Gran Canaria

Hotels in Maspalomas

Vind de Beste Hotels in Maspalomas

Welkom op onze pagina over hotels in Maspalomas. De Canarische Eilanden bieden een breed scala aan accommodaties te huur en te koop. Boekingen kunnen worden gedaan via een makelaar, vakantieveiling of uw touroperator. Gebruik een vakantiereiswijzer om goedkope vakanties te vinden. Dit kan u helpen bij het plannen van een betaalbare en plezierige reis naar Gran Canaria.

Hotel Riu Palace Meloneras Gran Canaria
Hotel accomodaties in Maspalomas op het vakantieeiland Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy
Booking.com

Waarom deze website ?

Als u deze website bezoekt, bent u waarschijnlijk op zoek naar een leuk en aangenaam verblijf op Gran Canaria. Het vinden van de juiste accommodatie kan lastig zijn met het grote aanbod aan hotels. Ik deel hier mijn eigen reiservaringen om u een idee te geven van waar u moet zoeken. Voor reserveringen en beoordelingen zijn er online veel goede websites beschikbaar. Het lezen van klantrecensies kan u helpen bij uw keuze. Ik raad aan om thuis al zoveel mogelijk klantreacties te lezen. Dit kan u een goed beeld geven van wat u kunt verwachten. Help mee aan deze website en deel uw reactie hier. Laten we de zoektocht naar het perfecte verblijf beginnen! verschueren.eddy@gmail.com

Hotels in Maspalomas

Je kunt er niet naast kijken in Maspalomas en Meloneras, hotels en appartementen zijn rijkelijk aanwezig. Hotels op Gran Canaria of de andere Canarische eilanden kan je niet vergelijken met een hotel in België of Nederland.

De hotels in ons land zijn kleiner, beschikken meestal niet over een grote tuin met openlucht zwembad, bieden weinig buffetvorm aan, minder kamers, kort gezegd het is niet vergelijkbaar met deze in Spanje. Toegegeven het klimaat en dus ook het weer in beide landen speelt hier een grote rol.

Verschil tussen 3- en 4-sterren hotels: Wat past bij jou?

Ik heb in zowel 3-sterren als 4-sterren hotels gelogeerd. Naar mijn mening is er hier en daar een licht verschil merkbaar, maar in sommige hotelketens is er nauwelijks een meerwaarde. Waarom ben ik dan overgeschakeld naar een 4-sterren hotel? Om eerlijk te zijn, voor de rust.

Voordelen van 4-sterren hotels

Hotels met 4 sterren ontvangen vaak minder jeugd en gezinnen met kinderen. Dit betekent minder lawaai en meer rust, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.

In een hotel met 3 sterren kan de service even goed zijn en het eten perfect, maar uit ondervinding kan ik zeggen dat er in een 3-sterren hotel meer lawaai is.

Voor wie zijn 3-sterren hotels geschikt?

3-sterren hotels zijn vaak levendiger, met meer activiteiten aan het zwembad en animatie. Dit kan aantrekkelijk zijn voor gezinnen en jongeren die houden van een actieve vakantie.

Conclusie

Of je nu kiest voor een 3- of 4-sterren hotel hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Zoek je rust en stilte, dan is een 4-sterren hotel waarschijnlijk de betere keuze. Wil je juist een levendige sfeer met veel activiteiten, dan is een 3-sterren hotel wellicht geschikter.

Hotels met openluchtzwembad in Maspalomas
Hotels met openluchtzwembad in Maspalomas
Foto Verschueren Eddy

Soorten hotels in Maspalomas

Appartementenhotel of Aparthotel : Een aparthotel heeft dezelfde faciliteiten als een hotel, het enige verschil is dat je hier over een appartement beschikt en niet over een kamer. Een voorbeeld hiervan is Riu Flamingo in Playa del Ingles.

Hotel Riu Palace Meloneras Gran Canaria
Apart-Hotels, resorts, All-Inn hotels, … voor een luxueuze zonvakantie op Gran Canaria
Foto Verschueren Eddy

Andere Aparthotels in Maspalomas, Seaside Palm Beach, Seaside Gran Hotel Residencia, Meliá Tamarindos, Cordial Sandy Golf, Sheraton Salobre Golf Resort, Club Vista Serena, Cordial Green Golf, Tisalaya en Oasis Maspalomas. Een beoordeling van deze aparthotels kan je lezen op Tripadvisor

Hotel-restaurant : Hier kan je overnachten en beschik je over een restaurant. Het restaurant is meestal inbegrepen in de prijs. Dit kan all-inclusive of half-pension. In een hotel-restaurant hoef je ook niet te overnachten, je kan er ook komen dineren aan het buffet mits betaling.

Enkele voorbeelden van Hotels met restaurant in Maspalomas, Seaside Grand Hotel Residencia, Seaside Palm Beach, H10 Playa Meloneras Palace, Palm Oasis, ClubHotel Riu Gran Canaria, Ifa Faro Hotel, Dunas Mirador Maspalomas, Cordial Green Golf, Turbo Club, Canary Garden Club. Andere hotels en hun beoordelingen op Tripadvisor

Resort Hotel : Dit hotel biedt alle faciliteiten van een gewoon hotel, maar kan de gasten ook een recreatieve vakantie bezorgen, wellness, enz … Deze resort hotels liggen meestal vlakbij de kust.

Deze hotels bieden over het algemeen een all inclusive formule aan. Enkele voorbeelden van Resort Hotels, Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino, Sheraton Salobre Golf Resort & Spa, Hotel Dunas Suites and Villas Resort, Hotel Riu Palace Meloneras Resort. Beoordelingen van alle hotels op Tripadvisor

Hotel Lopesan Baobab Resort Meloneras
Foto Lopesan Resorts
Hotel Lopesan Baobab Resort Meloneras
Foto Lopesan Resorts

De voorbeelden van hotels zijn lucratief gekozen, en slechts een kleine greep uit het grote aanbod in Maspalomas.

Korting en hotelspecials

Reizen naar Maspalomas hoeft niet altijd duur te zijn. Er bestaan ook budget hotels maar de meeste hotels in Maspalomas bieden regelmatig hotelspecials of kortingen aan zoals een meivakantie of in juni. Dit zijn de maanden op Gran Canaria waar goedkope vakantie kortingen geldig zijn. Speciale kinderkorting is voorzien in de meeste hotels.

Vakantie in een kindvriendelijk hotel

Kinderen en vakantie, het is vandaag niet meer weg te denken. Ook hotel uitbaters weten dit en spelen hier graag op in met kinderkorting, spelletjes kinderen, uitstapjes en andere activiteiten voor kinderen onder de naam kinderanimatie. Een gezinsvakantie staat dus hoog op het verlanglijstje van zowel ouders van kids als de hotel eigenaars.

Kindvriendelijke hotels in Maspalomas
Foto Riu Hotels
Kindvriendelijke hotels in Maspalomas
Foto Riu Hotels
H10 Playa Meloneras Palace inclusief kinderanimatie
Foto RIU Hotels
H10 Playa Meloneras Palace inclusief kinderanimatie
Foto RIU Hotels

De hotels waar wij tot vandaag op vakantie zijn geweest waren stuk voor stuk erg kindvriendelijk. Regelmatig worden kookworkshops, kinderfeest, balspelen, een kinderdisco en een clown voorzien.

Een andere vereiste is een kinderzwembad dat ook voor baby’s veilig genoeg is. Het Hotel Riu Waikiki bijvoorbeeld heeft een aparte afgesloten ruimte waar zelfs een opblaasbaar zwembad is voorzien voor de kleintjes. De kinderanimatie is er op en top goed. Ben je in een hotel geweest in Maspalomas waar je tevreden bent van de kindvriendelijkheid, dan kan je het vermelden via het contactformulier

Gay vriendelijke hotels op Gran Canaria

Voor homo en lesbienne koppels is Gran Canaria het vakantie eiland bij uitstek. Er zijn meerdere stranden waar naaktrecreatie is toegestaan. Accommodatie voor gay’s is iets moeilijker te vinden. Dichtbij het Yumbo winkelcentrum in Playa del Ingles – Maspalomas, waar s’avonds de gay gemeenschap samenkomt in de talrijke nachtclubs, kan u het gay vriendelijke Hotel Neptunus vinden. Hotel Neptunus is modern en netjes, maar kan soms luidruchtig zijn door de nabijheid van de nachtbars. Beoordelingen van klanten kan je hier lezen.

Gay vriendelijke hotels op de Canarische eilanden
Foto Verschueren Eddy

Een ander goed gelegen gay vriendelijk hotel is Seaside Sandy Beach. Ook dit zeer goede hotel ligt op loopafstand van het strand. Wel rekening houden dat bij uw terugweg naar het hotel de weg redelijk steil is. Seaside Sandy Beach ontvangt zeer graag homo en lesbienne gasten, maar is ook een familiehotel. Reacties van klanten vind je hier.

AxelBeach Maspalomas
 Hotel behoort tot de hotelgroep AxelBeach, en heeft voor zijn gasten een prachtig hotel op basis van appartementen en een uitstekende Lounge Club. AxelBeach Maspalomas is zeer homo- en heterovriendelijk. Niet geschikt voor kinderen want het hotel is enkel toegankelijk voor volwassenen. Meer informatie en reacties van klanten is hier te lezen.

Andere gay vriendelijke hotels en appartementen zijn Club Torso, Appartementen El Paseo, Birdcage Resort, Vista Bonita Gay Resort, Beach Boys Boutique Resort en Rainbow Golf Bungalows. Hebt u zelf nog tips van gay vriendelijke hotels en appartementen, dan verneem ik dat graag via het contactformulier.

Misschien een tip als u als gay naar Gran Canaria op vakantie komt, en een hotel wenst te reserveren. Tijdens de maand februari en maart kunnen de gay vriendelijke hotels snel volgeboekt zijn voor het Carnaval. Hetzelfde is geldig voor de maand mei. Dan vind de jaarlijkse Gay Pride plaats in Maspalomas en Playa del Inglés.

All inclusive of Half Pension

Je kan dan genieten van alle aanbiedingen zoals ontbijt, lunch, vieruurtje en diner. Daarbij komt nog ééns dat alle drankjes en hapjes inbegrepen zijn. Je hebt ervoor betaald en dan wil je dus ook alles uit de kan halen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar half pension. Wat is uw voorkeur ?

Booking.com

Bij half pension ben je niet afhankelijk van de lunch s’middags. Het voordeel is dan dat je direct na het ontbijt het hotel kan verlaten om bijvoorbeeld een daguitstap te maken, een terrasje aan zee, een dagje strand, enz … Je kan dan zelf beslissen of u tijdens de middag in een restaurant of snack bar de lunch gaat nuttigen of niet.

Wat beide wel gemeen hebben is het diner s’avonds. Hier is enig verschil dat sommige hotels het diner verdelen in 2 groepen. De reden is omdat de restaurants niet alle gasten tegelijk kunnen ontvangen. Het grote deel van de hotels met buffetvorm kiest voor een eerste groep van 18.00 tot 20.00 uur en een 2de groep van 20.00 tot 22.00 uur.

Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste groep. De winkels zijn geopend tot 22.00 uur dat kan je dan gecombineerd met een terrasje nog meenemen. Daartegen als je pas om 22 uur het restaurant verlaat dan rest er enkel nog een avondwandeling en terrasje. Het is natuurlijk voor ieder een vrije keuze.

Van Hotel naar het strand

Tenzij je van s’morgens tot s’avonds aan het zwembad of in de botanische tuin van je hotel blijft, zijn er waarschijnlijk ook hotelgasten zoals u die liever enkele uren zonnebaden en zwemmen aan het strand.

Is je hotel direct of op wandelafstand van het strand gelegen dan hoef je niet ver te stappen. Hebt u dat geluk niet en is het toch net iets te ver dan bied je hotel waarschijnlijk een strandbus aan. Deze strandbus is een pendelbus die je van s’morgens tot s’avonds naar het strand brengt. Deze extra service is meestal gratis.

Let op, de strandbus doet meerdere hotels aan. De vertrektijden en ophaaltijden zijn over het algemeen ieder uur op een vaste plaats die vooraf vermeld word. Alle info hierover kan je verkrijgen aan de receptie.

Samen maken we het Beter

Jouw feedback is waardevol. Niet alleen voor andere bezoekers, maar ook voor ons om de informatie op onze blog te verbeteren en completer te maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die Playa de Amadores bezoekt, een onvergetelijke ervaring heeft. We horen graag hoe jouw bezoek was en zijn suggesties walkom verschueren.eddy@gmail.com.