Gran Canaria

Santa Catalina

Santa Catalina in Puerto Canteras

Santa Catalina en Las Arenas shopping zone, is zoals de naam reeds laat vermoeden een winkelzone langs het havengebied en strandboulevard van Playa de Las Canteras. Ook hier vind je tal van kleine winkels ( Bazars ) en shoppingcentra. Onze shoppingtocht ga ik met u starten dichtbij het park Santa Catalina. Aan de rand van het park bevind zich het Gran Casino de Las Palmas en het Museum Elder de la Ciencia y la Tecnologia. Voor we verder wandelen naar het andere uiteinde van Playa de Las Canteras wil ik u graag de Bazars voorstellen.

Santa Catalina met de haven en winkelcentrum in Las Palmas op Gran Canaria
Booking.com

Bazars zijn kleine knusse winkels verdeeld over de stad. Als je de winkelroutes goed uitstippelt ben je steeds in de buurt van een Bazar, die zich steeds op enkele meters wandelafstand van het strand van Las Palmas, Playa Las Canteras bevinden. Een Bazar kun je een beetje vergelijken met een buurtwinkel bij ons.

Ze verkopen frisdrank, sigaretten, sigaren, tabak, tijdschriften en kranten, souvernirs, buskaarten enz … De mensen achter die Bazars ontvangen u steeds met open armen en zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Zo ben je even weg van het toerisme en enkele minuten in het echte Las Palmas.

La Paqueña Habana is een salsa bar waar je de zwoele sfeer uit het Caribische gebied kan voelen en proeven. Cubaanse bands met live muziek brengen u met salsa en rumba in exotische sferen. De dancing is kleurrijk ingericht, de dansvloer nodigt uit tot een erotische dans. Niet dat je er tijdens je vakantie tijd voor hebt, maar de uitbater van de bar organiseert regelmatig salsa lessen, het is maar dat je het weet.

El Muelle en Santa Catalina in Puerto de La Luz

Puerto de la Luz ligt dichtbij het strand van Las Palmas, Playa de Las Canteras en Mesa y López, de twee belangrijke winkel zones van Las Palmas. Je kan hier de keuze maken of je van je route wil afwijken of niet. Is Puerto de La Luz interessant ? Ik denk het wel. ( kaart )

Cruise naar Gran Canaria met aankomst in Puerto de La Luz in Las Palmas

Puerto de la Luz is een belangrijk deel van de haven. Jaarlijks ankeren hier verschillende gekende en minder gekende cruiseschepen aan van verschillende rederijen. Ondermeer MSC Cruises, Princess Cruises, Cunard Line, Royal Caribbean International en nog enkele anderen vinden jaarlijks de derde grootste haven van Spanje,

Las Palmas de Gran Canaria. De aankomst voor de kust van Las Palmas moet een prachtig zicht zijn. Ik kan het mij alleen maar inbeelden de kustlijn te zien van Gran Canaria vanop de Atlantische oceaan, een panorama van het prachtige strand van Las Canteras, het strand van onze hoofdstad Las Palmas. Duizenden toeristen ontdekken zo het moois van Las Palmas op Gran Canaria.

Vooral het tax-free shoppen trekt de belangstelling. Het loont zeker de moeite om de cruiseschepen te bezoeken. Vooral voor de fotografen onder ons is dit niet te missen. Als je naast één van deze majestueuze cruise schepen staat, dan voel je u maar klein op deze wereld.

De Britannia van de rederij P&O Cruises, de gekende Queen Mary 2, Explorer of the Seas en de Queen Victoria zijn maar enkele van de wereldbekende cruises die de haven van Las Palmas jaarlijks een bezoek brengen. Ik heb voor u hier een lijst van alle cruiseschepen die Las Palmas dit jaar bezoeken.

Als u een wandeling maakt langs Muelle SantaCatalina kom je voorbij het gelijknamige shoppingcenter El Muelle. Dit winkelcentrum heeft een gelijkvloers en 4 verdiepingen aan winkels, bars en restaurants.

Winkelcentrum El Muelle nabij Puerto de La Luz in Las Palmas

Een Hiperdino, C&A, Douglas, Berschka, Guess en nog veel meer handelszaken ontvangen u graag in dit zeer gezellige shopping center. Op de derde verdieping heb je enkele restaurants waaronder een pizzeria en een wokrestaurant. Op de hoogste verdieping heb je de El Muelle Padel Club waar je een drankje en hapje kan nuttigen op het terras, met als extra een prachtig zicht op de haven en Las Palmas. Via de website van het shopping center kan u bekijken welke handelszaken zich hier bevinden. ( website El Muelle )

Iets verderop heb je Muelle de Transbordadores waar de Jet Foil vertrekt indien u een uitstap wil maken naar de andere Canarische eilanden.Je hebt er nog andere bezienswaardigheden die je kan bezoeken.

Het Museo Elder de la Ciencia y Tecnologia en de Real Club Nautico de Gran Canaria met de jachthaven. Deze club met 135 ligplaatsen, een droogdok en bijna 6000 leden, bestaat reeds sinds 1908. Verder beschikt de Real Club Nautico over tennisbanen, een fitness centrum en nog andere sport activiteiten.

Bezoek de markt in Puerto de la Luz

De Mercado del Puerto de La Luz (kaart) is gesitueerd aan de haven, op het einde van Las Canteras in de buurt van Castillo de la Luz. Hier is het een gezellige mix van de vriendelijke lokale bevolking en toeristen. Het ijzeren marktgebouw werd gebouwd in 1891 en gerestaureerd in 1994.

Je vind er vlees, groenten, fruit, bloemen maar vandaag in het moderne Las Palmas is het ook een ontmoetingspunt met een recreatieve en gastronomische uitstraling.

De dagelijkse markt 'Mercado' met terrasjes in Puerto de La Luz in Las Palmas op Gran Canaria

Vooral s’avonds komt de lokale bevolking hier op de terrassen genieten bij een goed glas Canarische wijn en tapas. Hier voel je het bruisende Spanje, een atmosfeer om te proeven. Vooral vrijdagavond lijkt het of er niemand thuis is, maar allemaal op de markt. Zeker een aanrader.

Castillo de La Luz

Misschien nog een tip nu je toch in de buurt bent van La Isleta, is een bezoek aan het Castillo de la Luz. Dit kasteel is gebouwd in 1494 met als bedoeling de haven Puerto de la Luz van Las Palmas te verdedigen tegen aanvallen. Na de verwoestingen door piraten is het volledig gerenoveerd en uitgeroepen tot Cultureel Historisch monument. Vandaag doet het dienst als cultureel en tentoonstellingscentrum. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd aan Castillo de la Luz. U kan het bereiken via Calle Juan Rejón met de auto of met het openbaar vervoer Guaguas Municipales nrs 01 02 12 19 24 33 47 L1

Castillo de La Luz in de hoofdstad Las Palmas op Gran Canaria

Las Arenas shopping center in Las Palmas

Het winkelcentrum of Centro Comercial “Las Arenas” is het grootste shopping gebied van Las Palmas. Het ligt ongeveer 15 minuten van het centrum van de stad en is gemakkelijk bereikbaar met de bus of guagua municipal. Er zijn meer dan 100 winkels, restaurants en bars in Las Arenas. Dit alles in een zeer gezellige en gemoedelijke omgeving. Eén van de populaire winkels is Primark waar u op zoektocht kan gaan naar spotgoedkope kleding.

Winkelcentrum Las Arenas dichtbij Puerto de la Cruz in Las Palmas op GRan Canaria

Andere gekende kledingwinkels zijn Zara, C&A, H&M en nog vele andere. Toch kan ik u aanbevelen om de winkels van de plaatselijke handelaars te verheugen met een bezoek. Deze winkels of boetieks hebben meestal exclusieve kleding, schoenen, handtassen van spaanse of italiaanse makelij, en van uitstekende kwaliteit. Bovendien zijn meermaals even goedkoop dan de gekende merken.

Voor de kinderen mag vanzelfsprekend de Disney Store en Hello Kitty niet ontbreken. Na het winkelen kan ik u aanbevelen een lekkere bocadillo, tapa of andere canarisch gerecht te gaan eten in de talrijke bars en restaurants, overdekt of in open lucht. De kinderen gaan het heerlijk vinden in de immens grote Mc Donalds. Bent u een fanaat van electronische apparaten zoals smartphones, tablets en games dan mag je zeker de Media Markt niet vergeten. Eén van de grootste Carrefour winkels op het eiland vind je in Las Arenas.

Het shopping center Las Arenas is iedere dag geopend van 10.00 tot 01.00 uur. De winkels meestal tot 22.00 uur. Op zondag is het gesloten met enkele uitzonderingen wanneer het koopzondag is of bij speciale gelegenheden. Bezoek ook de website van Shopping Center Las Arenas

Hoe bereik ik shopping center Las Arenas ?

Las Arenas bevind zich op het einde van de boulevard Las Canteras. Te voet is het vanuit het centrum ongeveer 30 minuten wandelen langs het prachtige strand van Playa de Las Canteras. De Guaguas Municipales brengen u ook naar het shopping center. ( kaart ). Met de bus nrs 17, 25, 35, 45, 47 en L2 bereik je de bushaltes aan het shoppingcenter. U kan afstappen aan de bushalte “Aparcamiento intermodal de El Rincón” of “Auditorio“.

Een busticket enkele reis kost 1.40 € per persoon wanneer u betaald op de bus aan de bestuurder. Koopt u een busticket vooraf dan krijg je een korting. BONO-2 is een ticket heen en terug voor 2.40 €. BONO Guagua Sin Contacto kost u 8.50 € voor 10 ritten.

Deze kaart kost eenmalig 1.50 € + herlaadbedrag met een minimum van 8.50 € en een maximum van 50 €. Deze tickets kan u kopen in busstations, winkels en bazars. Sommige bussen zijn speciaal ingericht voor rolstoelgebruikers. Een rit voor een rolstoelgebruiker kost 1.80 € per persoon.
Guaguas Municipales ( website ) ( app Android ) ( app IOS ). Kom je met de auto dan is er een grote parking direct aan het winkelcentrum en de haven.

Het openbaar vervoer in Puerto de la Luz

U kan naar Puerto de la Luz met het openbaar vervoer van Guaguas Municipales nrs 21, 2433 en 47. De halte Calle Juan Rejón 25 bevind zich op enkele minuten te voet van de markthal.

Met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk naar Puerto de La Luz en het El Muelle shopping center. Het busstation Santa Catalina word de ganse dag bediend door verschillende bussen van Guaguas Municipales. Dit zijn de busnummers van en naar Puerto de La Luz
12  21 22 24,26 33 41 44 45 47 81 L1 L2  ( Bekijk hier de stopplaatsen )

We wandelen nu verder langs de Paseo Las Canteras. Winkels, restaurants, bars en cafetarias zien we hier in overvloed. Deze gezellige en drukke boulevard bied u mooie panorama’s met zicht op zee. Op het einde van de Paseo Las Canteras veranderd de naam in Avenida Apolinario. Vanaf hier hebt u zicht op het Auditorio Alfredo Kraus. We komen uiteraard om te shoppen. Dat gaan we doen in het nabije shopping center ( Centro Comercial ) Las Arenas.

Is deze info voldoende voor u ? Hebt u zelf nog interessante info of tips, dan hoor ik het graag van u. U kan alle tips en info via het contactformulier aan mij bezorgen. Alvast bedankt