Billig ringing, tekstmelding og Internett-bruk på Gran Canaria (2024-oppdatering)

Billig ringing, tekstmelding og Internett-bruk på Gran Canaria (2024-oppdatering)

Hold Kontakten med hjemmet under ferien på Gran Canaria!

Billig å ringe, sende tekstmeldinger og bruke internett har blitt mye billigere i EU med innføringen av EU-roamingpriser i 2017. Men hva er mulighetene på Gran Canaria? Og hvordan kan du utnytte smarttelefonen din optimalt uten høye kostnader i etterkant?

Hold kontakten med hjemmet under ferien på Gran Canaria!
Hold kontakten med hjemmet under ferien på Gran Canaria!

Telefonen er kanskje en av de viktigste tingene å ha med seg på ferie. I tillegg til å være tilgjengelig til enhver tid, er smarttelefonen ideell for å ta bilder, selfies, lytte til musikk, se serier og søke opp informasjon. Kort sagt, en smarttelefon er uunnværlig. Tar du med deg telefonen på ferie? I denne artikkelen finner du nyttige tips for å gjøre smarttelefonen feriesikker og finne ut hva du bør passe på.

Ring fra Hotellet eller Leiligheten

Hoteller og leiligheter har ofte telefon på rommet eller i resepsjonen. Du kan ringe til utlandet med disse enhetene, men ta ekstra kostnader i betraktning. Spør i resepsjonen om priser før du ringer. Tips: Bruk gratis WiFi-tilkoblinger i lobbyen eller i området for å ringe via apper som Skype, Viber eller WhatsApp.

Ring med Smarttelefonen din

EU-reisende: Innenfor EU kan du ringe, sende tekstmeldinger og bruke internett med ditt nåværende abonnement til samme pris som hjemme. Vær oppmerksom på: datapakken i abonnementet ditt er ikke ubegrenset. Sjekk pakkevilkårene for å unngå ekstra kostnader.

Reisende utenfor EU: Med et forhåndsbetalt SIM-kort fra en lokal leverandør kan du ringe rimelige i Spania.

Billig ringing, tekstmelding og Internett-bruk med smarttelefonen din på ferie
Billig ringing, tekstmelding og Internett-bruk med smarttelefonen din på ferie

Tips :

  • Beskytt telefonen mot sjøvann med et vanntett etui eller en spesiell vanntett pose til telefonen.
  • Sammenlign tariffer fra leverandører som Movistar, Orange, Vodafone og Simyo.

Gratis WiFi-Samtaler

Apper som Skype, Viber og WhatsApp tilbyr gratis samtaler via WiFi. Sørg for at du har en stabil internettforbindelse. Vær forresten forsiktig når du bruker gratis WiFi, spesielt hvis du ikke trenger passord for å logge inn. I offentlige nettverk kan nettkriminelle enkelt se deg over skulderen og stjele dataene dine. Bruker du fortsatt et gratis WiFi-nettverk uten passord? Da bør du spesielt ikke åpne bankopplysningene dine, og bare bruke tilkoblingen til «uviktige» ting. Tips: Last ned appene før du reiser.

Ringing og surfing med WIFI 
PhotoAntagonist

Ringing og surfing med WIFI
PhotoAntagonist

Kjøp Ringekreditt

Billige samtaler til ikke-EU-numre kan ringes med samtalekreditt fra leverandører som Skype Out eller Viber Out. Tips: Sammenlign priser før du kjøper.

Mobilleverandører på Gran Canaria

Movistar, Orange, Vodafone en Simyo zijn de bekendste providers. Prepaid simkaarten zijn verkrijgbaar bij winkels en supermarkten. Tip: Kies een kaart met voldoende belminuten, sms’en en data voor uw verblijf.

Video Bellen

Gratis videosamtaler med apper som Skype, FaceTime og WhatsApp via WiFi. For videosamtaler via 3G/4G/5G kreves det en datapakke. Tips: Sørg for at du har en stabil Internett-tilkobling for å få optimal videokvalitet.

Roaming i Europa til Hjemmetakst

Siden 15. juni 2017 betaler du ikke lenger roamingkostnader innenfor Europa. Mobilringing, teksting og surfing fra de 27 EU-landene*, Norge, Island og Liechtenstein koster det samme som i Belgia. I Storbritannia roamer du ikke lenger til hjemmepriser siden Brexit. Noen operatører følger fortsatt dette prinsippet. Det er best å sjekke før avreise hvilken sats din teleoperatør gjelder.

Bruke smarttelefonen på ferien
Foto Belvilla
Bruke smarttelefonen på ferien
Foto Belvilla

Mobil Tilkobling av høy Kvalitet

Kvaliteten og hastigheten på mobilforbindelsen skal være den samme i utlandet som hjemme. Forutsatt at disse er gjennomførbare for nettverket i landet du besøker. f.eks. Surfer du mobil på 4G i Belgia? Da også i et annet europeisk land.

Merk: Noen ganger roamer du uten å være klar over det, og du mottar fortsatt en faktura som belaster roamingkostnader. Greit å vite: Hvis du ringer til et av disse landene med mobiltelefon fra hjemlandet ditt innenfor EU, betaler du en internasjonal takst. Ditt abonnement eller forhåndsbetalte kort bestemmer ringekreditt, antall tekstmeldinger og surfevolum. Også i utlandet. Med mindre leverandøren din bestemmer noe annet.

Leverandører kan bruke en «Retningslinjer for Rimelig Bruk».

Modalitetene varierer fra en operatør til en annen. Men de må alle informere deg om dette så snart du krysser grensen til et relevant land*. Overskrider du kredittene til abonnementet ditt eller «rimelig bruk»? Da kan operatøren din kreve et tilleggsgebyr. Hvor mange? Kontakt leverandøren din for dette.

Billige samtaler i ferien? Det er mulig ...
Billige samtaler i ferien? Det er mulig …

Et eksempel: hvis du har et abonnement med ubegrenset ringing, teksting og surfing, kan du også ringe ubegrenset og sende tekstmeldinger, uansett hvor i EU. Databruken din er ikke alltid ubegrenset. Det europeiske nødnummeret 112 skal være gratis å ringe og sende SMS til nødetatene. Å rapportere posisjonen din til nødsentralen via din mobile enhet er også gratis. Ikke alle land i Europa er med i EU. Du betaler fortsatt roamingkostnader for mobilsamtaler fra disse landene.

EU-land: Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Latvia, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige.

Ikke-EU-land: Albania, Andorra, Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Bosnia-Hercegovina, Færøyene, Georgia, Gibraltar, Guernsey, Island, Isle of Man, Jersey, Kasakhstan, Kosovo, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Montenegro, Norge, Nord-Makedonia, Russland, San Marino, Serbia, Sveits, Tyrkia, Ukraina, Vatikanstaten.

Extra Tips

  • Slå av roaming i innstillingene for å unngå høye kostnader.
  • Last ned offline-kart for å spare data.
  • Dra nytte av gratis WiFi på restauranter, kafeer og kjøpesentre.
  • Ta med deg en powerbank for å lade enhetene dine når du er på farten.

Konklusjon Billig Ringing

Med riktig informasjon og apper kan du holde deg tilkoblet hjemmet på Gran Canaria uten høye kostnader. Ikke glem å holde et øye med databruken din og bruk gratis WiFi-tilkoblinger når det er mulig.

Ansvarsfraskrivelse

Informasjonen på denne siden er nøye sammenstilt for å hjelpe deg med å ringe billige, sende tekstmeldinger og internett under ditt opphold på Gran Canaria. Priser, vilkår og tilbud kan imidlertid endres. Vi er ikke ansvarlige for endringer eller nøyaktighet av informasjonen etter publisering. Sjekk alltid de siste vilkårene og prisene med de respektive leverandørene og leverandørene.