Gran Canaria

Uitgaan in Playa del Ingles

Uitgaan in Playa del Inglés

Playa del Ingles is vanzelfsprekend niet alleen een strandvakantie. Deze locatie heeft bijna alles om te stappen en te fuiven. Voor alle leeftijden is hier wel ergens een bar, discotheek of andere gelegenheid waar de dj uw muziek draait.. Playa del Ingles mag zeker niet ontbreken in je party agenda.

Paseo Maritimo uitgaan in Playa del Ingles

Tijdens de dag is het hier rustig, dan word alles schoongemaakt van de voorbije nacht. En dat is echt wel nodig. Zeker de jeugd is dan zijn roes aan het uitslapen. Het uitgaan start hier na het diner. Beetje bij beetje word de uitgaansbuurt ingepalmd door de duizenden toeristen.

Uitgaan op de Paseo Maritimo

Laten we uw en onze avond starten dichtbij het strand. Op de drukke Paseo Maritimo vind u meestal bars. Deze bars zijn tijdens de warme middaguren de ideale plaats om in alle rust te genieten van een cappucino of cocktail. s’Avonds daarentegen worden deze bars en pub’s overrompeld door alle soorten toeristen die komen om te fuiven.

 

Op enkele uitzonderingen na draait de dj alle soorten muziek. De ene draait disco, de andere oldies, maar feestmuziek en latin music spelen de hoofdrol. Om te dansen moet je hier niet zijn, wel voor de sfeer.

Er is keuze tussen spaanse bars, duitse, engelse en scandinavische bars. De openingsuren zijn tot in de vroege uurtjes. De restaurants en fastfood restaurants blijven meestal geopend tot 24.00 uur. Deze uitgaansbuurt is bereikbaar met de taxi, de wagen of via een gezonde avondwandeling langs de Paseo Canario.

Uitgaan op de Plaza en Kasbah

Eén van de drukste uitgaansbuurten in Playa del Inglés ligt rond de oecumenische kerk “San Salvador” op de Avenida Sargentos Provicionales ( map ). Rondom de kerk heb je aan de ene zijde Kasbah en aan de andere zijde Plaza.

Hier is het shopping en feestcentrum met winkels, bars, karaoke bars, restaurants en engelse pub’s. Vanaf 19 uur kan u kuieren op een kleine ambachten avondmarkt. Glasblazen, juwelen en andere handgemaakte artikelen worden aangeboden.

s’Avonds is het een gezellige drukte in het Plaza Center. Je weet soms niet uit welke richting en waarvan ze komen, maar honderden jongeren arriveren iedere avond in kolonnes op weg naar de discotheken en bars. De mooiste meisjes en jongens passeren hier de revue.

Op het plein tussen de kerk en het Plaza shopping center proberen jongens en meisjes u met aanbiedingen uit te nodigen om hun discoteek te bezoeken. Gaat u in op hun verzoek dan ontvangt u een kaartje met een eerste gratis drank. De meeste bars geven s’avonds een happy hour.

De discotheken van de Plaza bevinden zich op het laagste gedeelte. Treden en een roltrap voeren u naar de benedenverdieping. De dj’s in de Plaza brengen de nieuwste internationale muziek. Mooie meisjes ( gogo girls ) verwennen de bezoekers met erotische dansen. De discotheken vragen geen lidgeld of inkomgeld.

Nederlandse en Belgische jeugd kan terecht in Feestcafé Shooters en de Vliegende Hollander. Dat kan ook op vakantie is leuk zijn om nederlandstalige mensen te ontmoeten met gekende muziek van bij ons.

Het Kasbah shopping center situeert zich aan de andere zijde van de Plaza. Aan de Calle Málaga vind u aan uw linkerzijde het oudere shopping center Metro. De gekende discotheken Pacha en Ministry of Sound verwennen hier dagelijks hun gasten. Wel opletten want deze bars hanteren soms een harde concurrentie om klanten te ronselen.

Het echte Kasbah gebeuren heeft plaats rond het binnenplein ( map ). The Garage is een disco pub die iedere avond kan rekenen op een ruim aantal bezoekers. Bent u iemand die zijn liefde niet kan verbergen voor games, dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Aan twee is er een openlucht speelzaal met tal van games, snooker, enz …

Het binnenplein is veruit het belangrijkste deel van Kasbah. Het plein is omringd door verschillende bars en een restaurant. Iedere avond is hier live muziek. Vanaf 18.30 kan u hier dansen in openlucht. Muziek als salsa, bacchata, merengue, tango en andere latijnse en spaanse dansen komen ruimschoots aan bod. Rondom het plein zijn prachtige zitplaatsen in lokale mozaiek. Wees er vlug bij, de plaatsen zijn snel bezet door de talrijke dansliefhebbers.

Ik waarschuw u, u zal niet lang blijven zitten. De zuiderse muziek en de dansshow die sommige lokale bewoners geven moedigt aan tot dansen. Iedereen doet mee, jong en oud. Tijdens het weekend kan het nogal druk zijn.

De lokale bewoners komen zich ontspannen met de familie en kinderen, en daar hoort dansen bij. Wil u toch liever shoppen na het diner, dan kan dat in de talrijke winkels in het winkelcentrum.

Deze locatie Kasbah en Plaza kan je bereiken met het openbaar vervoer, de auto of taxi. De bushalte is te vinden in Avenida de Gran Canaria vlak aan Restaurant Grill Tor. Neemt u liever een taxi, dan je deze terugvinden in de Avenida Sargentos Provicionales. Daar staan dag en nacht talrijke taxi’s voor u klaar. Met de auto kan u moeiteloos parkeren in de naburige straten.

Meer info volgt later …