Turisme på Kanariøyene

En Turistattraksjon for Europeiske reisende

I 2023 telte turisme på Kanariøyene 1 505 565 besøkende. Selv om internasjonale besøkende er avgjørende for Kanariøyenes økonomi, kan vi ikke se bort fra viktigheten av nasjonal turisme på Kanariøyene. Spanske turister, spesielt fra halvøya, spiller en viktig rolle i øyenes turistsektor.

Under helligdager og helligdager velger mange spanske familier Kanariøyene som sitt favorittmål for en velfortjent ferie. Spania er derfor en viktig aktør her med 13,3 %. Mange besøkende kommer fra forskjellige regioner i Spania, som Madrid , Catalonia og Andalusia. Mange halvøyturister velger også Kanariøyene som feriemål.
Les mer under bildene

Turisme på Kanariøyene
Turisme på Kanariøyene
Gran Canaria et populært reisemål med turister fra Norge (Skandinavia). Turisme og Kanariøyene
Gran Canaria et populært reisemål med turister fra Norge (Skandinavia)

Takket være hyppige flyvninger og ferger fra det spanske fastlandet, er tilgangen til Kanariøyene enkel og attraktiv for spanjoler hele året. Spesielt om vinteren, når de vil unnslippe kulden, er øyene et populært alternativ.

Tyske Turister og deres Kjærlighet til Kanariøyene

I tillegg bidrar Tyskland betydelig til turismen på Kanariøyene med 16 %. I januar 2024 besøkte så mange som 256 000 tyskere øyene. De anser Kanariøyene som det perfekte stedet å unnslippe det kalde vinterklimaet i hjemlandet. Den omfattende turistinfrastrukturen og mangfoldige aktivitetene, fra vannsport til naturutflukter, gjør øyene attraktive for tyske turister i alle aldre.

Luftfoto hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria
Luftfoto hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria
Foto Gran Canaria

Italia ligger tradisjonelt på fjerdeplass på turismerangeringen. I tillegg er skandinaviske land som Sverige, Norge, Danmark og Finland også viktige markeder for turisme på Kanariøyene. Selv om de skandinaviske turistene er færre enn de britiske og tyske, setter de pris på sol og sjø, noe som gjør øyene til et svært populært reisemål for dem.

Østeuropeiske land øker interessen

Østeuropeiske land som Russland og Polen får også betydning som fremvoksende markeder for turisme på Kanariøyene. På grunn av økte flyforbindelser og mer intensiv turismefremming i disse regionene, forventes antallet turister fra østeuropeiske land å fortsette å vokse i årene som kommer. Les mer under bildene

Flyfoto Playa de Amadores på Gran Canaria
Flyfoto Playa de Amadores på Gran Canaria
Gå innover i landet i den vakre naturen på Gran Canaria
Gå innover i landet i den vakre naturen på Gran Canaria
Som en øy under solen er Gran Canaria mer enn bare en strandferie
Som en øy under solen er Gran Canaria mer enn bare en strandferie

Oppsummert kan vi si at Kanariøyene mottar besøkende fra hele verden, men noen få land skiller seg ut som de viktigste bidragsyterne til turismen i regionen. Tyskland og Storbritannia (33,4 %) er fortsatt de største markedene, men vi ser en klar trend med økende besøkstall fra skandinaviske land.

Fra Spania til Storbritannia og fra Tyskland til de skandinaviske landene, bringer hver region sin egen sjarm og etterspørsel til Kanariøyenes turisme. Denne mangfoldige strømmen av besøkende bidrar til vitaliteten og velstanden til turistsektoren, og holder Kanariøyene et av de mest populære feriedestinasjonene i verden.

Det er interessant å merke seg at feriereisende fra Norge (2,3 %), Danmark (2,3 %) og Sverige (2,1 %) utgjør en mindre andel enn forventet i turismestatistikken frem til utgangen av 2023.