Puerto Rico på Gran Canaria

Puerto Rico på Gran Canaria

Puerto Rico, som betyr «Den rike havnen», ligger sør på Gran Canaria. Selv om det er lite kultur og arkitektur, tilbyr Puerto Rico et moderne feriemål med en vakker marina og en kunstig strand. Dette feriestedet ligger mellom Puerto de Mogán og Arguineguín, nær stranden Playa de Amadores. Det ble bygget på 1970-tallet i dalen mellom Barranco del Lechugal og Barranco de Puerto Rico, og tiltrekker seg hvert år mange skandinaviske og engelske turister som nyter roen og palmetrærne.

Badebyen Puerto Rico på Kanariøya Gran Canaria
Badebyen Puerto Rico på Kanariøya Gran Canaria
Foto Cardenas-Gran Canaria

Nyt den Solrike Ferien

På ferie ønsker du å slappe av og nyte. Folk har forskjellige ønsker for ferien. Enten du er ute etter stranden, naturen eller kulturen, er Puerto Rico ideelt for avslapning. Plasseringen mellom høye fjellvegger sikrer et varmere klima enn steder lenger nord som Playa del Inglés eller San Agustín. Passatvindene har mindre innflytelse her.

Puerto Rico kan regne med en tilstrømning av tusenvis av turister hvert år, hvorav de aller fleste er europeere. Spesielt norske turister kjenner denne badebyen som sin egen bukselomme. Et bevis på dette er tilstedeværelsen av en norsk skole, et norsk helsesenter og en klubb hvor det arrangeres møter og konferanser for det norske miljøet.

Hotel av Appartement i Puerto Rico

Puerto Rico har vakre hoteller og leiligheter for en herlig Ferie
Puerto Rico har vakre hoteller og leiligheter for en herlig Ferie

Puerto Rico tilbyr et bredt utvalg av overnattingssteder, inkludert hoteller og leiligheter. De hvite murene og terrassene som klatrer opp mot klippene, er umiddelbart synlige. Det betyr at du kan nyte den fantastiske utsikten over bukten fra mange av leilighetene. Vær imidlertid oppmerksom på at det er mange trapper opp til leilighetene, noe som kan være en utfordring for eldre eller bevegelseshemmede. For unge mennesker er dette vanligvis ikke noe problem, men for eldre mennesker eller personer med nedsatt fysisk funksjonsevne kan det være et problem. Når du bestiller, bør du sjekke beliggenheten til overnattingsstedet ditt. Marina Suites Hotel er et godt alternativ med fantastisk havutsikt.

Det besøkende også setter pris på som gode overnattingssteder er Servatur Puerto Azul, Gloria Palace Royal Hotel & Spa, Servatur Casablance Suites & Spa Adults Only, IG Nachosol Atlantic & Yaizasol by Servatur og Ocean Hill Adults Only. Dette er bare noen få anbefalinger basert på hva besøkende har opplevd.

Leilighetene er bygget i bratte bakker, men med unik utsikt over bukten
Leilighetene er bygget i bratte bakker, men med unik utsikt over bukten

Strandferie i Puerto Rico de Gran Canaria

Du vil ikke finne historiske bygninger i Puerto Rico. Du vil finne en vakker strand, butikker, barer, restauranter og to havner, Puerto Escala og Puerto Base. Langs marinaen kan du beundre luksusyachter og nyte en spasertur. Den kunstige stranden i bukten tilbyr rolig, klart blått sjøvann, perfekt for en familieferie. Hvis du ikke liker sand, kan du leie solsenger på steinveggen nær stranden. I de nærliggende parkene kan du slappe av i skyggen av palmer og blomsterbed.
Les mer under bildene

Stranden i Puerto Rico på Gran Canaria
Stranden i Puerto Rico på Gran Canaria
Puerto Rico et sted under solen
Puerto Rico et sted under solen

En spasertur langs Gran Canarias første kunstige strand kan gjøres via den korte Paseo Maritimo. Stranden ligger i en bukt, og er skjermet fra høye bølger. Som et resultat av dette er havvannet, i likhet med Playa de Amadores, rolig og klart blått, og dermed svært godt egnet for en familieferie med barn.

Hvis du er en soltilbeder som liker å drømme om en solbrun kropp dagen lang, så er den myke sanden absolutt verdt å vurdere. Nå kan jeg tenke meg at du ikke er noen fan av den klissete og varme sanden. Det er ikke noe problem, i nærheten av stranden er det en steinmur som det er plassert solsenger på. Du kan leie disse solsengene på stedet. I nærheten av stranden er det noen små parker hvor du kan slappe av i skyggen av palmene og nyte blomsterbedene..

Boardwalk fra Playa de Amadores til Puerto Rico
Boardwalk fra Playa de Amadores til Puerto Rico

Et annet tips for en sunn morgentur er kanskje en spasertur langs kysten til stranden i Playa de Amadores. Det er litt av en tur, men absolutt verdt det langs denne 1 km lange promenaden.

Puerto Rico Shopping- og Underholdningsalternativer

I tillegg til sol og strand, tilbyr Puerto Rico også rikelig med shopping- og underholdningsmuligheter. Hovedkjøpesenteret er Centro Comercial Puerto Rico Mogán, med et bredt utvalg av produkter. Andre mindre kjøpesentre er Agua La Perra og Europa, hvor du også finner supermarkeder.

Kjøpesenteret i Puerto Rico med butikker og restauranter
Kjøpesenteret i Puerto Rico med butikker og restauranter
Foto Cardenas-Gran Canaria

Det er imidlertid fortsatt en god idé å sammenligne priser. Agua La Perra og Europa er de andre mindre kjøpesentrene hvor du også har et supermarked for kjøp av matvarer og brus. Butikkene er vanligvis åpne fra 9.00 til 22.00.

Het moderne winkelcentrum van Puerto Rico (Gran Canaria)
Det moderne kjøpesenteret i Puerto Rico (Gran Canaria
Puerto Rico er strand, turgåing, festing og shopping under solen
Puerto Rico er strand, turgåing, festing og shopping under solen

Postkontoret ( Oficina de Correos ) for eventuelle pengesaker finner du på Avenida de Mogán.

Puerto Rico har ikke noe ukentlig marked, men det kan du muligens finne i Arguineguin. Markedet i Arguineguin er hver tirsdag formiddag, og det ligger bare 10 minutter unna. Du kan eventuelt ta turen til dette offentlige markedet med offentlig transport eller med båt fra Lineas Salmon S.L.

Rederiet Lineas Salmon S.L, som har eksistert siden 1969, tilbyr daglige utflukter med båt eller i kombinasjon med buss. Båtene er også tilrettelagt for funksjonshemmede og rullestolbrukere. En båttur til Puerto de Mogán eller Arguineguin vil kun koste deg €11 per person for en rundtur. (Prisene er veiledende og kan justeres etter publisering)

Puerto Rico - Lineas Salmón - Båttur - Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Puerto Rico – Lineas Salmón – Båttur – Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Hver fjortende dag er det et lite marked like ved kjøpesenteret på søndager. Her tilbys flere lokale regionale produkter for salg fra lokale bønder eller bønder. Økologiske ferske produkter, deilige kanariske oster, brød, grønnsaker og frukt er publikumstrekkerne på dette markedet.

Gran Canaria er også kjent av golfere. Det er en golfbane et lite stykke unna.

Utelivet er konsentrert rundt kjøpesentrene. Barer er åpne daglig til de tidlige timene, ofte med happy hours. Piccadilly’s er en populær nattbar med musikk og karaoke.

Et Paradis for Vannfanatikere og Sportsfiskere

Ferie i Puerto Rico for vannentusiaster og sportsfiskere
Ferie i Puerto Rico for vannentusiaster og sportsfiskere

Sportsaktiviteter og fiske for vannsportentusiaster og sjøturer florerer i nærheten av marinaen. På de mange utfluktsstandene prøver selgere å overbevise deg om at deres sjøreise på jakt etter delfiner og hvaler er den beste. Du må være heldig for å se delfiner eller hvaler, men de er definitivt der. I vannet rundt kan du se 29 hvalarter og tre delfinarter. Dette naturreservatet har derfor stor økologisk verdi for Europa.

Sportsfiskere til sjøs kommer definitivt til å få sitt lystbetont. Hvert år arrangeres og anerkjennes Fishing Championship av IGFA ( International Game Fishing Association ), der sportsfiskere fra Kanariøyene, men også fra hele verden, deltar. Hvis du er en aktiv og ivrig vannsportutøver, kan jeg absolutt anbefale vannscooterutleie eller vindsurfing.

Sportsfiske på Gran Canaria
Sportsfiske på Gran Canaria

Hvis du foretrekker å bare nyte sjøen og la noen andre gjøre jobben, er en tur på en superstor katamaran absolutt et must. Mens vi er til sjøs, finnes det en seilklubb og seilskole for turister, slik at du kan lære å seile i løpet av ferien. Dypvannsdykkere kan besøke dykkersenteret Puerto Rico Diving Center.

Du kan nå Puerto Rico fra Playa del Ingles eller Puerto de Mogán via kystveien GC-500. Via motorveien GC-1 kan du også nå dette feriestedet ved avkjørsel nr. 62. Med offentlig transport fra Global-bussene kan du ta buss nr. 33 ( Playa del Ingles – Puerto Rico – Playa de Mogán ). En tur fra Playa del Inglés til Puerto Rico koster 2,75 euro per person. Hvis du har et AB- eller Cabildo-pass, er det billigere.

Hvis du reiser fra Telde eller Las Palmas flyplass, tar buss nr. 90  (Telde – Faro de Maspalomas ) deg til Maspalomas busstasjon, hvor du må bytte til buss nr. 33. Det er mulig å ta en tur til Puerto de Mogán eller Arguineguin via en båt fra Lineas Salmón S.L. Denne linjen er mye brukt av turister, ettersom du får en eksepsjonell utsikt over den steinete kystlinjen fra Atlanterhavet.

Det Endelige Resultatet

Puerto Rico på Gran Canaria er et ideelt feriemål for avslapning, med et varmt klima, vakre strender, ulike overnattingssteder og mange shopping- og underholdningsmuligheter. Vannsportentusiaster og naturelskere vil garantert kose seg her.

Del dine erfaringer

Har du noen gang vært på ferie i Puerto Rico på Gran Canaria? Vi er nysgjerrige på å høre om dine erfaringer og tips! Del dine forslag og historier med oss. Send en e-post til verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre reisende med å få mest mulig ut av oppholdet sitt. Takk for ditt bidrag!