Palmitos Park

Palmitos Park på Gran Canaria

Palmitos Park, som ligger i det vakre indre av Maspalomas på Gran Canaria, er det perfekte utfluktsmål for en dag med familien. Denne eksotiske parken ligger blant fjell og frodig natur langt fra kysten, og byr på en uforglemmelig opplevelse for både store og små.

Palmitos Park på Gran Canaria
Bilde Palmitos Park
Palmitos Park på Gran Canaria
Bilde Palmitos Park

Palmitos Park: Den ideelle dagen for Familien

Gran Canaria er kjent for sol, hav og sand, men for en eventyrlig dag er Palmitos Park et godt valg. Denne fugle- og dyreparken er åpen hele året og tilbyr et bredt spekter av (eksotiske) dyrearter. Selv om fugler spiller hovedrollen, er det også mange andre dyr og planter å beundre

Fantastisk Utsikt og Eksotiske Dyr

Siden Palmitos Park ligger oppe i fjellene, har du alltid fin utsikt over omgivelsene fra alle utsiktspunkter. Palmitos Park startet opprinnelig som en fuglepark, men har i årenes løp vokst til å bli en eksotisk park. Her finnes et amfiteater, et delfinarium, eksotiske og stedegne fugler, og ikke minst eksotiske planter som orkideer og kaktus.

Parken tilbyr vakker utsikt over området rundt fra ulike utsiktspunkter. Opprinnelig startet som en fuglepark, har den nå vokst til en allsidig eksotisk park. Besøk amfiteateret, delfinariet, og oppdag en rekke fugler, planter og dyr.

Det ville ikke vært Gran Canaria uten aloe vera-planten. Et kart over parken kan lastes ned i pdf her. Mer info finner du på nettsiden (tysk, engelsk og spansk) og Facebook

Spektakulære Rovfugler i Amfiteateret

Hver dag kl. 11.00 og 15.00 demonstrerer falkoner den imponerende luftakrobatikken til ørner, falker og ugler. Disse rovfuglene suser noen ganger forbi i hastigheter på opptil 230 km/t. Amfiteateret, som ligger på det høyeste punktet i parken, tilbyr også vakker panoramautsikt.

Visste du?... Caracaraen flyter vanligvis i sirkler, kommer ofte ned til land og går mer enn andre rovfugler. De lærer deg alle sine ferdigheter i de daglige rovfuglshowene
Bilde Palmitos Park
Visste du?… Caracaraen flyter vanligvis i sirkler, kommer ofte ned til land og går mer enn andre rovfugler. De lærer deg alle sine ferdigheter i de daglige rovfuglshowene
Bilde Palmitos Park

Barna kan glede seg over papegøyeshowene, der kakaduer og papegøyer viser sine triks. Under forestillingene får du lære mer om fuglenes intelligens og atferd. Gå ikke glipp av «Rainbow«-showet, der fargerike fugler som marabuer og traner flyr over parken rundt kl. 15.30.

Den Botaniske Hagen i Palmitos Park

Palmitos Park er også kjent for sin omfattende samling av innfødte og eksotiske planter. Den botaniske hagen, med sine dammer og fossefall, huser blant annet flamingoer, ibiser og spatler. Fugleinteresserte kan nyte den vakre volieren med loriser, tukaner, pelikaner og strutser. Sørg for å ta en titt på denne fantastiske kaktushagen! Hundrevis av forskjellige arter, noen over 4 meter høye

Eksotiske planter som disse kaktusene i Palmitos Park
Bilde Palmitos Park
Eksotiske planter som disse kaktusene i Palmitos Park
Bilde Palmitos Park
Botanisk hage i Palmitos Park på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Botanisk hage i Palmitos Park på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Tropiske Fisker og Fascinerende Reptiler

Parken har et variert akvarium med både ferskvann og saltvannssoner. Beundre giftig fisk som skorpionfisken og klovnefisken. Fordyp deg i en eksplosjon av farger og lyder i denne nye ferskvannsfiskseksjonen

Kaimanene og skilpaddene fra det varme California vil få deg til å skjelve og drømme. I reptilsonen kan du se øgler fra hele verden, blant annet den imponerende komodovaranen, som kan bli opptil 90 kg tung og stammer fra Indonesia, og den innfødte kjempesalamanderen, som også finnes i Gran Canarias villmark. Les mer under bildene

Beundre tropiske fisker
Bilde Palmitos Park
Beundre tropiske fisker
Bilde Palmitos Park
Reptiler og øgler (Gran Canaria)
Bilde fra innlegget i Palmitos Park
Reptiler og øgler (Gran Canaria)
Bilde fra innlegget i Palmitos Park
Iguaner og skilpadder på Gran Canaria
Bilde Palmitos Park
Iguaner og skilpadder på Gran Canaria
Bilde Palmitos Park

I det nye reptilanlegget kan du beundre neshornsleguanen, gulfotskilpadder, rødfotskilpadder og svartøyde skilpadder på nært hold. Visste du at halsen er uforholdsmessig lang, selv for et så stort dyr? Dette er nyttig for skilpadden å nå de lave grenene på trærne, opptil nesten en meter høye fra bakken. Ikke gå glipp av dette naturlige opptoget!

Orkideer og Sommerfugler i Overflod

Du har dem i stua hjemme, de er også i «Orkideenes Hus«. Palmitos Park er en park som har en stor kjærlighet til naturen. Denne samlingen av orkideer er den største på Gran Canaria. Dusinvis av arter av orkideer fra eksotiske regioner og Australia vil skjemme deg bort med sine vakre farger og former. Visste du at en orkide kan leve mellom 50 og 70 år med riktig pleie?

Eksotiske planter og sommerfugler lokker besøkende (Gran Canaria)
Bilde Palmitos Park
Eksotiske planter og sommerfugler lokker besøkende (Gran Canaria)
Bilde Palmitos Park

Andre planter som også kan nå høy alder er kaktuser. Du kan beundre kaktuser opp til 4 meter høye i «Kaktushagen«. Kaktus kan lagre vann og overleve i svært lang tid i svært tørre områder. Visste du at funksjonen til kaktusryggene er å beskytte mot dyr og senke temperaturen på veldig varme dager.

Sommerfuglhagen eller ««Sommerfuglenes Hus»» er den største i Europa hvor sommerfugler flyr fritt rundt. Hundrevis av arter av sommerfugler flagrer forbi ørene dine i et vakkert utvalg av farger. Som besøkende blir du raskt fascinert av skjønnheten, fargen og munterheten til disse sommerfuglene. Livssyklusen fra kokong til sommerfugl er beskrevet og vist i detalj her.

Primater og Andre Interessante Dyr

Hvem elsker ikke å se våre likheter på Primates Island. Gibboner og orangutanger ønsker deg velkommen. Se deres svingende bevegelser i trærne. Barna dine vil garantert ha det gøy med apekurene. Talapoin-aper er verdens minste apeart. Palmitos Park er så heldig å ha et nordlig talapoinpar og en sørlig talapoin hann fra et ulovlig nettverk fra Portugal.

Gibbons er glade for å ønske deg velkommen til deres bolig (Gran Canaria)
Bilde Palmitos Park
Gibbons er glade for å ønske deg velkommen til deres bolig (Gran Canaria)
Bilde Palmitos Park

Aardvarkene, som tilhører vaskebjørnfamilien, er definitivt verdt å se. Aardvarks har en stor snute som de lukter maten med som frukt, frø, insekter, sopp og små pattedyr.

Du kjenner sikkert til de australske og tasmanske wallabies. De er også pungdyr akkurat som kenguruer. Med litt flaks vil du legge merke til en baby-wallaby i posen. Du ser dem jevnlig på TV-dokumentarer, Meerkats. De liker steinete, tørre og solrike områder i Sør-Afrika. de føler seg hjemme på Kanariøyene. Surikater er alltid på farten og graver hull for å overnatte. Keeperne på Palmitos Park håper å få avkom snart.

The Dolphinarium: Et Høydepunkt for alle i Palmitos Park

Blant de eksotiske plantene, fuglene og det varme solskinnet på Gran Canaria, er det delfiner du ikke bør gå glipp av. Hver dag er det 2 fantastiske underholdningsshow med delfinene i delfinariet med 3 svømmebassenger. På tribunene som har plass til 1500 besøkende har du en utmerket utsikt over omgivelsene og delfinene. Det er for tiden 5 Tursiops truncatus-delfiner eller flaskedelfiner som bor i Palmitos Park. Oppdag kunsten og samspillet til delfinene sammen med deres trenere.

Daglige delfinshower på Palmitos Park delfinarium

Daglige delfinshower på Palmitos Park delfinarium
Foto Spania-Gran Canaria
Delfinshowene er en skikkelig publikumsmagnet 
Foto Palmitos Park
Delfinshowene er en skikkelig publikumsmagnet
Foto Palmitos Park

Har du noen gang drømt om å klappe en delfin eller svømme sammen? Da har du sjansen nå.Palmitos Park har et pedagogisk program der du kan nærme deg delfinene direkte.

Det er alltid en uforglemmelig opplevelse å stå ansikt til ansikt med disse vennlige pattedyrene og kose dem i 30 minutter. Det anbefales selvfølgelig å bestille på forhånd. Prisen mellom €60 og €150 er ikke billig, men det er noe du ikke kan oppleve hver dag. (Prisene med forbehold om prisjusteringer)

Spise og Drikke i Vakre Omgivelser

Palmitos Park er en park hvor du enkelt kan tilbringe en hel dag. Det er et omfattende mat- og drikketilbud i restauranten La Palapa og snackbarene. I selve parken kommer du jevnlig over snackkiosker hvor du kan ta en matbit. En is for barna kan og bør naturligvis ikke mangle på menyen. Mens du nyter lunsj eller en matbit på terrassen, kan du nyte utsikten over dalen og eksotiske fugler i fri flyt. Vær oppmerksom på at restauranten er åpen fra kl. 12.00 til 15.30.Prisene i restauranten og snackkioskene er egentlig ikke billige.

Restauranten i Palmitos Park
Foto Verschueren Eddy
Restauranten i Palmitos Park
Foto Verschueren Eddy

Et Minne om Palmitos Park

Som i enhver fornøyelsespark eller dyrehage har Palmitos Park også en suvenirbutikk eller gavebutikk. Palmitos Park har sine uforglemmelige øyeblikk, så du kan kjøpe mange minner fra parken i butikken. Kosedyr eller leker for barna som orangutanger, papegøyer, fugler, slanger, leguaner og mye mer vil vinne barnas hjerter.

Hvis du ikke har tatt noen bilder eller video, kan du kjøpe bilder og en video på DVD i gavebutikken med alle attraksjonene og severdighetene. Innimellom vil det bli tatt bilder av deg i parken, for eksempel med en papegøye. Disse bildene kan du da kjøpe uforpliktende som en suvenir til hjemmet ditt.

Praktisk Informasjon og Tilgjengelighet

Palmitos Park er åpen hele året fra kl. 10.00 til 18.00. Billetter kan kjøpes i billettkontoret eller på nettet. Vær oppmerksom på at når du kjøper billetter på nettet, bør du kjøpe dem minst én dag før besøket og skrive dem ut selv. Billetter kjøpt på nettet er gyldige i 90 dager og er litt billigere enn vanlige billetter. Det er forskjellige priser. Det finnes for eksempel kombibilletter til salgs der du har tilgang til Palmitos Park og Aqualand Maspalomas. Du kan sjekke billettprisene her.

Hvis du kjører til Palmitos Park med bil, er parkering gratis. ( kart ). Med bil fra Maspalomas til Palmitos Park er det ca. 16 minutters kjøring. Parken ligger på Barranco de Los Pal mitos – Maspalomas.

Med offentlig transport kan du nå Palmitos med buss ( Guagua ) nr. 45 ( Bahia Feliz – Palmitos Park ) og buss nr. 70 ( Puerto Rico – Palmitos Park ).

Utflukt med buss til Palmitos Park
Utflukt med buss til Palmitos Park

Noen turoperatører organiserer en utflukt til Palmitos Park. Du kan vanligvis bestille dette i resepsjonen på ditt hotell eller leilighetskompleks. Du er da bundet av tid. Et annet tips, ta med smarttelefon, kamera eller videokamera og et ekstra batteri. Ikke glem å ta med deg en ekstra flaske vann under besøket ditt fordi temperaturen kan stige betraktelig på ettermiddagen.

Del Dine Rrfaringer og Forslag om Palmitos Park!

Har du vært på Gran Canaria nylig? Vi vil gjerne høre om dine opplevelser og anbefalinger! Din innsikt hjelper oss med å holde turistsiden vår oppdatert og forbedre den. Enten du har oppdaget en skjult perle, funnet en fantastisk restaurant eller har tips til andre reisende, er din tilbakemelding uvurderlig. Del dine erfaringer og forslag med oss på verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre med å få mest mulig ut av besøket på denne vakre øya. Sammen skal vi lage den ultimate guiden til Gran Canaria!

Besøk Palmitos Park for en uforglemmelig dag full av eventyr og naturopplevelser!