Gran Canaria

San Agustin

San Agustin nabij Playa del Ingles

San Agustin grenst aan het gekende Playa del Ingles. Op de landkaart is San Agustin dan ook gelegen in het zuiden van Gran Canaria. Het is een deelgemeente van San Bartolomé de Tirajana. Samen met Playa del Ingles en Maspalomas is San Agustin de Costa Canaria. Landbouw en het toerisme zijn de belangrijkste inkomsten voor San Agustin. Te voet kan u deze badplaats bereiken via de panoramische wandelboulevard.

San Agustin is via de GC-1 autosnelweg ( Autopista del Sur de Gran Canaria ) gemakkelijk bereikbaar met de auto. Ook het openbaar vervoer zorgt voor een eenvoudige verbinding met San Agustin. Deze toeristische badplaats is ontstaan in 1962.

Het is toen gebouwd op een immens groot landgoed van een rijk Spaans edelman “Conde de la Vega Grande”, die uitgestrekte bezittingen had in het zuiden van het eiland. Met de naburige plaatsen Maspalomas en Playa del Inglés vormt San Agustin de Costa Canaria.

Toeristische zone San Agustin

Foto Maspalomas Ahora

Accomodatie op top niveau

Hotels, appartementen, bungalows en vakantiehuizen zijn ruimschoots aanwezig. De meest in het oog springende hotels zijn Meliá Tamarindos, Hotel San Agustin Beach Club, Gloria Palace San Agustin Thalasso en IFA Interclub Atlantic bevinden zich wel verder van het strand, maar is er een shuttlebus voorzien.

San Agustin vakantieplaats met breed strand en douchesUiteraard kan je ook te voet naar de boulevard en het strand, maar dan moet je wel 153 treden trotseren als je in de IFA Interclub Atlantic verblijft. De voorbije jaren heeft San Agustin een ware metamorfose ondergaan. Er is nu een prachtige boulevard met mooie uitzichten op het binnenland en de Atlantische oceaan.

San Agustin heeft een bijzondere band met Zweden, hetgeen blijkt uit het grote aantal Zweedse winkels, bars en restaurants en de aanwezigheid van een Zweedse school en een Zweedse kerk. Met de Clinica Roca is het een van de weinige plaatsen in het zuiden van Gran Canaria met een modern ziekenhuis. In San Agustin zijn er geen winkelstraten maar er is wel een kleinschalig winkelcentrum (Centro Comercial).

[flickrstream id=”15″]

San Agustin een strand om te chillen

Het strand van San Agustin is zeer rustig gelegen, en de ideale plek om te chillen. Het is dan ook veel minder druk dan het naburige Playa del Ingles. Een gedeelte van het strand is met kiezels en keien, maar het grootste gedeelte is zandstrand. Ook hier kan je ligstoelen en parasols huren. Het strand is ideaal voor kinderen omdat het deels beschermd ligt van golfslag door de aanwezige rotsen.

San Agustin strand en boulevard voor een leuke vakantie op Gran CanariaJe kan er u ook redelijk ver in het zeewater begeven zonder kopje onder te gaan. Snorkelaars en scubaduikers zie je hier dan ook regelmatig. De stranden van San Agustin zijn Playas del Veril, Playa de Las Burras en Playa de San Agustin.

Op de strandboulevard kan je op een terrasje genieten van het uitzicht op de Atlantische oceaan. De overigens brede en mooie boulevard geeft verbinding naar Playa del Ingles, dat op ongeveer 20 minuten wandelafstand ligt. In de andere richting “Punta Morro Besudo” en Bahia Feliz, wordt de boulevard iets minder breed en steiler.

Vanaf hier heb je prachtige uitzichten op de rotsen en kan je de bewegingen van krabben, sportvissers en golfslag gadeslaan. Op het einde van het strand bevindt zich de Cañada de San Agustin, een rivier die zijn oorsprong vindt in het gebergte van Gran Canaria.

[showad block=809]Mijn conclusie, San Agustin is de ideale vakantiebestemming voor iemand die houdt van een rustige vakantie. Binnen de hotels kan het wel druk en rumoerig zijn, maar dat is een algemeen verschijnsel op het eiland. Toeristische informatie kan je vinden in het winkelcentrum El Portón dat is gelocaliseerd in Calle las Retamas.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer : Bushalte “Shopping Center San Agustin” en “Clinica Roca” Nummers 900530 – 36 – 66
M
et de auto : via de autosnelweg GC-500

Afbeeldingen : Verschueren Eddy