Playa del Inglés: sol, sand og hav på Gran Canaria

Playa del Inglés: Sol, Sand og Hav på Gran Canaria

Playa del Inglés, bokstavelig talt oversatt til «Den engelske stranden», ligger sør på Gran Canaria, mellom Maspalomas, Meloneras og San Agustin, og er et livlig feriested. Her er det enorme sandstrender, dyner, hoteller, leiligheter og feriehus ved Atlanterhavet. Playa del Inglés var en gang et jordbruksområde, men på 1960-tallet ble det forvandlet til et populært turistmål takket være den gunstige beliggenheten og de vakre omgivelsene. Playa del Inglés er en del av kommunen San Bartolomé de Tirajana, og tar imot tusenvis av turister hvert år.

Plaza ved Anexo I og II ebber ut på stranden i Playa del Inglés
Foto Verschueren Eddy
Plaza ved Anexo I og II ebber ut på stranden i Playa del Inglés
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Historien til Playa del Inglés

Opprinnelig var Playa del Inglés et jordbruksområde fra 1930- til 1960-tallet, hovedsakelig med dyrking av bygg og hvete. Senere ble området brukt til tomatdyrking, som var så vellykket at det dekket en stor del av Maspalomas-dynene og Fataga-ravinen. Men i 1962 endret dette området seg dramatisk med godkjenningen av et stort urbaniseringsprosjekt «llanos del Inglés«. Jordbruksarealet ga plass for et eiendomsprosjekt på fem hundre tusen kvadratmeter, rettet mot turisme. Navnet «Playa del Inglés» refererer til den strategiske beliggenheten hvor engelske skip ofte landet på 1500-tallet.

Foto van Playa del Inglés 1965 (Juan Agustín Franco López)
Foto fra Playa del Inglés 1965 (Juan Agustín Franco López)

Jordbruksarealet måtte vike plassen for et storstilt eiendomsprosjekt på fem hundre tusen kvadratmeter. Til tross for tidligere planer fra det franske selskapet som vant konkurransen, ble ikke integrering av landbruket inkludert i de endelige planene. Prosjektet ble påbegynt 15. oktober samme år, og området rundt stranden San Agustín ble utviklet.

Byggearbeid på Playa del Ingles-stranden - 1978
Byggearbeid på Playa del Ingles-stranden – 1978

Minnemarkering på Gran Canaria: Pieter ikke glemt

Pieter van der Does, utnevnt til dikegreve av Holland i 1588, spilte en viktig rolle i prins Maurits militære suksesser. Ekspedisjonene hans til Kanariøyene og Santo Thomé mislyktes imidlertid, noe som førte til at han døde uhyggelig i et fjernt land. Den nederlandske Canarias Association donerte en bronseklokke til Santa Ana (Las Palmas) for å erstatte klokkene som Van der Does tok fra kirken.

Han blir imidlertid fortsatt minnet på Gran Canaria, som i 1999 med et spesielt frimerke og andre seremonier. I landsbykirken i Leiderdorp er det et gravmonument over Van der Does-familien, som Pieter også er nevnt på.

Fra Playa del Inglés via stranden til Maspalomas

Stranden i Playa del Inglés tiltrekker seg hundrevis av turister hver dag. En populær aktivitet er å gå langs kysten til Maspalomas, hvor du kan nyte solen og utsikten. Underveis passerer du en nudiststrand for naturister, som også er fritt tilgjengelig for ikke-naturister.
Les mer under bildene

En 7 km gange fra Playa del Inglés til Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
En 7 km gange fra Playa del Inglés til Maspalomas
Foto Verschueren Eddy
Stranden Playa del Inglés på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Stranden Playa del Inglés på Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Gå gjennom Sanddynene og Naturreservatet

For naturelskere finnes den vakre Paseo Costa Canaria, en kilometerlang strandpromenade med fantastisk panoramautsikt over kystlinjen, sanddynene og de bølgende åsene. Spaser langs promenaden, nyt den friske sjøluften og slå deg ned på en av de koselige terrassene for en forfriskende drink eller et deilig måltid. Oppdag den unike floraen og faunaen i det nærliggende naturreservatet Dunas de Maspalomas, der du kan vandre gjennom en fortryllende verden av gyldne sanddyner og grønne oaser.

Parasoller og strandstoler kan leies på stranden
Parasoller og strandstoler kan leies på stranden
Foto Verschueren Eddy

Playa del Inglés tilbyr en rekke aktiviteter og severdigheter for store og små. Slapp av på den lange sandstranden, hvor du kan sole deg, bade, trene vannsport eller bygge sandslott med barna. Ta en avkjølende dukkert i det asurblå Atlanterhavet eller gå på eventyr under en spennende jetski- eller bananbåtsafari.

Gå langs Paseo Costa Canaria

Paseo Costa Canaria er en vakker og populær promenade med panoramautsikt over stranden og området rundt. Spaser langs boulevarden, nyt utsikten, sett deg på en benk, på en terrasse eller shoppe suvenirer. Utsikten er spesielt vakker ved solnedgang eller fullmåne.

Kanariske kystvandring i Playa del Inglés
Kanariske kystvandring i Playa del Inglés
Veril-stranden i Playa del Ingles
Veril-stranden i Playa del Ingles
Foto Verschueren Eddy (Traveltopper)
Paseo Maritimo har en nivåforskjell som du kan bygge bro over via trapper
Paseo Maritimo har en nivåforskjell som du kan bygge bro over via trapper

Transport til og fra Playa del Ingles

Hva er den beste måten å komme seg til sentrum og stranden i Playa del Ingles på? Det finnes ulike muligheter. Offentlig transport er godt organisert, med bil eller taxi er også et godt alternativ. Jeg har en egen side for deg med alle transportmuligheter.

Utforsk den livlige atmosfæren i Playa del Inglés

Etter solnedgang yrer Playa del Inglés av liv. Spaser langs den atmosfæriske bulevarden med utallige restauranter, barer, suvenirbutikker og gateartister. Nyt levende musikk, smak deilig kanarisk mat eller dans på en av de livlige nattklubbene.

Feriestedet tilbyr en rekke spisesteder, fra restauranter og snackbarer til hurtigmatkjeder. Prisene varierer i gjennomsnitt mellom 10 og 20 euro per person. Du finner en rekke retter her, inkludert kinesiske og japanske buffeer. Hurtigmatrestauranter som McDonald’s og Burger King er også til stede.

Restauranter og barer med utsikt i Playa del Inglés
Restauranter og barer med utsikt i Playa del Inglés
Livlige Nattklubber i Playa del Inglés
Livlige Nattklubber i Playa del Inglés

Promenaden kan nås fra stranden via en rekke trapper og en heis eller rulletrapp (hvis det fungerer under turen, er det vanlige benker med havutsikt).

For katte- eller kattelskere, ta gjerne med litt kattemat. Dyrene har allerede blitt vant til at turister kommer med mat til dem, spesielt om kveldene.

Når du spaserer vil du passere bungalower til luksuriøse villaer som er vakkert ivaretatt med innfødt vegetasjon og vakre blomster. Du bør definitivt oppleve denne promenaden ved solnedgang eller under fullmåne. Fortell meg hva du synes senere, ok?

Ved enden av turstien er det flere restauranter med terrasser og havutsikt, butikker, et parfymeri og barer. Det er levende musikk om kvelden. Du er nå i det lille, men koselige Kjøpesenteret Tropical.

Hvis du vil nyte en tur på stranden etter en terrasse, kan du gjøre det med den vakre granitt- og natursteintrappen som er ferdig med rekkverk i rustfritt stål for sikkerhet.

Fra promenaden til stranden via natursteintrappene
Foto Verschueren Eddy
Fra promenaden til stranden via natursteintrappene
Foto Verschueren Eddy
Kjøpesenter "Tropical" (Playa del Inglés)
Foto Verschueren Eddy
Kjøpesenter «Tropical» (Playa del Inglés)
Foto Verschueren Eddy

Tips for en vellykket ferie

  • Solbeskyttelse: Beskytt deg mot solens kraftige stråler med en solkrem med høy solfaktor, bruk hatt og solbriller, og søk skygge regelmessig.
  • Komfortable sko:Sanden på stranden kan bli varm. Flip-flops eller joggesko anbefales.
  • Lokale delikatesser: Husk å smake på fersk fisk, papas arrugadas med mojo picón, gofio og andre kanariske spesialiteter.
  • Oppdagelsesreise: Ta en tur til Maspalomas, Puerto de Mogán eller det historiske sentrum av Las Palmas de Gran Canaria.
Plaza med utsikt over stranden og havet
Plaza med utsikt over stranden og havet

Playa del Inglés is een paradijselijke bestemming voor een zonovergoten vakantie met het hele gezin. De combinatie van prachtige stranden, diverse activiteiten, een bruisend nachtleven en een gastvrije sfeer garandeert onvergetelijke momenten onder de Spaanse zon.

Del dine erfaringer og forslag om Playa del Inglés!

Har du vært i Playa del Inglés nylig? Vi vil gjerne høre om dine opplevelser og anbefalinger! Din innsikt hjelper oss med å holde turistsiden vår oppdatert og forbedre den. Enten du har oppdaget en skjult perle, funnet en fantastisk restaurant eller har tips til andre reisende, er din tilbakemelding uvurderlig. Del dine erfaringer og forslag med oss på verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre med å få mest mulig ut av sitt besøk på denne vakre øya. Sammen skal vi lage den ultimate guiden til Gran Canaria!