Vær og klima på Kanariøyene

Vær og Klima på Kanariøyene

Klimaet på Kanariøyene er kjent for sine milde temperaturer hele året. Dette forklarer hvorfor de kalles «Øya med Evig Vår». Gran Canaria byr på behagelige temperaturer nesten hele året, ideelt for vårferie, overvintring og sommerferie.

Vær og klima på Kanariøyene
Vær og klima på Kanariøyene

Du trenger ikke være her for vintersport, bortsett fra kanskje en sporadisk millimeter snø på de høyeste fjelltoppene. Været minner noen ganger om Karibia. Følg mine tips og været nøye, og du vil kanskje aldri vurdere et annet feriemål igjen.

For elskere av innfødt flora og fauna er oktober en utmerket måned å besøke. De beste månedene for soling og turgåing er fra mars til slutten av juni og fra september til november. I juli og august kan temperaturene nå mellom 30 og 40°C. Denne varmen er ofte forårsaket av østlige strømmer som bringer varm luft til øyene.

Fosser på Kanariøyene er mest synlige under regn og stormer
Fosser på Kanariøyene er mest synlige under regn og stormer

Feriemånedene juli og august kan noen ganger være for varme, mellom 30 og 40°C. Disse noen ganger varme dagene skyldes den østlige strømmen som bringer varm luft til Kanariøyene.

Vil du følge været i Maspalomas eller Gran Canaria? Et meteorologisk webkamera er tilgjengelig som gir utsikt over stranden, La Charca og innlandet Cumbre. Som alle øyer kan det være overskyet her og det blåser ofte nordøstlig vind. Imidlertid kan denne vinden være forfriskende ved høye temperaturer, som en naturlig vifte. Strendene og sanddynene ved Atlanterhavet er definitivt verdt et besøk.

Gjennomsnittstemperaturen sør på Gran Canaria er litt over 22°C. Hvis du skal handle eller gå bort fra kysten, gjør dette før kl. 11.00 eller etter kl. 16.00. Hvis det er overskyet om morgenen og det kommer en flekk med regn, ikke bekymre deg, det vil klare seg raskt. Følg værmeldingen regelmessig på radio eller TV, eller spør i resepsjonen på hotellet ditt.

Kanariøyene har gjennomsnittstemperaturer for en herlig ferie
Kanariøyene har gjennomsnittstemperaturer for en herlig ferie

Er været i sør for ekstremt? Da bør du vurdere en utflukt nordover, for eksempel til Las Palmas, Arucas eller Firgas, hvor det som regel er noen grader kjøligere og mer sannsynlig at det er overskyet. Spør etter værmeldingen lokalt, eller lytt til nederlandskspråklig radio Holland.FM.

Regn og torden på Gran Canaria

Været endrer seg også på Kanariøyene på grunn av global oppvarming. I Las Palmas og området rundt kan det noen ganger regne kraftig, noe som kan føre til midlertidige flom. I dag er regn ikke lenger et unntak sør på øya. Fra oktober til slutten av februar kan været være skiftende, med sporadiske tordenvær og kraftig regn.

Regn på Kanariøyene? Vann er også nødvendig her
Regn på Kanariøyene? Vann er også nødvendig her

Dårlig vær kan vare i flere dager, men det er ingen grunn til panikk. Rundt jul og nyttår kan været like gjerne bli solfylt med temperaturer rundt 25 grader. Selv om jordsmonnet vanligvis er tørt og hardt, kan regnbyger raskt danne elver som renner fra fjellene til havet. Tørre elveleier blir deretter til brusende elver, og fossefall dukker opp i innlandet. Vær forsiktig når du besøker disse midlertidige fossene, da skred på grunn av mye regn kan være farlig.

Dårlig vær kan vare i flere dager, men det er ingen grunn til panikk
Dårlig vær kan vare i flere dager, men det er ingen grunn til panikk

Svært varme dager er noen ganger forårsaket av Calima, en varm vind fra Sahara. Beskytt deg godt og drikk nok vann for å forhindre dehydrering. På grunn av mikroklimaet på Kanariøyene kan det hende at enkelte steder ikke blir påvirket av denne vinden. Følg derfor med jevne mellomrom værmeldingene i ferien.

Med sitt mangfoldige mikroklima og vakre landskap tilbyr Gran Canaria et unikt og hyggelig feriemål året rundt.

Del dine Erfaringer om været på Kanariøyene

Har du tilbrakt ferien på Gran Canaria eller en annen kanarisk øy? Vi er nysgjerrige på å høre om dine erfaringer med været! Hvordan påvirket klimaet ferien din? Del dine funn og tips med oss. Send din historie til verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre reisende med din innsikt. På forhånd takk for ditt bidrag!