Gran Canaria

Hotels in Maspalomas

Hotels om te relaxen in Maspalomas

De Canarische eilanden bieden een uitgebreid gamma aan accomodatie te huur maar ook te koop aan. Boeken kan via een immo, vakantieveiling of uw touroperator. Via een vakantiereiswijzer is er dikwijls de mogelijkheid om een goedkope vakantie te vinden.

Hotel Riu Palace Meloneras Gran Canaria
Hotel accomodaties in Maspalomas op het vakantieeiland Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Het feit dat u mijn website bezoekt betekent dat je op zoek bent naar een leuk en aangenaam verblijf op Gran Canaria. De zoektocht naar een goede accomodatie is dan ook niet gemakkelijk in het ruime aanbod hotels.

Ik ga hier enkel mijn eigen reiservaring met u delen zodat je toch een beetje een richting hebt waar je moet zoeken. Voor reserveringen, boekingen en beoordelingen zijn op het internet trouwens enkele zeer goede websites waar beoordelingen van klanten te lezen zijn. Ik kan u alvast aanbevelen om reeds thuis zoveel mogelijk reacties van klanten te lezen. Laten we de zoektocht beginnen … Help mee aan deze website en bezorg mij uw reactie hier

Hotels in Maspalomas

Je kunt er niet naast kijken in Maspalomas en Meloneras, hotels en appartementen zijn rijkelijk aanwezig. Hotels op Gran Canaria of de andere Canarische eilanden kan je niet vergelijken met een hotel in België of Nederland.

De hotels in ons land zijn kleiner, beschikken meestal niet over een grote tuin met openlucht zwembad, bieden weinig buffetvorm aan, minder kamers, kort gezegd het is niet vergelijkbaar met deze in Spanje. Toegegeven het klimaat en dus ook het weer in beide landen speelt hier een grote rol.

Hotels en de sterren classificatie

Hotels beschikken over een classificatie systeem waar het aantal sterren de kwaliteit bepaalt en geeft een hotelclassificatie van 1 tot 5. Dat is zo voor ieder hotel wereldwijd, maar ook hier moet je de toekenning van sterren in België, Nederland of andere landen niet vergelijken met deze in Spanje. In Nederland bijvoorbeeld noemt men dit vandaag Hotel Classificatie (NHC)

Hotels met openluchtzwembad in Maspalomas
Hotels met openluchtzwembad in Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Kies jij een hotel met drie of vier sterren ? Maakt het veel verschil ? Kijk, ik heb al in hotels gelogeerd met 3 sterren en met 4 sterren. Is er veel verschil ? Naar mijn mening is er hier en daar een licht verschil merkbaar, maar in sommige hotel ketens nauwelijks een meerwaarde. Waarom ben ik dan overgeschakeld naar een 4 sterren ? Om eerlijk te zijn, voor de rust.

De hotels met 4 sterren ontvangen veel minder jeugd en gezinnen met kinderen. Op zich geen probleem, maar je hebt mensen die een rustige vakantie zoeken, en de anderen houden dan weer van iedere dag activiteiten aan het zwembad, animatie, enz. Kort gezegd, in een hotel met 3 sterren kan de service even goed zijn, het eten perfect, maar uit ondervinding kan ik zeggen dat er in een 3 sterren hotel meer lawaai is.

Soorten hotels in Maspalomas

Appartementenhotel of Aparthotel : Een aparthotel heeft dezelfde faciliteiten als een hotel, het enige verschil is dat je hier over een appartement beschikt en niet over een kamer. Een voorbeeld hiervan is Riu Flamingo in Playa del Ingles.

Hotel Riu Palace Meloneras Gran Canaria
Apart-Hotels, resorts, All-Inn hotels, … voor een luxueuze zonvakantie op Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Andere Aparthotels in Maspalomas, Seaside Palm Beach, Seaside Gran Hotel Residencia, Meliá Tamarindos, Cordial Sandy Golf, Sheraton Salobre Golf Resort, Club Vista Serena, Cordial Green Golf, Tisalaya en Oasis Maspalomas. Een beoordeling van deze aparthotels kan je lezen op Tripadvisor

Hotel-restaurant : Hier kan je overnachten en beschik je over een restaurant. Het restaurant is meestal inbegrepen in de prijs. Dit kan all-inclusive of half-pension. In een hotel-restaurant hoef je ook niet te overnachten, je kan er ook komen dineren aan het buffet mits betaling.

Enkele voorbeelden van Hotels met restaurant in Maspalomas, Seaside Grand Hotel Residencia, Seaside Palm Beach, H10 Playa Meloneras Palace, Palm Oasis, ClubHotel Riu Gran Canaria, Ifa Faro Hotel, Dunas Mirador Maspalomas, Cordial Green Golf, Turbo Club, Canary Garden Club. Andere hotels en hun beoordelingen op Tripadvisor

Resort Hotel : Dit hotel biedt alle faciliteiten van een gewoon hotel, maar kan de gasten ook een recreatieve vakantie bezorgen, wellness, enz … Deze resort hotels liggen meestal vlakbij de kust.

Deze hotels bieden over het algemeen een all inclusive formule aan. Enkele voorbeelden van Resort Hotels, Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino, Sheraton Salobre Golf Resort & Spa, Hotel Dunas Suites and Villas Resort, Hotel Riu Palace Meloneras Resort. Beoordelingen van alle hotels op Tripadvisor

Hotel Lopesan Baobab Resort Meloneras
Foto Lopesan Resorts
Hotel Lopesan Baobab Resort Meloneras
Foto Lopesan Resorts

De voorbeelden van hotels zijn lucratief gekozen, en slechts een kleine greep uit het grote aanbod in Maspalomas.

Korting en hotelspecials

Reizen naar Maspalomas hoeft niet altijd duur te zijn. Er bestaan ook budget hotels maar de meeste hotels in Maspalomas bieden regelmatig hotelspecials of kortingen aan zoals een meivakantie of in juni. Dit zijn de maanden op Gran Canaria waar goedkope vakantie kortingen geldig zijn. Speciale kinderkorting is voorzien in de meeste hotels.

Vakantie in een kindvriendelijk hotel

Kinderen en vakantie, het is vandaag niet meer weg te denken. Ook hotel uitbaters weten dit en spelen hier graag op in met kinderkorting, spelletjes kinderen, uitstapjes en andere activiteiten voor kinderen onder de naam kinderanimatie. Een gezinsvakantie staat dus hoog op het verlanglijstje van zowel ouders van kids als de hotel eigenaars.

Kindvriendelijke hotels in Maspalomas
Foto Riu Hotels
Kindvriendelijke hotels in Maspalomas
Foto Riu Hotels
H10 Playa Meloneras Palace inclusief kinderanimatie
Foto RIU Hotels
H10 Playa Meloneras Palace inclusief kinderanimatie
Foto RIU Hotels

De hotels waar wij tot vandaag op vakantie zijn geweest waren stuk voor stuk erg kindvriendelijk. Regelmatig worden kookworkshops, kinderfeest, balspelen, een kinderdisco en een clown voorzien.

Een andere vereiste is een kinderzwembad dat ook voor baby’s veilig genoeg is. Het Hotel Riu Waikiki bijvoorbeeld heeft een aparte afgesloten ruimte waar zelfs een opblaasbaar zwembad is voorzien voor de kleintjes. De kinderanimatie is er op en top goed. Ben je in een hotel geweest in Maspalomas waar je tevreden bent van de kindvriendelijkheid, dan kan je het vermelden via het contactformulier

Gay vriendelijke hotels op Gran Canaria

Voor homo en lesbienne koppels is Gran Canaria het vakantie eiland bij uitstek. Er zijn meerdere stranden waar naaktrecreatie is toegestaan. Accommodatie voor gay’s is iets moeilijker te vinden. Dichtbij het Yumbo winkelcentrum in Playa del Ingles – Maspalomas, waar s’avonds de gay gemeenschap samenkomt in de talrijke nachtclubs, kan u het gay vriendelijke Hotel Neptunus vinden. Hotel Neptunus is modern en netjes, maar kan soms luidruchtig zijn door de nabijheid van de nachtbars. Beoordelingen van klanten kan je hier lezen.

Gay vriendelijke hotels op de Canarische eilanden
Foto Verschueren Eddy

Een ander goed gelegen gay vriendelijk hotel is Seaside Sandy Beach. Ook dit zeer goede hotel ligt op loopafstand van het strand. Wel rekening houden dat bij uw terugweg naar het hotel de weg redelijk steil is. Seaside Sandy Beach ontvangt zeer graag homo en lesbienne gasten, maar is ook een familiehotel. Reacties van klanten vind je hier.

AxelBeach Maspalomas
 Hotel behoort tot de hotelgroep AxelBeach, en heeft voor zijn gasten een prachtig hotel op basis van appartementen en een uitstekende Lounge Club. AxelBeach Maspalomas is zeer homo- en heterovriendelijk. Niet geschikt voor kinderen want het hotel is enkel toegankelijk voor volwassenen. Meer informatie en reacties van klanten is hier te lezen.

Andere gay vriendelijke hotels en appartementen zijn Club Torso, Appartementen El Paseo, Birdcage Resort, Vista Bonita Gay Resort, Beach Boys Boutique Resort en Rainbow Golf Bungalows. Hebt u zelf nog tips van gay vriendelijke hotels en appartementen, dan verneem ik dat graag via het contactformulier.

Misschien een tip als u als gay naar Gran Canaria op vakantie komt, en een hotel wenst te reserveren. Tijdens de maand februari en maart kunnen de gay vriendelijke hotels snel volgeboekt zijn voor het Carnaval. Hetzelfde is geldig voor de maand mei. Dan vind de jaarlijkse Gay Pride plaats in Maspalomas en Playa del Inglés.

All inclusive of Half Pension

Je kan dan genieten van alle aanbiedingen zoals ontbijt, lunch, vieruurtje en diner. Daarbij komt nog ééns dat alle drankjes en hapjes inbegrepen zijn. Je hebt ervoor betaald en dan wil je dus ook alles uit de kan halen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar half pension. Wat is uw voorkeur ?

Booking.com

Bij half pension ben je niet afhankelijk van de lunch s’middags. Het voordeel is dan dat je direct na het ontbijt het hotel kan verlaten om bijvoorbeeld een daguitstap te maken, een terrasje aan zee, een dagje strand, enz … Je kan dan zelf beslissen of u tijdens de middag in een restaurant of snack bar de lunch gaat nuttigen of niet.

Wat beide wel gemeen hebben is het diner s’avonds. Hier is enig verschil dat sommige hotels het diner verdelen in 2 groepen. De reden is omdat de restaurants niet alle gasten tegelijk kunnen ontvangen. Het grote deel van de hotels met buffetvorm kiest voor een eerste groep van 18.00 tot 20.00 uur en een 2de groep van 20.00 tot 22.00 uur.

Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste groep. De winkels zijn geopend tot 22.00 uur dat kan je dan gecombineerd met een terrasje nog meenemen. Daartegen als je pas om 22 uur het restaurant verlaat dan rest er enkel nog een avondwandeling en terrasje. Het is natuurlijk voor ieder een vrije keuze.

Van Hotel naar het strand

Tenzij je van s’morgens tot s’avonds aan het zwembad of in de botanische tuin van je hotel blijft, zijn er waarschijnlijk ook hotelgasten zoals u die liever enkele uren zonnebaden en zwemmen aan het strand.

Is je hotel direct of op wandelafstand van het strand gelegen dan hoef je niet ver te stappen. Hebt u dat geluk niet en is het toch net iets te ver dan bied je hotel waarschijnlijk een strandbus aan. Deze strandbus is een pendelbus die je van s’morgens tot s’avonds naar het strand brengt. Deze extra service is meestal gratis.

Let op, de strandbus doet meerdere hotels aan. De vertrektijden en ophaaltijden zijn over het algemeen ieder uur op een vaste plaats die vooraf vermeld word. Alle info hierover kan je verkrijgen aan de receptie.