Nakenrekreasjon på Gran Canaria

Naturisme på Kanariøyene: Frihet og privatliv

Gran Canaria: Et Paradis for Naturister

Kanariøyene topper listen over nudismevennlige strender i Spania
Kanariøyene topper listen over nudismevennlige strender i Spania

Gran Canaria er kjent for sin frihet og avslappede atmosfære. Ingen på strendene blir overrasket over en naken kropp lenger. Av hensyn til andre strandbesøkende er det avgrensede soner på de fleste strender, kalt «Zona Nudista». På Gran Canaria er det rundt 30 strender hvor du kan sole deg og bade naken.

Hva er nudisme?

Nudisme går rundt uten klær, men det er viktig å vite at nudisme ikke er forbundet med sex. Som nudist besøker du ofte nudiststrender, badstuer og spesielle naturistcampinger. I Tyskland er det til og med en spesiell nudistrute hvor du kan gå i naturen.

Nakenrekreasjon gir en følelse av frihet og forbindelse med naturen. Det er en sunn måte å nyte solen og havet uten klær. I tillegg fremmer det et positivt kroppsbilde og bidrar til å redusere stress.

De vakreste og mest populære nudiststrendene på Gran Canaria

Gran Canaria byr på flere strender for naturister, spesielt på vestkysten. De fleste avsidesliggende strendene kan nås med bil, taxi, sykkel, terrengsykkel eller til fots. Strendene i øst og nord er mer tilgjengelige, men har ofte rullestein eller stein i stedet for sand.

De avsidesliggende nudiststrendene tilbyr mye privatliv, spesielt utenfor helgene. I helgene besøker lokalbefolkningen disse strendene med familiene sine, så de kan ha det travlere. For å respektere lokalbefolkningen er det bedre å nyte disse strendene på arbeidsdager. Nedenfor er en liste over noen av de beste strendene sør på Gran Canaria hvor nudisme er tillatt, utarbeidet av den spanske naturismeforbundet.

 • Playa del Inglés: En av de mest berømte nudiststrendene på øya, med en lang tradisjon for naturisme.
 • Maspalomas: Ligger ved siden av Playa del Inglés, kjent for sine sanddyner og sin brede nudistsone.
 • Playa de Montaña Arena: Et roligere alternativ for naturister, ideelt for dem som ønsker mer privatliv.
 • El Confital: Lokalbefolkningen kaller den «El Cabezón Negro«. Det er den første nudiststranden i en hovedstad som Las Palmas.
 • Mer strender: Playa de Vargas, Montaña de Arena, Playa Tiritaña, Playa VenegueraPlaya de Las Mujeres.
Playa El Confital nær byen Las Palmas
Playa El Confital nær byen Las Palmas

Tips for en hyggelig Nudistopplevelse

 1. Respekter andre: Ta hensyn til andre strandgjesters følelser og respekter de avgrensede nudistsonene.
 2. Bruk solkrem: Beskytt huden din mot solen med rikelig med solkrem.
 3. Hydrate: Drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert i løpet av stranddagen.

Ved å følge disse tipsene kan du få mest mulig ut av din nudistopplevelse på Gran Canaria. For mer informasjon om de beste nakenstrendene og overnattingsstedene, besøk vår omfattende guide til nakenrekreasjon.

El Confital

Stranden El Confital eller som lokalbefolkningen kaller den «El Cabezón Negro» ligger nordøst på øya. Det er den første nudiststranden i en hovedstad som Las Palmas. Stranden ligger på en halvøy som heter La Isleta. Det er en forlengelse av den velkjente Playa de las Canteras. Det er en avgrenset sone for nudisme (Zona Recomendada Naturista). Stranden er omtrent 180 meter lang. Den består av gyllen sand og steiner med store steinheller plassert her og der.

Playa El Confital nær hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria
Foto LPA Visit
Playa El Confital nær hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria
Foto LPA Visit

Stranden er dessuten lett tilgjengelig via gangbroer av tre. I 2012 fikk El Confital i Europa Blått flagg for å være en miljøvennlig og svært ren strand. Det kan noen ganger være mye folk på stranden, ettersom havstrømmen gjør den egnet for surfere.

Likevel utstråler El Confital ekte ro. El Confital er lett tilgjengelig med bil eller til fots. Med buss (guagua) kan du nå El Confital-stranden fra Las Palmas (San Telmo) med nummer 12 eller L1. Denne bussen går hvert 10. minutt. Tidsbussen og foten til stranden er ca. 40 minutter.

Playa Tiritaña

Den bortgjemte stranden Tiritaña ligger mellom Tauro (bokstavelig oversatt Taurus) og Puerto de Mogán. Stranden som ligger i en smal ravine er fortsatt i sin naturlige tilstand. Med sin lengde på 80 meter er ikke stranden så stor.

Playa de Tiritaña (Gran Canaria)
Playa de Tiritaña (Gran Canaria)

Det er derfor mye rom for nudisme eller naturisme. Vær oppmerksom på at familier med barn kan være tilstede. Så den er ikke bare ment som en nudiststrand. Hvis du regelmessig vil gå naken på denne vulkanstranden, er det best å leie et hotell eller leilighet i Mogán, Taurito eller Puerto Rico.

Stranden er stille for nudisme, men til tross for at den er bortgjemt, kan den være veldig travel. Den består stort sett av svart sand. Selv om stranden ikke har blått flagg, er den fortsatt ren og vannet er krystallklart. Den rengjøres også daglig.Avfallsbeholdere er tilgjengelige. Nudiststranden er ikke tilgjengelig for rullestolbrukere. Ikke glem en parasoll eller solseng fordi du ikke kan leie en på stedet.

Stranden kan nås med offentlig transport (guaguas Global) via nummer 33 Playa del Ingles – Puerto de Mogan, (Barranco de Tiritaña holdeplass), denne bussen går kun på lørdager og søndager. I løpet av ukedagene buss nr. 91 til Playa del Cura. Derfra må du fortsatt gå et stykke mot Taurito. Hvis du foretrekker å komme med bil, kan du gjøre det via GC-500. Det er ingen parkeringsplass. Du kan da enkelt nå den lille stranden til fots via en sti.

Playa del Inglés i Maspalomas

Den mest kjente nudiststranden ligger i San Bartolomé de Tirajana mellom Playa del Inglés og Maspalomas. Denne 3 km lange kyststrekningen er offentlig, hvor du kan nyte blandet soling med eller uten badetøy. Stranden har et område på 2700 meter langt og 50 meter bredt, med fin, blond sand. Til tross for sin offentlige natur, er det mange muligheter for å finne privatliv bak steiner og busker. Nudistområdet starter ved kiosk nummer 5 og strekker seg til Playa del Inglés.

Stranden mellom Playa del Ingles og Maspalomas
er ikke bare for LHBTQ+-samfunnet, men for alle
Stranden mellom Playa del Ingles og Maspalomas
er ikke bare for LHBTQ+-samfunnet, men for alle

Selv om nudistområdet noen ganger er assosiert med LHBTQ+-samfunnet, er det et sted for alle, unge og gamle, å kose seg uten å skamme seg. Magnolias Natura, det eneste naturistferiestedet på øya, ligger også i nærheten av disse strendene, i Campo Internacional de Maspalomas. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å gå rundt naken på gaten.

Det har tilgang til en bungalowpark Campo International som inneholder rundt 14 bungalower. Denne parken har det nydelige navnet «Magnolias Natura«. Den ligger omtrent 3 km fra Maspalomas-stranden.

Playa de Las Mujeres: Fred og natur på Gran Canaria

Playa de las Mujeres, som betyr «Kvinnestranden», ligger sør på Gran Canaria, nedenfor promenaden som strekker seg mellom de kjente strendene Playa de Maspalomas og Playa de Meloneras. Selv om det ikke er direkte parkering, finner du flere gratis parkeringsplasser langs gatene bak bulevarden. Solide sko anbefales, fordi nedstigningen til Playa de las Mujeres er på en steinete, ikke asfaltert sti og ikke er helt trygg. Følg skiltene og den store graffitien på veggen til boulevarden for å finne stranden. Ved ankomst til Playa de las Mujeres venter en strand på 500 meter lang og rundt 30 meter bred, dekket med grå steiner og omgitt av steinete åser.

Playa de Las Mujeres (Gran Canaria)
Playa de Las Mujeres (Gran Canaria)

Hva har du lært i dag?

 • Beliggenhet: Sør på Gran Canaria, mellom Playa de Maspalomas og Playa de Meloneras.
 • Tilgjengelighet: Ingen direkte parkering, gratis parkering langs gatene bak strandpromenaden.
 • Tilgang: Steinete, asfaltert sti, solide sko anbefales.
 • Strand features: 500 meter lang, 30 meter bred, grå klipper, omgitt av steinete åser.
 • Bestemmelser: Ingen direkte bygging, hotellkompleks og boligområde på toppen av strandpromenaden.
 • Popularitet: Mindre overfylt enn andre strender, tidligere populær blant nudister.
 • Renhold: Smuss og glasskår i noen hjørner, vanlig renhold mangler.
 • Ambience: Stille, ideelt for avslapning og privatliv.

Nyt den naturlige sjarmen og roen på Playa de las Mujeres på Gran Canaria!

Playa de Vargas

Denne øde stranden ligger sørøst på Gran Canaria i Agüimes kommune. Stranden er populær blant surfere, men nudister kan også finne et rolig sted. Den består hovedsakelig av steinblokker, men det er også en sandstrand, spesielt ved lavvann. På grunn av beliggenheten er det ofte mye vind.

Heldigvis er Playa de Vargas fortsatt i sin naturlige tilstand. På 1300 meter er det en liten, men rolig strand. Hvis du kommer med bil fra motorveien GC-1, er det parkering tilgjengelig. Dessverre er det ingen offentlig transport.

Camping Playa de Vargas (Gran Canaria)
Mindre enn 200 meter fra Playa de Vargas-stranden
Camping Playa de Vargas (Gran Canaria)
Mindre enn 200 meter fra Playa de Vargas-stranden
Playa de Vargas (Gran Canaria)
Playa de Vargas (Gran Canaria)

Ikke langt fra stranden ligger for bobilen Camping Playa de Vargas. Dette er en enkel campingplass med restaurant, dusjer og enkle rom. Hvis du har telt eller campingvogn, er det tilrettelagt for dette.

Montaña de Arena

En av de mest populære er absolutt Montaña de Arena. Denne nudiststranden er ikke så stor, den er omtrent 250 meter lang og 38 meter bred. Sanden er fin og gylden. Navnet Montaña de Arena oppsto fordi denne bortgjemte stranden er skjermet av en stor sanddyne.

Stranden i Montaña de Arena (Gran Canaria)
Stranden i Montaña de Arena (Gran Canaria)

Denne naken beliggenheten har en rolig beliggenhet og tilbyr mye privatliv fordi den ligger langt fra boligområder. Det kan imidlertid være ganske travelt enkelte dager. Spesielt i sommermånedene og i helgene. Dessverre kan besøkende på stranden noen ganger legge igjen mye skitt, noe denne enestående vakre stranden på Gran Canaria absolutt ikke fortjener.

Det er knapt noe å spise eller drikke i området. Du finner heller ikke en vandreboulevard eller promenade her. Hvis du er en fan av å bade i sjøen så er det definitivt ok her. Vannet er rolig med få bølger.

Siden stranden er avsidesliggende, er det ingen badevakttilsyn. For nødsituasjoner er det et sykehus i umiddelbar nærhet, som ligger på Avenida Maritima. Du kan nå sykehuset på telefon på 928 444000. Plassen er lett tilgjengelig til fots. Parkering av bilen i nærheten er trygg. Det nærmeste bebodde stedet er Pasito Blanco med den vakre marinaen.

Playa de Tasartico

Tasartico Strand er en vakker og ganske isolert strand som ligger på vestkysten av Gran Canaria. For å komme dit må du reise minst 7 kilometer på en grusvei. Stranden har fått navnet sitt fra den nærliggende byen Tasartico, et lite samfunn der innbyggerne hovedsakelig lever fra drivhushagebruk. Det er et rustikk og tradisjonelt sted, men en skjult perle du ikke bør gå glipp av.

Stranden i Tasrtico (Gran Canaria)
Stranden i Tasrtico (Gran Canaria)

Plassert mellom to store tørre fjell, har denne steinete stranden utseendet til en liten ørken med mørk sand. Dette gir stranden en unik sjarm og byr på imponerende utsikt som du ikke vil gå glipp av. Vær forsiktig når du svømmer, da det er en dypvannsstrand med noen ganger sterke bølger, noe som kan gjøre det noe farlig. Ikke gå for langt fra land med mindre du er en erfaren svømmer.

Stranden har gjennomsiktig turkis vann med et krystallinsk utseende, noe som gjør fargekontrasten fantastisk. På grunn av sin isolasjon blir stranden ofte ansett som en nudiststrand, siden det sjelden er folk rundt deg.

Hvordan kommer du deg dit?

Det er tre måter å nå Tasartico-stranden fra Las Palmas de Gran Canaria:

 1. Rute fra nord: Via kommunene Arucas, Moya, Firgas, Guía, Gáldar og Agaete.
 2. Rute sørfra: Via GC-1 til Arguineguín og GC-500 til Mogán, som følger den samme veien, nå kalt GC-200, mot La Aldea de San Nicolás.
 3. Nærmeste busslinje er linje 38: Offentlig transport i Playa del Inglés eller Mogán. Denne bussen går imidlertid bare til Tasarte-krysset.

Begge rutene er godt skiltet mot Tasartico. Etter at du har tatt den høyre avkjørselen, må du fortsatt reise rundt 11 kilometer på en smal, delvis uasfaltert vei.

Det er skilting under turen til disse strendene på Kanariøyene
Det er skilting under turen til disse strendene på Kanariøyene

Playa de Güi-Güi

Güi-Güi-stranden er en av de mest eksotiske strendene på Kanariøyene. Güi-Güi-stranden ligger ved siden av Aldea de San Nicolás de Tolentino kommune, vest på Gran Canaria, og er en av sandstrendene du kan nyte under en turistutflukt på Gran Canaria.

Güi-Güi-stranden hvor nakenrekreasjon er tillatt (Gran Canaria)
Güi-Güi-stranden hvor nakenrekreasjon er tillatt (Gran Canaria)

Den er 360 meter lang og 25 meter bred, og tilhører Güi-Güi Spesielt naturreservat og økologisk følsomt område . Stranden har fin, mørk sand og regnes som et av de mest paradisiske stedene på Gran Canaria. Det anbefales å besøke denne stranden når temperaturen ikke er for høy, da turen dit er utfordrende. Sørg for å ta med gode sko og rikelig med vann.

Tilgjengelighet og Forberedelse

Güi-Güi-stranden er tilgjengelig via en noe vanskelig sti fra byen Tasartico, men den kan også nås med båt fra Mogán eller fra byens havn. Belønningen er stor, for her kan du nyte en forfriskende dukkert i krystallklart vann med moderat temperatur. Veien til denne stranden er ikke lett og krever nøye forberedelser. Stien er røff og kan være tøff i de varmeste timene på dagen. Gode ​​sko og nok vann er avgjørende for å gjøre turen komfortabel og trygg. Den vakre utsikten og den rolige atmosfæren ved ankomst gjør imidlertid innsatsen mer enn verdt det.

Tips til Besøkende

 • Vær forberedt: Denne stranden er vanskelig tilgjengelig. Sørg for å ha solide sko og ta med rikelig med vann.
 • Unngå varmen: Besøk stranden i mildere temperaturer for å gjøre turen mer behagelig.
 • Respekter naturen: Hold stranden ren ved å ta med deg søppelet ditt tilbake.
 • Svøm trygt: Bølgene kan være sterke, og det er ingen tilsyn, så vær forsiktig.
Güi-Güi-stranden på Gran Canaria
Güi-Güi-stranden på Gran Canaria

Konklusjon

Denne bortgjemte stranden på Gran Canaria tilbyr en unik opplevelse for eventyrere og naturelskere. Kombinasjonen av uberørt natur og fredelige omgivelser gjør det til det perfekte stedet å slappe av, langt fra kjas og mas. Selv om turen dit er utfordrende, belønnes den med et himmelsk landskap som du sent vil glemme.

Viktige tips for Naturister

Toppløs soling er tillatt nesten overalt, både på strender og ved svømmebassenger på hoteller, bungalower og leilighetskomplekser. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å gå toppløs rundt på gaten eller utenfor bassengområdet. Se alltid reglene for oppholdet ditt.

Kanariøyene tilbyr et ideelt reisemål for naturister som leter etter frihet og privatliv, med et bredt utvalg av strender og overnattingssteder som tilfredsstiller behovene til naken rekreasjon.

Del dine Erfaringer

Har du egne tips eller forslag fra dine egne opplevelser på disse strendene og nakenrekreasjon? Send oss dine historier, anbefalinger og bilder via e-post. Vi vil gjerne høre fra deg!