Las Palmas flyplass på Gran Canaria

Las Palmas flyplass på Gran Canaria

Den moderneflyplassen i Las PalmasGran Canaria. Denne flyplassen eller lufthavnen ligger i Las Palmas, like ved siden av Gando kommune, som er en underkommune av Telde. På flybilletten din finner du den offisielle flyplasskoden eller forkortelsen LPA, som betyr «Las Palmas lufthavn».».

Las Palmas flyplass er den travleste flyplassen på Kanariøyene
Las Palmas flyplass er den travleste flyplassen på Kanariøyene

Gran Canaria lufthavn mottar mer enn 15 millioner passasjerer hvert år. Dette gjør den til den travleste flyplassen på Kanariøyene og den sjette i antall passasjerer i Spania.

Booking.com

De siste årene har denne flyplassen på Kanariøyene og Spania hatt flere utvidelser. Det er en veldig moderne og moderne flyplass. Las Palmas flyplass er den travleste flyplassen på Kanariøyene når det gjelder passasjerer og godstransport. Dessuten rangerer den på 5. plass blant flyplassene i Spania.

Avgangshallen til Las Palmas flyplass på Gran Canaria
Avgangshallen til Las Palmas flyplass på Gran Canaria

Den militære flyplassen Telde Air Base ligger på samme sted. Med mer enn 15 millioner passasjerer på årsbasis ligger Gran Canaria på topp når det gjelder turisme. Flyplassen er åpen 365 dager, 24 timer i døgnet.

Flere flyselskaper bruker denne flyplassen. Easyjet, Ryanair, det spanske flyselskapet Iberia og mange andre fra ulike deler av verden. En liste over alle flyselskapene på flyplassen kan du se her. Noter deg flyselskapets telefonnummer allerede hjemmefra.

Shopping på LPA flyplass

Gran Canaria lufthavn tilbyr et omfattende utvalg av butikker i terminalbygningen. De fleste butikkene ligger i avgangssalongen, eksklusivt tilgjengelig for passasjerer. I den offentlige sonen finner du to butikker: Supermercado Spar, et lite supermarked, og Hudson News, som selger aviser, magasiner og elektriske apparater.

Gran Canaria lufthavn tilbyr et omfattende utvalg av butikker i terminalbygningen
Gran Canaria lufthavn tilbyr et omfattende utvalg av butikker i terminalbygningen

I passasjersonen er det et bredt utvalg av butikker som spenner fra smykker til motetilbehør, kiosker og barneleker. Her finner du en andre, større Hudson News-butikk med et mer omfattende utvalg av magasiner og bøker. I tillegg er det en Swarovski-butikk for luksussmykker og Regalos y Souvenirs for autentiske spanske suvenirer. Hvis du reiser med barn, husk å besøke Tutti Frutti for et utvalg av søtsaker og leker.

Den mest populære butikken er taxfree-butikken, drevet av World Duty Free. Dette er den største butikken i terminalen og du vil automatisk passere den på vei til avgangshallen. Her kan du kjøpe alkohol, sigaretter, parfyme med mer til attraktive priser.

Butikker og restauranter på Gran Canaria flyplass
Butikker og restauranter på Gran Canaria flyplass

Når du kjøper avgiftsfrie og avgiftsbetalte varer, må du huske på unntakene og reglene for å ta med varer til reisemålet ditt. For reisende til Storbritannia er www.gov.uk/duty-free-goods en nyttig ressurs for informasjon om hva du kan og ikke kan ta med deg.

I tillegg til de mange butikkene finnes det også mange kafeer, barer og restauranter. For mer informasjon om spisesteder og drikke, se vår egen side med en fullstendig liste over alle restauranter og butikker på flyplassen.

På utflukt til andre øyer med fly

Forbindelsen mellom de ulike Kanariøyene gjøres av Binter Canarias og Canary Fly. Disse flyvningene har avgang og ankomst på Terminal C. Her er innsjekkingstidene fleksible. Du trenger bare å være på flyplassen 1 time før avgang. Det er ingen passkontroll her, ettersom dette i utgangspunktet er innenriksflyvninger.

Binter Canarias ble grunnlagt i 1988. Den første flyvningen til dette lokale flyselskapet var i mars 1989. Binter Canarias ble også kåret til Årets flyselskap 2013-2014.

Skruefly fra Binter Canarias for flyvninger mellom Kanariøyene
Skruefly fra Binter Canarias for flyvninger mellom Kanariøyene

De har en flåte av fly som ATR 72-500, Beach 1900D, Boeing 737-400 og en CRJ 100 og CRJ 200. Boeing 737 ble en del av flyflåten i 2005. Det brukes til flyvninger til fastlandsdestinasjoner som Paris og Milano. Kjæledyr opp til 6 kg er tillatt på flyene.

Binter Canarias og Canary Fly er de ideelle partnerne for å utforske de andre øyene i løpet av ferien. Destinasjonene inkluderer El Hierro, Fuerteventura, La Gomera, La Graciosa, Lanzarote, La Palma og Tenerife. Binter Canarias tilbyr også noen internasjonale destinasjoner som Agadir, Cap Verde, Lisboa, Malaga og mange flere. Se priser for alle Binter Canarias her og Canary Fly her.

Glatt og komfortabel landing på de nordlige flystripene

Ankomst til øya Gran Canaria er alltid en opplevelse. Hvis du er heldig kan du noen ganger ta en tur rundt på øya før du lander. Landingen skjer vanligvis med en skarp sving til høyre, noe som gir fin utsikt over Las Palmas og området rundt.

Landingen av et fly på Las Palmas flyplass (Gran Canaria)
Landingen av et fly på Las Palmas flyplass (Gran Canaria)

Takket være den sterke nordavinden blir det ofte landinger i nord. Rullebanene er utvidet til en komfortabel lengde på 3100 meter, noe som sikrer trygge og jevne landinger. Med tilstedeværelsen av to terminaler går alt veldig effektivt, slik at du ikke trenger å vente lenge på bagasjen ved ankomst.

Informasjon om terminal A og B: Hva du trenger å vite

  • Terminal A er for alle borgere fra Europa;
  • Terminal B brukes for passasjerer fra det spanske fastlandet og ikke-Schengen-borgere. Ikke-Schengen-land er land som ikke tilhører EU. Fremfor alt må du ikke glemme å justere den lokale tiden på klokken eller smarttelefonen din ved ankomst.

Praktisk generell informasjon på flyplassen

Det finnes lekeområder for barn i første etasje i nærheten av Gate A og i andre etasje i nærheten av Gate C. Hele flyplassbygningen har Wifi Hotspots. De første 15 minuttene er gratis, deretter må du betale for trådløst høyhastighetsinternett.

For medisinsk behandling, er det en 24-timers vakttjeneste som tilbys. Legetjenesten er plassert i første etasje mellom sone B og C. I hele bygningen er det 16 Hjerteredningsområder med Defibrillatorer. Du kan nå denne medisinske førstehjelpstjenesten ved behov ved å ringe telefonnummeret 928 579 123

Avreise etter ferien: Tips for en Jevn Returreise

Dessverre, når ferien er over, må du reise igjen. Vi anbefaler at du ankommer flyplassen i tide, minst 2 timer før avgang. På grunn av det store antallet flyreiser og passasjerer kan ventetidene noen ganger øke. Sørg for at du har nok tid til å sjekke inn og gå gjennom sikkerhetskontrollene.

De aankomsthal op de luchtaven van Gran Canaria
Ankomsthallen på Gran Canaria flyplass

Det er viktig at du utarbeider nødvendige dokumenter som identitetskort til deg og barna, og flybilletten din. Sørg for at bagasjen din overholder luftfartsbestemmelsene. Hvis du er med en turoperatør, er det ikke noe problem. Disse vil vanligvis hente deg i tide på feriestedet ditt. Se brosjyren til turoperatøren din på ditt hotell, leilighet eller bungalowanlegg.

Avgangshall på Gran Canaria flyplass hvor reisende legger igjen bagasjen ved avreise
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper (YouTube)
Avgangshall på Gran Canaria flyplass hvor reisende legger igjen bagasjen ved avreise
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper (YouTube)

Bilutleie på Las Palmas flyplass: tips og alternativer

Det er enkelt å leie en bil på flyplassen i Las Palmas, men jeg anbefaler å bestille en leiebil online på forhånd. Dette kan gjøres via denne lenken på nettsiden til Las Palmas flyplass. Du kan velge blant anerkjente utleiefirmaer som Avis, Cicar, Europcar, Goldcar, Hertz og Top Car Auto Reisen.

Hvis du ikke ønsker å leie bil, finnes det alternativer som buss eller taxi. Drosjer og busser har egne holdeplasser i nærheten av flyplassen. En drosjetur til Las Palmas koster ca. 42 euro, og til Maspalomas også ca. 42 euro. Vær oppmerksom på at takstene er litt høyere om natten, på søndager og helligdager.

Parkering på Gran Canaria flyplass

Rikelig parkering på flyplassen er avgiftsbelagt og tilgjengelig via minibanker. Ved avreise vil du være direkte på GC-1 motorveien, som gir tilgang til både nord og sør. En ny parkeringsplass administrert av AENA åpner snart, med 4 etasjer og plass til 1438 kjøretøy, inkludert 15 plasser for funksjonshemmede. Parkeringsprisene varierer fra leverandør

Busstjenester og Flyplasstransport på Gran Canaria

Siden november 2014 er det et nytt bussholdeplass for Guaguas (bussene på Gran Canaria og alle Kanariøyene) mellom ankomst- og avgangssonene til flyplassen. Passasjerer kan bruke det trygge busstoppet for busslinje 1, 5, 11, 36, 60, 66, 90 og 91 langs riksvei GC-1.

GLOBAL busstransport til og fra Las Palmas flyplass på Gran Canaria
GLOBAL busstransport til og fra Las Palmas flyplass på Gran Canaria

For personlig transport tilbyr Airport Transfer Services et alternativ, som ligner på en taxi, men er mer personlig og ofte litt billigere. Disse tjenestene kan bestilles på forhånd på nettet.

For oppdaterte avgangstider og ankomsttider for flyreiser og mer informasjon om flyplassen, kan du besøke flyplassoperatørens nettsted her.

Lijn 1 – Las Palmas (1) – lufthavn (2) – Puerto de Mogan (3)
Lijn 5 – Las Palmas (1) – lufthavn (2) – Bahia Feliz (3) – Maspalomas (4)
Lijn 11 – Las Palmas (1) – lufthavn (2) – Aguimes (3)
Lijn 36 – Telde (1) – Carrizal (2) – lufthavn (3) – Maspalomas (4)
Lijn 60 – Las Palmas (1) – lufthavn (2)
Lijn 66 – lufthavn (1) – Bahia Feliz (2) – Playa del Ingles (3) – Fyrtårn Maspalomas (4)
Lijn 90 – Telde (1) – lufthavn (2) – Bahia Feliz (3) – Arguineguin (4) – Playa del Ingles (5) – Maspalomas (6)
Lijn 91 – Las Palmas (1) – lufthavn (2) – Arguineguin (3) –  Playa del Cura / Patalavaca (4) – Puerto Rico (5).

Ved problemer, ta alltid kontakt med vertinnen hos din lokale turoperatør. Hvis du har noen forslag til denne nettsiden, vennligst gi meg beskjed via e-post.