canaries – 99.4 fm en 102.5 fm – ( Engels, Scandinavisch en Spaans ) Mix-Radio – 101.1 fm en 104.8 fm – ( Duits ) website Holland Fm España – 90.7 fm – ( Nederlands ) website 7.7 Radio : 89.6 fm en 105.3 fm – ( Spaans ) website Yumbo FM :105.1 fm – ( Engels ) website Radio Europa : 103.5 fm – ( Duits ) website

Deze en andere radio stations op Gran Canaria zijn eveneens online te beluisteren via een applicatie van IOS of Android zoals Tunein. Met Tunein kan je duizenden radio stations van over de hele wereld beluisteren. Om op het strand te luisteren moet je dan wel beschikken over een data abonnement of een wifi verbinding.

Dierenartsen en dierenklinieken op Gran Canaria

Ik kan me voorstellen dat u uw geliefde huisdier mee op vakantie neemt. Helaas kan tijdens uw vakantie uw huisdier gewond geraken of ziek worden. Ook tijdens uw vakantie wil u dan zo snel mogelijk geholpen worden. Dat is op Gran Canaria geen probleem. Er zijn goede dierenartsen en ziekenhuizen voor dieren.

Hieronder heb ik voor u enkele belangrijke adressen van dierenartsen. – ULPGC – universitaire dierenkliniek ( Universidad Las Palmas Gran Canaria ) Locatie : Arucas ( website ) – Clinica Veterinaria Atlantico – Bestaat sinds 1997. 6 dierenartsen en medewerkers. Locatie : Las Palmas de Gran Canaria ( website ) – Clínica Can – Eén van de eerste dierenklinieken op Gran Canaria. Locatie : Las Palmas de Gran Canaria ( website )

Zonsondergang aan het strand bij Maspalomas

Een avondwandeling langs de boulevard bij zonsondergang is een must. Een aanbevolen wandeling met zicht op zee is vanaf de vuurtoren van Maspalomas tot aan het strand van Meloneras. Daar kan je bij een lekkere frisse pint genieten van een prachtige avond. Een alternatief is een wandeling van Playa del Ingles naar San Agustin. ook deze is aanbevolen door het rustige karakter. Ook hier zijn genoeg horeca zaken om de dorstigen te voeden. Eén extra tip, sommige avonden kunnen fris zijn, daarom mag u zeker niet vergeten een lichte trui of hemd mee te nemen. Meer info …

[foogallery id=”3288″]

Aloe Vera voor uw dagelijkse gezondheid

Aloe Vera ( Aloë Vera ) is overal op de Canarische eilanden te koop. Aloë vera is een cactus plant en dus natuurproduct dat op bijna alle eilanden word geteelt. Deze exotische plant heeft zijn eigenschappen al bewezen zowel in de gezondheid als in de schoonheidsindustrie voor schoonheidbehandelingen, huidverzorging, huidziekten, lichaamsverzorging, huiduitslag en droge huid, enz …

Tips aloe vera Gran Canaria

Menig schoonheidsspecialiste gebruikt het in haar beautysalon, of wellness centra. Het product word aangeboden in drank, gel, creme, toiletpapier en zonneproducten. Het plantensap is het meest geschikt bij wonden en als zonnebrandcreme bij zonnebrand zoals aftersun. Het is uitkijken naar het percentage Aloe Vera dat zich bevind in het product.

Bij de apotheek en in sommige parfumeriën vind je Aloë Vera van 100% wat natuurlijk de zuiverste vorm is en het meest doeltreffend. De plant kan je thuis ook makkelijk zelf kweken. Een zonnige en warme plaats als een veranda is zeker bij koude dagen aangeraden.

Tijdens warme zomerdagen mag Aloe Vera zeker buiten in de tuin. Het product in het groene blad kan je zuiver gebruiken. Hiervoor moet je enkel een blad verwijderen en opensnijden. De gel kan je zo makkelijk aanbrengen op een wonde of zonnebrand. Meer uitgebreide informatie …

Geld afhalen op vakantie in Europa

Betalen op Gran Canaria kan overal in euro’s of met een bank- of kredietkaart zoals Visa, Mastercard of Maestro dankzij International Card Services. Geld afhalen aan een betaalautomaat is geen probleem. Lang zoeken naar een geldautomaat moet niet want op bijna iedere straathoek of hotel vind je er wel een bankautomaat.

Hou er rekening mee dat geld afhalen met een credit card aan een betaalautomaat ( Cajera automatico ) afhankelijk van uw bank kosten met zich meebrengt.. Raadpleeg dus voor je vertrek de toegepaste tarieven op je bankkantoor. Vergeet ook niet voor je vertrek op vakantie om je saldo aan te zuiveren zodat je op je vakantiebestemming niet met een probleem komt te staan.

Op Gran Canaria zijn verschillende bankkantoren, gekende en minder gekende. Banco Popular Español, Cajasiete,  ING, Banco Santander, Banca March, Deutsche Bank en nog enkele andere. Vreemde valuta wisselen is nog steeds mogelijk op het eiland. Dit kan in de gekende bankkantoren maar ook in kleine wisselkantoren. De wisselkoersen kan je best goed vergelijken.

Net als in ieder ander wereldland is op Gran Canaria de post ook aanwezig. Een postkantoor ( Oficina de Correos ) kenmerkt zich aan de gele kleur net als de postbussen. Er is reeds een postkantoor op de luchthaven en het centrum van Las Palmas, maar ook in de toeristische gebieden zoals Playa del Ingles op de Avenida Tirajana, 37. Nog meer tips en suggesties zoals Time Sharing, Taxfree shopping, apps voor uw smartphone en tablet en nog veel meer op de volgende webpagina ….