Gran Canaria

Nudisme

Nudisme tijdens je vakantie op Gran Canaria

U bezoekt deze pagina waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar meer informatie over naturisme en nudisme op Gran Canaria. Zoals je reeds hebt gelezen op de vorige pagina is het naturisme op de Canarisch eilanden goed ingeburgerd. Samen met Fuerteventura is Gran Canaria uitermate geschikt om naturel te zonnebaden.

Naaktstrand El Confital Gran Canaria

Nudisme is ongekleed rondlopen, maar zeer belnagrijk is te weten dat nudisme niet geassocieerd word met seks. Als nudist gaat u meestal naar naaktstranden, sauna’s en speciale naturisten campings. In Duitsland bevind zich zelfs een ware nudisten route om te wandelen in de natuur.

Het eiland Gran Canaria staat voor een groot gedeelte voor vrijheid en vrij bewegen. Niemand kijkt nog op van een naakt lichaam op het strand. Let wel, voor het respect van andere strand bezoekers is op de meeste stranden een afgebakende zone ( Zona Nudista ). op Gran Canaria zijn wel een 30 tal stranden waar je naakt kan zonnebaden en zwemmen. ik ga hier enkel de bijzonderste naaktstranden vermelden als vervolg op de vorige pagina.

El Confital

Het strand van El Confital of zoals de inwoners het noemen “El Cabezón Negro” bevind zich in het noordoosten van het eiland. Het is het eerste naaktstrand in een hoofdstad als Las Palmas. Het strand bevind zich op een schiereiland met de naam La Isleta. Het is de verlenging van het gekende Playa de las Canteras. Er is een afgebakende zone voor nudisme ( Zona Recomendada Naturista ). Het strand is ongeveer 180 meter lang. Het bestaat uit goudkleurig zand en rotsen waarop hier en daar grote stenen platen zijn geplaatst.

Bovendien is het strand goed bereikbaar via houten promenades. In 2012 heeft El Confital van Europa de Blauwe Vlag ontvangen voor een milieuvriendelijk en zeer net strand. Het kan er soms zeer druk zijn omdat door de zeestroming het hier ook geschikt is voor surfers.

Toch straalt El Confital een ware rust uit. El Confital is gemakkelijk bereikbaar met de auto of te voet. Met de bus ( guagua ) kan u vanuit Las Palmas ( San Telmo ) het strand van El Confital bereiken met de nrs 12 of L1. Deze bus rijd iedere 10 minuten. De tijd bus en te voet tot aan het strand is ongeveer 40 minuten.

Playa Tiritaña

Het afgezonderde strand van Tiritaña situeert zich tussen Tauro ( letterlijk vertaald Stier ) en Puerto de Mogán. Het strand gelegen in een smalle ravijn is nog in zijn natuurlijke staat. Met zijn lengte van 80 meter is het strand niet zo groot.

Playa Tiritaña - Mogan - Gran Canaria

Er is dan ook veel ruimte voor nudisme of naturisme. Let wel er kunnen families met kinderen aanwezig zijn. Het is dus niet enkel bedoeld als naaktstrand. Wil je regelmatig in je blootje lopen op dit vulkanisch strandje, dan kan u best een hotel of appartement huren in Mogán, Taurito of Puerto Rico.

Het strand is rustig gelegen voor het nudisme, maar ondanks dat het afgezonderd is kan het er zeer druk zijn. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit zwart zand. Ondanks dat het strand geen Blauwe vlag heeft is het toch netjes en het water kristalhelder. Het word ook dagelijks gereinigd. Vuilbakken zijn aanwezig. Het naaktstrand is niet toegankelijk voor rolstoelpatienten. Vergeet geen parasol of ligzetel want u kan er geen huren ter plaatse.

Het strand is te bereiken met het openbaar vervoer ( guaguas Global ) via de nr 33 Playa del Ingles – Puerto de Mogan, ( halte Barranco de Tiritaña ) deze bus rijd enkel op zaterdag en zondag. Tijdens de weekdagen bus nr 91 tot aan Playa del Cura. Vandaar moet je dan nog een stuk te voet richting Taurito. Kom je liever met de auto dat kan via de GC-500. Er is geen parkeerplaats voorzien. Via een pad kan je dan het kleine strandje gemakkelijk te voet bereiken. Map

Terug naar de vorige pagina