Det Indre av Gran Canaria

Oppdag Gran Canarias innland: En guide til vakre utflukter

Gran Canaria er kjent for sitt fantastiske interiør, som du kan utforske på forskjellige måter. Ved ankomst til hotellet, bungalowen eller leiligheten vil reisearrangørens vertinne anbefale ulike utflukter rundt på øya.

Interiøret på Gran Canaria anbefales på det varmeste!
Interiøret på Gran Canaria anbefales på det varmeste!
Booking.com

En populær måte å oppdage interiøret på er via organiserte bussturer. Disse turene gir fordelen av å se Gran Canarias viktigste turistattraksjoner. Tenk på vakker utsikt, historiske landsbyer og unike naturreservater. Ulempen med bussreiser er imidlertid at du ikke vil oppdage mange av Gran Canarias skjulte perler og at tiden ved hver attraksjon ofte er begrenset.

Organiserte bussturer på Gran Canaria
Organiserte bussturer på Gran Canaria

Gran Canarias innland skiller seg fra andre Kanariøyer som Fuerteventura, Lanzarote og Tenerife, samt Balearene som Mallorca og Ibiza. Hver av disse spanske ferieøyene har sin egen unike karakter og sjarm. Spesielt om høsten og vinteren er det indre av Gran Canaria vel verdt et besøk. De milde temperaturene og det grønne landskapet gjør det til et perfekt reisemål for turgåere, naturelskere og eventyrere.

Oppdag fjellandsbyer i det indre av Gran Canaria
Foto El Confidencial Digital
Oppdag fjellandsbyer i det indre av Gran Canaria
Foto El Confidencial Digital

For de som søker mer fleksibilitet og eventyr, er det også muligheter for å utforske interiøret med leiebil, sykkel eller på en organisert fottur. På denne måten kan du oppdage de mindre kjente, men like vakre delene av øya, som avsidesliggende fjellandsbyer, skjulte fossefall og naturskjønne turstier.

Eventyrutflukter i det indre av Gran Canaria: Motorsykkel-, bil- eller jeepsafari

Det finnes ulike alternativer for eventyrlige turer gjennom det indre av Gran Canaria. Et populært alternativ er en Jeep Safari, som lar deg komme nærmere naturen og utforske hjertet av Gran Canaria. Bare vær forberedt på støv og sjokk, men du vil bli belønnet med fantastiske outback-steder.

Ta en tur i det indre av Gran Canaria med Jeepsafari
Ta en tur i det indre av Gran Canaria med Jeepsafari
Utforsk interiøret med en Jeep Safari
Utforsk interiøret med en Jeep Safari

Men jeg vet av erfaring at å utforske øya med leiebil fortsatt er på toppen. Leiebilene på øya er pålitelige og absolutt ikke dyre. Å oppdage øya med bil har den fordelen at du virkelig kan komme deg overalt.

Det er flere ruter tilgjengelig for bilen. Hvis du har GPS, kan du allerede planlegge en rute hjemme via smarttelefonen. Veiene innover i landet er lett tilgjengelige. Respekter lovlig hastighet overalt hvis du ikke er vant til å kjøre i fjellet.

Oppdag Gran Canaria med en leiebil
Foto Best of Gran Canaria
Oppdag Gran Canaria med en leiebil
Foto Best of Gran Canaria

Fottur langs reservoarene på Gran Canaria: Oppdag den fantastiske naturen

Under mitt besøk i det indre av Gran Canaria ble jeg ønsket velkommen av den rolige skjønnheten til de mange reservoarene. Disse stedene er perfekte steder å slappe av og slappe av. Visste du at denne lille øya har ikke mindre enn 69 store reservoarer? På tide å oppdage disse naturlige underverkene på Gran Canaria.

Reservoaret "Presa de las Niñas" på Gran Canaria
Reservoaret «Presa de las Niñas» på Gran Canaria

Presa de las Niñas: Et rekreasjonsparadis

Et av de imponerende vannreservoarene jeg besøkte, er Presa de las Niñas. Dette rekreasjonsstedet ligger i 700 meters høyde og tiltrekker seg hundrevis av turister og lokalbefolkningen hver uke. Stedet ligger i kommunen Tejeda, og byr på en spektakulær utsikt over innsjøen som er omgitt av majestetiske furutrær. Selv om demningen i seg selv ikke er noe spesielt, gjør omgivelsene og utsikten denne innsjøen til et must-see. Her kan du bade, fiske og arrangere grillfester med venner og familie.

Reservoaret Presa de las Niñas
Reservoaret Presa de las Niñas
Foto Juan Ramirez

«Veldig fin innsjø, og kjøretur til innsjøen fint sted å grille, men du må like svinger og tørre å kjøre litt i fjellet» Kommentar Zitteke D

Området er ideelt for naturvandringer, og liker du fotografering kan du ta vakre bilder her. Fasiliteter som dusjer og sanitæranlegg gjør et lengre opphold komfortabelt. Parkeringsplassen, renovert i 2015, har plass til 140 biler og 28 bobiler. For de som ønsker å nyte naturen i fred, er det 430 piknik- og campingplasser tilgjengelig, med mer enn 700 seter for rekreasjonsbesøkende. Presa de las Niñas er uten tvil et av underverkene på Gran Canaria.

«Flot innsjø i fjellet, flott for fotturer. I helgene er det også et yndet sted for lokalbefolkningen, noe som gir en hyggelig atmosfære. Hvis du liker fred og ro mer, bør du dra dit tidlig om morgenen eller om kvelden i løpet av uken.» Kommentar Hobomo.

Presa de Soria: Det største reservoaret

I 120 meters høyde besøkte jeg det største reservoaret på Kanariøyene, Presa de Soria, som ligger i Barranco de Arguineguin, ved siden av landsbyen med samme navn mellom kommunene Mogán og San Bartolomé de Tirajana. Byggingen av denne imponerende strukturen tok ti år, fra 1962 til 1972. Med en vannkapasitet på 15 000 000 m³ er denne innsjøen omgitt av et blendende landskap fullt av frodige palmer.

Stuwdam en stuwmeer Prese de Soria (Gran Canaria)
Dam og reservoar Prese de Soria (Gran Canaria)
Foto Atlas Rural
Presa de Soria (Gran Canaria)
Presa de Soria (Gran Canaria)

I nærheten av demningen fant jeg restauranten «Casa Fernando«, der du kan smake på autentisk kanarisk mat. Restauranten er tilgjengelig til fots fra reservoaret, og er et deilig tilskudd til besøket ditt. Vi anbefaler å ta turstien som går gjennom Nublo Rural Park og Pilancones Natural Park. Besøk også noen imponerende vulkanske formasjoner i området Cañada del Almácigo. Her kan du se de tradisjonelle hulehusene som fortsatt finnes på Gran Canaria. Les mer under bildene

Restaurant Casa Fernando ligger ved siden av Soria-reservoaret, i byen som det har fått navnet sitt fra,mellom kommunene Mogán og San Bartolomé de Tirajana.
Restaurant Casa Fernando ligger ved siden av Soria-reservoaret, i byen som det har fått navnet sitt fra,mellom kommunene Mogán og San Bartolomé de Tirajana.
Panoramaskudd over Gran Canarias indre
Panoramaskudd over Gran Canarias indre
Foto Okan
Presa de Soria-demningen (Gran Canaria)
Presa de Soria-demningen (Gran Canaria)

Presa de Chira:

Mitt siste stopp var ved Chira-reservoaret, eller Presa de Chira, i en høyde av 875 meter i San Bartolomé kommune. Siden den ble bygget i 1964 har denne innsjøen fløt over i Presa de Soria flere ganger. Innsjøen er koblet til Barranco de Chira, en sideelv til Barranco de Arguineguin. Presa de Chira er unik for sin konstante vannforsyning og det store overflatearealet til reservoaret. Landskapet rundt innsjøen er perfekt for fotturer og tilbyr en fredelig flukt ut i naturen.

Dam og reservoar "Presa de Chira" på øya Gran Canaria
Dam og reservoar «Presa de Chira» på øya Gran Canaria

Oppdag Gran Canarias innland til fots: Et eventyr med lokalbefolkningen

Jeg kan anbefale å utforske Gran Canarias indre til fots. Foruten å være bra for helsen, tilbyr øya et behagelig og sunt klima som er ideelt for fotturer. Med riktig forberedelse kan du enkelt finne rasteplasser med panoramautsikt som tar pusten fra deg.

Gå og oppdag de rustikke landsbyene, faunaen og floraen på Gran Canaria
Gå og oppdag de rustikke landsbyene, faunaen og floraen på Gran Canaria

Gran Canaria er fjellrike, så forbered bena og føttene for litt arbeid. Disse turene er ikke bare perfekte for å gå ned i vekt, men spesielt for å nyte den vakre naturen, faunaen og floraen. De mange små og rustikke landsbyene langs veien byr på en autentisk opplevelse. Her kan du spise billig, sunn og deilig mat, fra små snacks som de berømte tapasene til omfattende retter på lokale restauranter.

På vei gjennom det indre av Gran Canaria: en annen reise for å trekke pusten og oppdage
Foto Viajar
På vei gjennom det indre av Gran Canaria:
en annen reise for å trekke pusten og oppdage
Foto Viajar
Reisen inn i det indre av Gran Canaria vil forbløffe deg
Oppdag steder som imponerer
Reisen inn i det indre av Gran Canaria vil forbløffe deg
Oppdag steder som imponerer
Foto El Periodico

Under mine vandreturer la jeg merke til hvor vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen er. Fjellfolket elsker en god samtale og deler historier om livet sitt på øya. Hvis du er litt sosial, ikke nøl med å ta en prat. Selv om du ikke snakker spansk, kan du oppnå mye med en lommeordbok. Lokalbefolkningen forstår vanligvis bare spansk, men gjør alltid sitt beste for å gi deg en gjestfri velkomst.

En spasertur gjennom det indre av Gran Canaria er en uforglemmelig opplevelse som bringer deg nærmere naturen og lokal kultur. Det er en perfekt måte å oppdage det ekte Gran Canaria og holde seg i form på samme tid.

Tilbring natten på landsbygda på Gran Canaria

Som i skandinaviske land som Norge, Danmark, Finland og Sverige, er landlig turisme (Turismo Rural) i vekst på Gran Canaria. Folk søker mer og mer ro og ønsker å unngå hotellmylderet. Man kan også noen ganger kalle det logging hos bonden eller en gårdsferie, kanskje det er der. Med gode ordninger kan du melke noen geiter, eller plukke druer på en vingård, …

Sove i det indre av Gran Canaria. Hvorfor ikke i et hulehus eller
Bilde Booking.com
Sove i det indre av Gran Canaria. Hvorfor ikke i et hulehus eller
Bilde Booking.com
Hvorfor ikke bytte ut hotellet med en ferie på landsbygda på Gran Canaria?"
Foto Lokalguide Gran Canaria
Hvorfor ikke bytte ut hotellet med en ferie på landsbygda på Gran Canaria?»
Foto Lokalguide Gran Canaria

Enslige eller par som ønsker å være ett med naturen, velger i dag å bo noen dager eller en hel ferie på et av de små hotellene (Parador) eller private hjem (Fincas) på øya. Ungdom kan overnatte på et lokalt ungdomsherberge. Du vil garantert finne feriehus i det indre av Gran Canaria.

Bed and Breakfast eller AirBnb er mindre kjent her, men hvis du leter nøye, kan du finne noen. El Drago del Sao er et Bed & Breakfast i kort avstand fra Arguineguin. Casa Macquincy ligger ikke så langt fra Maspalomas og likevel langt fra masseturisme. Alle operatørene ønsker deg gjerne velkommen, selv på nederlandsk. Mer informasjon om landsbygdsturisme eller landbruksturisme finner du på nettstedet til Gran Canaria Rural eller Eco Turismo Canarias

Tilbring natten i interiøret (Gran Canaria)
Tilbring natten i interiøret (Gran Canaria)
Foto Desnivel

Planlegg ditt besøk til det indre av Gran Canaria og bli overrasket over allsidigheten og skjønnheten til denne unike øya.

Del dine erfaringer og forslag om det indre av Gran Canaria!

Har du nylig utforsket innlandet eller landsbygda på Gran Canaria? Vi vil gjerne høre om dine opplevelser og anbefalinger! Din innsikt hjelper oss med å holde turistsiden vår oppdatert og forbedre den. Enten du har oppdaget en skjult perle, funnet en fantastisk restaurant eller har tips til andre reisende, er din tilbakemelding uvurderlig. Del dine erfaringer og forslag med oss verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre med å få mest mulig ut av sitt besøk på denne vakre øya. Sammen skal vi lage den ultimate guiden til Gran Canaria!