San Agustin

San Agustin nær Playa del Ingles: En fredelig ferieperle sør på Gran Canaria

San Agustin, som ligger ved siden av den velkjente Playa del Ingles, ligger sør på Gran Canaria. Dette pittoreske feriestedet er en del av kommunen San Bartolomé de Tirajana og utgjør Costa Canaria sammen med Playa del Ingles og Maspalomas. Inntektene til San Agustin kommer hovedsakelig fra jordbruk og turisme. Feriestedet kan lett nås til fots via en panoramisk promenade.

San Agustin-stranden nær Playa del Inglés
San Agustin-stranden nær Playa del Inglés
Foto Verschueren Eddy

San Agustin er lett tilgjengelig via motorveien GC-1 (Autopista del Sur de Gran Canaria). Offentlig transport gir også enkel tilgang til dette turistmålet. Badebyen, grunnlagt i 1962, ble bygget på en stor eiendom til den spanske adelsmannen «Conde de la Vega Grande», som hadde omfattende eiendommer sør på øya.

Overnatting på Toppnivå

San Agustin tilbyr et bredt utvalg av overnattingssteder, alt fra hoteller og leiligheter til bungalower og feriehus. Bemerkelsesverdige hoteller som Meliá Tamarindos, Hotel San Agustin Beach Club, Gloria Palace San Agustin Thalasso og IFA Interclub Atlantic ligger litt lenger fra stranden, men en skyttelbuss sørger for enkel transport. Selv om det er mulig å gå til strandpromenaden og stranden, må man overvinne 153 trappetrinn for å bo på IFA Interclub Atlantic.
Les mer under bildene

Hotel Meliá Tamarindos in San Agustin (Gran Canaria)
Hotel Meliá Tamarindos in San Agustin (Gran Canaria)
Hotel San Agustin Beach Club
Hotel San Agustin Beach Club
Hotel Gloria Palace Thalasso (Gran Canaria)
Hotel Gloria Palace Thalasso (Gran Canaria)

De siste årene har San Agustin gjennomgått en sann metamorfose, noe som har resultert i en vakker boulevard med fantastisk utsikt over både innlandet og Atlanterhavet. San Agustin har et spesielt bånd med Sverige, noe som fremgår av det store antallet svenske butikker, barer og restauranter, og tilstedeværelsen av en svensk skole og kirke. I tillegg er den moderne Clinica Roca et av få sykehus sør på Gran Canaria.

En Strand for å Slappe Av

San Agustin tilbyr en rolig strandopplevelse, ideell for avslapning. Stranden, som er betydelig mindre overfylt enn nabolandet Playa del Ingles, er det perfekte stedet å slappe av. I tillegg til avslapning tilbyr det nærliggende thalassoterapisenteret et ekstra velværealternativ. Stranden i San Agustin, med en lengde på mer enn 600 meter og okergul sand, er delvis dekket med småstein og steinblokker, og er ideell for barn takket være beskyttelsen mot bølgene fra steinene.

Dusj på stranden i San Agustin
Dusj på stranden i San Agustin
Foto Verschueren Eddy
Strandpromenaden i Playa del Inglés og San Agustin
Strandpromenaden i Playa del Inglés og San Agustin

Snorklere og dykkere vil også få mye for pengene her. San Agustins strender inkluderer Playas del Veril, Playa de Las Burras og Playa de San Agustin. Strandpromenaden har mange terrasser med utsikt over Atlanterhavet og fører til Playa del Ingles, kun en 20-minutters spasertur unna. I den andre retningen, mot Punta Morro Besudo og Bahia Feliz, blir promenaden mindre bred og brattere, med vakker utsikt over steinene og mulighet til å observere krabber, sportsfiskere og bølger.

Ved enden av stranden ligger Cañada de San Agustin, en elv som har sitt utspring i Gran Canarias fjell.

Konklusjon

San Agustin nær Playa del Ingles er det ideelle feriemålet for alle som leter etter en rolig ferie. Selv om det noen ganger kan være travelt og støyende inne på hotellene, er dette et generelt fenomen på øya. Turistinformasjon er tilgjengelig på kjøpesenteret El Portón, som ligger i Calle las Retamas.

Bereikbaarheid

Offentlig transport: Bussholdeplassene «Shopping Center San Agustin» og «Clinica Roca» betjenes av busslinje 90, 05, 30, 36 og 66. Med bil: Tilgjengelig via motorveien GC-500.