Sanddynene i Maspalomas

Maspalomas Sanddyner og LGBTQ+ Nudiststrand

Selv om du ikke er en entusiast, vil du nyte en spasertur gjennom Maspalomas-dynene og LHBTQ+ nudiststranden. For oss var det kjærlighet ved første blikk da vi oppdaget dette vakre stedet. Oppdag hvorfor sanddynene og nudiststranden er så spesielle og legg til en unik opplevelse til ferien med sol og strand.

Sanddynene mellom Playa del Inglés og Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Sanddynene mellom Playa del Inglés og Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Naturfenomen på Gran Canaria

«Maspalomas sanddyner» er uten tvil den største attraksjonen for de tusenvis av turister som kommer til Gran Canaria hvert år. Det er et vernet naturreservat på 5 kvadratkilometer, og det er nødvendig fordi klimaendringer, men også turisme, påvirker dette vakre naturfenomenet drastisk. Ifølge skrifter fikk sanddynene sin nåværende form på grunn av en tsunami som skjedde etter et jordskjelv i år 1755.

De verdensberømte Sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
De verdensberømte Sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

På grunn av den allestedsnærværende nordøstvinden har sandkornene samlet seg opp gjennom årene. Med Playa del Ingles har turismen økt på Gran Canaria. «Sanddynelandskapet» er også delvis vernet, men det har også den ulempen at det nesten ikke tilføres ny sand på naturlig vis for å opprettholde sandåsene. I dag ligger sanddynene lenger sør enn for 40 år siden, da sanddynene strakte seg mye lenger nord.

Den gylden gule sanden består av pulverisert kalk og skjell supplert med vulkansk sand. Til tross for overvekt av sand, er plantevekst fortsatt synlig. Når du ser sanddynene for første gang, tenker du umiddelbart på Sahara på grunn av de vakre høye sanddynene. Utsikten over sanddynene er forskjellig hver dag, og derfor blir de populært kalt «Mobile Sanddynene«.

Paseo Costa Canario langs sanddynene i Maspalomas (Gran Canaria)
Paseo Costa Canario langs sanddynene i Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy

Hvis du ser på sanddynene fra Paseo Costa Canario, gåboulevarden, tror du herfra vil jeg ta en kort vei til stranden. Jeg prøvde det en gang på ettermiddagen, og det var siste gang jeg prøvde det. Tilsynelatende kan bedra, det virker som en evighet når du først har startet reisen før du endelig ser det forfriskende havet dukke opp i horisonten.

Bestill ferien til Gran Canaria og nyt den naturlige skjønnheten. Planlegg en tur i de vakre sanddynene – sterkt anbefalt for naturelskere. Husk at det kan være en slitsom tur, men den fantastiske utsikten gjør det verdt det. Sørg for å ta med rikelig med vann for å forhindre dehydrering og bruk solide sko for å beskytte føttene.

Panoramautsikt over Sanddynene i Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Panoramautsikt over Sanddynene i Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Ikke glem kameraet og/eller videokameraet, så du får gode minner fra dette unike sanddyneområdet. Sanddynene ligger mellom Maspalomas og Playa del Ingles. I Maspalomas ender sanddynene i det unike naturreservatet La Charca.

Mirador de las Dunas, et utsiktspunkt over Sanddynene

Et fantastisk utsiktspunkt eller panorama over sanddynene i Maspalomas får du fra «Mirador de las Dunas», som ble opprettet i 2015. Dette utsiktspunktet finner du ved hotellet Riu Palace Maspalomas( kart ). Dette renoverte utsiktspunktet er et stort torg bygget i etasjer, akkurat som en arena. Her kan du sitte eller ligge og nyte sanddynene i fred og ro
Les mer under bildene

Utsiktspunkt fra "Mirador de las Dunas" i Maspalomas
Utsiktspunkt fra «Mirador de las Dunas» i Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Terrassert utsiktspunkt "Mirador de las Dunas" i Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy
Terrassert utsiktspunkt «Mirador de las Dunas» i Maspalomas (Gran Canaria)
Foto Verschueren Eddy

Andre utsikter over sanddynene og Oasis de Maspalomas har du fra Avenida de Estados Unidos og Avenida de Francia i Playa del Inglés-området. Mirador de las Dunas kan også nås til fots fra Paseo Costa Canaria, promenaden langs Playa del Inglés-stranden. Med offentlig transport fra Global, buss nr 33 og 90 vil også ta deg nær utsiktspunktet.

Et annet tips er at La Charca-reservatet kan sees live via webcam Maspalomas. Du kan velge mellom Webcam Beach og Webcam La Charca.

Ubegrenset glede som LHBTQ+, et Gjestfritt sted for alle

Når man tenker på naken soling i våre land, tenker man på en avgrenset og strengt bevoktet sone. I Maspalomas er «naturisme» «lovlig tillatt» innenfor en bestemt sone, og er definert av en nasjonal og regional lov. De naturistiske sonene er offentlige og derfor ikke avstengt fra andre som bare ønsker å kose seg i badedrakt eller badebukse. Les mer under bildene

Ubegrenset nytelse: Naturisme i den frie naturen
Ubegrenset nytelse: Naturisme i den frie naturen
Foto Verschueren Eddy

Du vil derfor jevnlig møte nakne mennesker under din tur gjennom sanddynene eller langs stranden. Dette kan faktisk kreve litt tilvenning for noen av dere, men husk at vi alle ble født på denne måten.

Beach Bar Kiosk på nudiststranden i Maspalomas
Beach Bar Kiosk på nudiststranden i Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

En LGBTQ+-vennlig nudiststrand er et trygt og innbydende sted for lesbiske, homofile og alle andre fra samfunnet, samtidig som den er tilgjengelig for andre strandgjester som ønsker et respektfullt og inkluderende miljø.

Del dine erfaringer og forslag om Gran Canaria!

Har du nylig gått gjennom sanddynene i Maspalomas og LGBTQ+ nakenstranden? Vi vil gjerne høre om dine opplevelser og anbefalinger! Din innsikt hjelper oss med å holde turistsiden vår oppdatert og forbedre den. Enten du har oppdaget en skjult perle, funnet en flott restaurant eller har tips til andre reisende, er din tilbakemelding uvurderlig. Del dine erfaringer og forslag med oss verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre med å få mest mulig ut av sitt besøk på denne vakre øya. Sammen skal vi lage den ultimate guiden til Gran Canaria!