Playa de Amadores

Playa de Amadores: En Unik Kunstig Strand

Playa de Amadores ligger på den varme sørvestlige delen av Costa Canaria, og er en imponerende menneskeskapt strand. Denne perlen tilhører Mogán kommune, og ligger i nærheten av kjente turistbyer som Puerto de Mogán, Taurito og Puerto Rico.

Playa de Amadores, en kunstig strand på Gran Canaria
Foto Turistnettsted for Gran Canaria
Playa de Amadores, en kunstig strand på Gran Canaria
Foto Turistnettsted for Gran Canaria

Hvile og Avslapning

I den sørvestlige delen av Gran Canaria ligger Playa de Amadores, en rolig strand designet for ultimat avslapning. Beskyttet av to demninger tilbyr den rolige farvann med få bølger. Den hvite og gylne sanden inviterer deg til å sole deg på en solseng eller flyte avslappet i det krystallklare vannet. Støyforurensning på grunn av musikk eller sport er ikke tillatt her. Ved solnedgang kan du nyte en fantastisk utsikt over naboøya Tenerife.

Moderne og Rolig Strand

Den 800 meter lange stranden Playa de Amadores er både moderne og travel. Til tross for sin popularitet, utstråler den ekte ro på grunn av sin unike beliggenhet ved bukten og det rolige havet.

"Blå flagg" for den vakre stranden Playa de Amadores på Gran Canaria
«Blå flagg» for den vakre stranden Playa de Amadores på Gran Canaria

Playa de Amadores er koblet til Puerto Ricos turistsentrum med en lett tilgjengelig promenade på én kilometer. Stranden er omgitt av flere hoteller og leiligheter. Takket være sin utmerkede service, som leie av solsenger og parasoller, avgiftsbelagt parkering og restauranter med havutsikt, har Amadores blitt tildelt Blått Flagg siden 2004. Stranden er også lett tilgjengelig for funksjonshemmede, med vannstoler, ramper, bøyer og garn for sikker bading.

Playa de Amadores: Et Unikt Utendørs Svømmebasseng

Playa de Amadores er en populær strand blant turister og øyboere
Playa de Amadores er en populær strand blant turister og øyboere

Playa de Amadores er faktisk ett stort utendørs svømmebasseng. Den hvite sanden føles i utgangspunktet litt vanskelig, men du føler deg snart hjemme her. Det er dusjer spredt over stranden for å skylle av sand og saltvann.

Vannparadis for Alle

Fordi stranden er kunstig konstruert, kan du gå langt ut i vannet, noe som er ideelt for barnefamilier. På grunn av formen på bukten er det lite bølgeslag på stranden. Plasseringen mellom store steiner beskytter stranden mot vinden. Den hvite sanden og det krystallklare vannet gir en unik blå farge.

Playa de Amadores tilbyr overvåking hele dagen av nødetater og politi. For de som ikke liker å ligge direkte på sanden, kan strandstoler og parasoller leies.

En betongvegg for de som ikke liker å ligge på stranden
En betongvegg for de som ikke liker å ligge på stranden

Det er også en betongvegg hvor du kan sole deg uten sand. Her kan du bade i et sjøvannsbasseng. Ballspill og høy musikk er forbudt på stranden frem til kl. Videre er røyking forbudt på hele stranden.

Vandring og Utforsking

Du kan ta en spasertur langs strandpromenaden og nå badebyen Puerto Rico til fots. Strandpromenaden tilbyr panoramautsikt over stranden. I klart vær kan du til og med se Teide-fjellet, Spanias største vulkan på naboøya Tenerife.

Promenade til og fra Puerto Rico 
Foto Gran Canaria Info

Promenade til og fra Puerto Rico
Foto Gran Canaria Info

Mat og Drikke

Det er mange butikker og barer for mat og drikke. Restaurantene rett ved stranden tilbyr en rekke retter, fra tapas og snacks til omfattende fiskeretter. For ekstra luksus, besøk Amadores Beach Club. Fra terrassen til Beach Club har du en vakker utsikt over stranden. Med champagne, eksklusiv innredning og atmosfære er det en møteplass for alle som er unge til sinns. Ikke glem å fange den vakre solnedgangen med kameraet eller smarttelefonen.

Restaurant på Amadores Beach Club
Restaurant på Amadores Beach Club

Hotell nær Playa de Amadores

Jeg kan tenke meg at du ikke er interessert i kultur og andre severdigheter i løpet av ferien. Du foretrekker bare en strandferie og helst et hotell eller en leilighet rett ved stranden. Da er Playa Amadores det rette stedet for deg. Gloria Palace Royal Hotel & Spa eller Gloria Palace Amadores Thalasso Hotel ligger mindre enn 200 meter fra stranden. Dette er et hotell med terrasser med panoramautsikt over havet og Playa de Amadores-stranden. Les mer under bildene

Hotel Gloria Palace Amadores (Gran Canaria)
Hotel Gloria Palace Amadores (Gran Canaria)
Vakre hoteller i nærheten av Playa de Amadores
Vakre hoteller i nærheten av Playa de Amadores
Hoteller nær Playa de Amadores (Gran Canaria)
Serenity Amadores Hotel

Hoteller nær Playa de Amadores (Gran Canaria)
Serenity Amadores Hotel

Hvis du foretrekker en leilighet, har du Apartamentos Altamadores, Apartamentos Terraza Amadores og noen få andre overnattingssteder. Hvis du er tilhenger av enda mer luksus, er Serenity Am adores definitivt en vinner og anbefales på det sterkeste.

Det Skandinaviske folket selv kåret dette hotellet til «Beste hotell på Gran Canaria» og «Femte beste i verden». Kunder av leilighetskomplekset kan nyte utsikten over stranden i full luksus, selv fra terrassen til leiligheten din. Fosser i komplekset skaper en ekstra dimensjon av fred og avslapning.

Det lille komplekset med 40 leiligheter har privat parkering, WiFi (betalende), supermarked og mye mer. Som om ikke det var nok, kan du bestille en avslappende massasje mot et gebyr. Her vil du utvilsomt glemme alt stress, og derfor er navnet Serenity veldig godt valgt.

Hvordan kommer jeg meg til Playa de Amadores?

Med bil kan du nå Playa de Amadores via GC-500. Hvis du kommer fra Las Palmas, ta først motorveien GC-1 til avkjørselen Playa de Amadores. Du kan parkere bilen på den betalte parkeringsplassen i nærheten. Som et alternativ er det absolutt å anbefale å bruke taxi. Offentlig transport har gitt en bussholdeplass rett på stranden. Flere busser tar deg fra hele øya til Playa de Amadores.

Hvordan komme seg til Playa de Amadores
Foto Expedia

Hvordan komme seg til Playa de Amadores
Foto Expedia


Buss nr 39 Playa del Inglés – Playa del Cura
Bussnr 91 Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán – Playa del Cura
Buss nr01 Las Palmas de Gran Canaria – Puerto de Mogán
Bussnr 33 Playa del Inglés – Puerto Rico – Puerto de Mogán

Del Dine Erfaringer med Playa de Amadores

Har du besøkt Playa de Amadores nylig? Vi vil gjerne høre om dine opplevelser og anbefalinger! Din innsikt hjelper oss med å holde turistsiden vår oppdatert og forbedre den. Enten du har oppdaget en skjult perle, funnet en fantastisk restaurant eller har tips til andre reisende, er din tilbakemelding uvurderlig. Del dine erfaringer og forslag med oss på verschueren.eddy@gmail.com og hjelp andre med å få mest mulig ut av besøket på denne vakre øya. Sammen skal vi lage den ultimate guiden til Gran Canaria!