Gran Canaria

Gran Canaria din Ferieøy

Gran Canaria er din solferie på en eksotisk strand og nyter litt soling. Likevel er det mye mer å oppdage her, natur, sport eller kultur, øya har mange kontraster. Gran Canaria har 60 kilometer med strender og totalt 236 km kystlinje. Fiskernes øy, de små landsbyene, den vakre naturen og den deilige maten. Er du nysgjerrig?

Hotellgjester ved svømmebassenget på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Hotellgjester ved svømmebassenget på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Gran Canaria på Verdenskartet

Gran Canaria tilhører øygruppen Kanariøyene. De spanske øyene ligger i Atlanterhavet og har et subtropisk klima. Øya er en eneste stor temapark med stort mangfold, noe som også gjør den til et mikroklima.

Kanariøyene er hotspots for en solferie
Turisme på Kanariøyene
Kanariøyene er hotspots for en solferie

Det er en eneste stor park med vakker fauna og flora, som blomster og planter. Noen øygrupper som Kanariøyene, Kapp Verde, Azorene, Madeira og Ilhas Selvagens går under betegnelsen Macaronesia, til sammen 27 øyer.

Gran Canaria ligger 150 km fra kysten av Afrika. Fuerteventura og Tenerife ligger i nærheten og kan nås med båt eller fly. Guanchene var de første innbyggerne. Det høyeste punktet Pico de las Nieves ligger i en høyde av 1949 meter.

Den opprinnelig vulkanske øya har en rik natur med vakkert landskap, skog, daler og eksepsjonell fauna og flora. Visste du at Gran Canaria har mer enn 69 store reservoarer? Nok en gang utstråler interiøret ro, langt unna masseturismen.Las Palmas er hovedstaden og har den største havnen og travleste flyplassen i Spania.

Luchthaven Las Palmas de Gran Canaria
Las Palmas de Gran Canaria flyplass
Foto El Diario.es

Den første charterflyvningen i 1956 var starten på dagens mer enn 2 millioner turister som besøker øya hvert år. Maspalomas, Meloneras og Playa del Inglés er ferieøyas mest besøkte strender. Du kan laste ned det nyeste kartet over Gran Canaria her.

Opplev den autentiske Kanariøyen før det er for sent!

Gran Canaria, Kanariøyenes perle, er kjent for sine vakre strender, fantastiske landskap og gjestfrie mennesker. Men visste du at denne idylliske øya også lider under de negative effektene av masseturisme?

Som i andre populære turistområder, skaper den overveldende tilstrømningen av besøkende bekymring blant lokalbefolkningen. Kanariøyene, med en befolkning på bare 2,2 millioner innbyggere, tok i fjor imot ikke mindre enn 13,9 millioner turister. Dette har ført til stigende husleie, overfylte strender og veier og miljøforurensning.

Lokalbefolkningen krever handling

Som svar på denne uholdbare situasjonen går flere og flere kanariere ut i gatene for å protestere mot den negative effekten av masseturisme. De krever konkrete tiltak fra regjeringen, som:

  • Begrensning av antall turister
  • Innføring av en miljøskatt for turister
  • Regulering van de huizenmarkt om buitenlandse kjøperete ontmoedigen

Bærekraftig Turisme for en bedre Fremtid

Kanariøyene ønsker å bli kvitt masseturismen og satse på bærekraftig turisme. Det betyr at de ønsker å tiltrekke seg turister som respekterer lokal kultur og natur og som bidrar positivt til den lokale økonomien.

Oppdag Gran Canaria på en ansvarlig måte

Hvis du ønsker å besøke Gran Canaria, kan du gjøre det på en måte som er gunstig for både deg og øya. Velg lokale overnattingssteder, spis på lokale restauranter, kjøp lokale produkter og utforsk øyas mindre kjente områder. På denne måten kan du oppleve den autentiske skjønnheten på Gran Canaria og samtidig bidra til en bærekraftig fremtid for øya.

Utforsk øya med Offentlig Transport

Gran Canaria har omfattende og moderne offentlig transport. Global og Guaguas Municipales frakter tusenvis av turister og innbyggere til øya hver dag.

Offentlig transport med Bus Company Global på Gran Canaria
Offentlig transport med Bus Company Global på Gran Canaria

De moderne bussene er nesten alle utstyrt med klimaanlegg, noe som gjør det behagelig å reise på svært varme dager. De blå bussene til Global tar deg til hvert hjørne av øya, de gule bussene til Guaguas Municipales fører deg gjennom gatene i hovedstaden Las Palmas. Jeg har oppsummert all informasjon om kollektivtransport for deg her.

Været på Gran Canaria 

Været på Gran Canaria med vårtemperaturer til alle årstider
Været på Gran Canaria med vårtemperaturer til alle årstider

Gran Canaria har et subtropisk klima. På grunn av passasjervinden og den kanariske strømmen svinger temperaturen på øya rundt 24 °C hele året. Dette gjør været på Kanariøyene og dermed Gran Canaria ideelt for overvintring i en vintersol på 20 °C. Likevel kan det også regne på øya. I sommermånedene juli og august kan det derimot være varmt når vinden blåser fra Sahara.

Gran Canaria zones en gemeenten

Noen ganger kaller de Gran Canaria «et kontinent i miniatyr». Kanariøyene eller den spanske øya har alt på lager for å glede turister. Ta overfloden av hoteller på Gran Canaria, enten alt inkludert eller ikke, leilighetene, bungalowene og alt innen gangavstand fra strendene.

Hoteller med fantastiske svømmebassenger, boblebad for å nyte et boblebad med cocktail, treningsovernatting, de har alt.

Jeg glemte nesten å si at strendene på Gran Canaria er kjent over hele verden. Playa del Inglés og Maspalomas, med fyret som publikumstrekker, er absolutt de viktigste. Men San Agustin, Puerto Rico, Playa de Amadores og Las Canteras i Las Palmas er også blant de mest besøkte strendene av feriegjester. Som naturist vil du garantert få mye for pengene på de forskjellige nudiststrendene på Gran Canaria. Naturisme på Gran Canaria er stort sett fritt tillatt.

På Gran Canaria er det fest hver dag under Solen

Fest hver dag hele året, det er mulig på Gran Canaria. Det virker som om folket på Gran Canaria fester non-stop og aldri sover. Hver landsby, by eller by har sin skytshelgen eller en hellig jomfru. Gran Canaria og de andre Kanariøyene er sterkt katolske.

Tradisjonelle klær fra Kanariøyene
Tradisjonelle klær fra Kanariøyene

Det fine med disse festlighetene er at beboerne tradisjonelt sett deltar i festlighetene i tradisjonelle klær. Nesten hver seremoni innledes av en pilegrimsreise og avsluttes med en folkefest og en dansekveld.

Folkloriske danser, discobar eller livemusikk med spennende sulten sørlandssalsa, merengue eller bacchata gjør den unik. Som turist bør du definitivt besøke en feiring i løpet av ferien. Det er også en unik mulighet til å smake på det tradisjonelle kjøkkenet og rettene fra Kanariøyene.

Tren i ferien

Gran Canaria er også kjent for sine sportsbegivenheter og mesterskap som windsurfing i Pozo Izquierdo og golf på de vakre grønne banene, utendørs filmfestivaler, musikkkonserter, festlige markeder, fotturer og internasjonale fora og konferanser.

Hvis du er en fan av museer eller fornøyelsesparker, vil du garantert ikke komme tilbake fra en bare-benet-tur. En av de vakreste parkene er Palmitos Park nær Mogán. Gran Canaria lever hver dag hele året. Kommer du til å kjede deg her, tror jeg ikke det.Jeg har listet opp en oversikt over de viktigste turistfeiringene og festivalene på Gran Canaria for deg på arrangementets nettside.

Nyt solen, selv om vinteren

I vintersesongen er det feiringer overalt på ferieøya, som jul, nyttår og Tre kongers dag. Rikt dekorerte gater med solcelledrevne LED-julelys, juletrær og sandskulptur. Det som absolutt ikke bør mangle på agendaen din er det årlige karnevalet.

Karneval på Kanariøyene
Karneval på Kanariøyene

Et helt år lever folk frem mot denne store begivenheten. Flåter, kubansk musikk, fargerike kostymer – det er en eneste stor fest dag og natt både sør og nord på øya. Alle fester på øya avsluttes med et vakkert fyrverkeri. Noen eksempler er musikkonserter med La Trova og Los Gofiones. Alt dette kan du oppleve i en behagelig temperatur på 20 °C. Alt om arrangementene med datoer og detaljert informasjon finner du på arrangementer-siden.

Det kulinariske og gastronomiske Gran Canaria

Gran Canaria er ikke bare sol, hav og sand. Den solfylte ferieøya bør absolutt ikke stå tilbake for andre land i verden når det gjelder kulinariske og gastronomiske opplevelser. Velsmakende og sunne oppskrifter står på menyen hver dag. Fårekjøtt, fiskeretter, de berømte geitostene og Papas Arrugadas med rød eller grønn Mojo-saus er bare noen av de inspirerende daglige rettene fra det lokale kjøkkenet.

Gran Canaria har et deilig kjøkken med lokale produkter
Gran Canaria har et deilig kjøkken med lokale produkter

Mat og drikke passer perfekt sammen. Visste du at Gran Canaria produserer fantastiske viner, eller at det i byen Arucas lages en krydret Rom.

Mye shoppingmoro i kombinasjon med Ferien

Først og fremst kommer du til Gran Canaria for solen, havet og stranden. Vi kaller det å nyte livet. For det andre kommer du og jeg til Gran Canaria for å handle billig. Gran Canaria er et ekte shoppingparadis. Øya har mange kjøpesentre og luksuriøse butikker. Shoppingfavoritter er Vecindario, Meloneras og Las Palmas. For en god oversikt over alle shoppingmuligheter i Las Palmas har jeg ordnet alt for deg i soner. Viktige shoppingsoner i hovedstaden er Mesa y López, Triana og Santa Catalina. Som prikken over i-en kan du se imponerende cruiseskip ved Santa Catalina og havnen i Puerto de La Luz.

Besøk også nettsiden til en av mine samarbeidspartnere om Gran Canaria.

Gran Canaria har vært vårt favorittferiemål i årevis. Gjennom årene har jeg bygget opp en nær vennekrets blant lokalbefolkningen. Jeg vil gjerne dele ferieopplevelsene mine med deg. Selv om jeg gjør mitt beste for å oversette alt nøye, beklager jeg eventuelle oversettelsesfeil. Dessverre er profesjonelle oversettelser for dyre. Har du noen tips eller forslag til Gran Canaria? Del dem med oss ​​og hjelp andre med å oppdage de beste opplevelsene på denne vakre øya!