Gran Canaria

Suggesties en Tips 2

TimeSharing op de Canarische eilanden

Op vakantie ga je om leuke dingen te doen. Strand, zee en zon maken je vakantie. Toch zijn er enkele zaken waar je moet op letten tijdens je vakantie en dat is ondermeer Timesharing. Wanneer je op Gran Canaria rondloopt aan het strand in Playa del Ingles dan zal je al vlug worden aangesproken door medewerkers van Timesharing.

Deze mensen beloven je de hemel op aarde. Men belooft je mooie prijzen die je kan winnen wanneer je een krasbiljet in ontvangst neemt. Wees er maar zeker van dat je steeds de hoofdprijs hebt gewonnen. Tot zover geen probleem. Al snel mag je uw prijs in ontvangst gaan nemen. Men vraagt u om met een taxi, uiteraard betaald door de organisatie de prijs gaan af te halen.

Vanaf daar is er van een gewonnen prijs geen sprake meer. Er word u dan nog enkel een contract aangeboden voor een prachtige vakantie naar keuze in de hele wereld. Vanaf nu is het uw verantwoordelijkheid of je het contract tekent of niet. Timesharing is niet verboden, het kan u echter zeer veel geld kosten. Men zegt dat u een deel van een appartementen complex koopt, maar in feite huurt u enkel aan een zeer dure prijs.

Indien u toch wenst deel te nemen aan Timesharing bedenk dan wel dat er veel addertjes onder het gras zitten. Het is zeer moeilijk om een Timesharing contract te beeindigen. Op de Canarische eilanden en dus ook Gran Canaria zijn enkele Timesharing complexen die nooit zijn afgewerkt of geopend. Een Timesharing dat wel is geopend is het luxueuse en prachtige Anfi del Mar in Arguineguin.

Heb je niet de bedoeling om een vakantie appartement te kopen, neem dan zeker het krasbiljet niet in ontvangst. Laat je zeker niet verleiden tot een gratis taxirit. Je bent uren onderweg, je kan veel geld verliezen en je bent een vakantiedag verloren. Wens je toch meer te weten over Timesharing lees dan volgende informatie hier en hier.

Taxfree shopping en de douane regels voor invoer

Op Gran Canaria je goedkoop en taxfree shoppen, het behoort tot Europa en toch moet je opletten wat je invoert, want Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en de andere Canarische eilanden bevinden zich buiten de Europese Unie. De kans is groot dat de douane u bij uw terugkomst uit vakantie zal controleren. Ondanks dat de canarische eilanden behoren tot Spanje en dus Europa bent u onderworpen aan limieten voor invoer van producten voor uw persoonlijk gebruik.

Vrij verkeer van goederen tussen Gran Canaria en bijvoorbeeld België en Nederland is hier dus niet van toepassing. Het is ook bijzonder goed opletten wanneer u bijvoorbeeld producten meebrengt in geschenkverpakking. Zelfs al is het voor familie of vrienden, voor de douane is het dan niet meer voor persoonlijk gebruik, wat betekent dat u de kans hebt dat je invoerrechten en btw zal moeten betalen wanneer u de invoer limieten overschrijd.

Wat mag u vrij invoeren uit Gran Canaria ?

200 sigaretten of 100 cigarillo’s of 50 sigaren of 250 gram rooktabak.
4 liter niet-mousserende wijn en 16 liter bier en of 1 liter alcoholische dranken van meer dan 22° vol of 2 liter alcoholische dranken van minder dan 22° vol.

Geschenken en andere producten met een maximum waarde van 430 €. Zolang u zich hier aan de regels houdt zal u geen extra btw of accijns moeten betalen. Namaakgoederen, sommige planten, voedsel en andere producten zijn zoals u weet ook ten strengste verboden. Voor verdere informatie raad ik u aan om de website van de douane of de luchthaven van uw land te raadplegen. België , Nederland

Plan je vakantie reeds thuis via een routeplanner

De ligging van je hotel, appartement of bungalow naar bijvoorbeeld de Meloneras shops, het strand of de duinen kan je van thuis al opzoeken op Googlemaps bijvoorbeeld. Je hebt dan direct de volgroute via de route planner en streetview. Op locatie is het praktisch als je over een smartphone of tablet beschikt met apps van Android zoals Googlemaps en info over de Canarische eilanden te gebruiken.

Apps maken het u gemakkelijk op vakantie

Ben je in het bezit van een smartphone of tablet dan bestaan er verschillende apps ( applicaties ) die je in een app store kan downloaden. De meeste van deze apps zijn in het engels of spaans, maar soms ook in het nederlands. IOS en Android ( Cabildo de Gran Canaria )

Ze geven algemene informatie over Gran Canaria met tekst, afbeeldingen en foto’s. Sommige maken ook gebruik van overzichtelijke kaarten al dan niet met een online routeplanner, dan moet uw smartphone of tablet computer wel beschikken over GPS. De meeste apps zijn gratis te gebruiken, maar voor sommige moet je betalen.

Gratis of betaald, apps over Gran Canaria

Wanneer u in de appstore bent van uw keuze dan zoek je op “Gran Canaria” of “Canary Islands”. De zoekmachine geeft u dan direct een overzicht van de beschikbare apps. Hieronder vind u het webadres van de verschillende app stores.

Android ; Google Play – TouriasGran CanariaGraGran Canaria MinubeGran Canaria en tu Mano, Cabildo de Gran Canaria en nog veel meer van deze apps

iPhone en iPad : Apple Store – Gran Canaria GuiaGran canaria appCity GuideGran Canaria en tu Mano, Cabildo de Gran Canaria dit zijn maar enkele van de vele beschikbare apps over Gran Canaria.

Windows ( mobiel ) ; Windows phone Store – Visit Gran CanariaFishing NewsCharly TravelAuswandern nach Gran CanariaGran Canaria Gastrotipp

Windows apps : Apps voor Windows – Las Palmas Airport Flight Tracker

Chrome : Chrome Web Store – Gran Canaria app

Beeld van het jaar 2013

Tips Canarische eilanden satelliet foto jaar 2013

Satelliet foto van de Canarische eilanden en verkozen tot beeld van het jaar 2013. Op deze foto krijg je een goed zicht op de 7 eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma en La Gomera. Momenteel is La Graciosa erkend als 8ste bewoond eiland van de Canarische eilanden.

Het is het tweede jaar op rij dat de Canarische eilanden winnen in de foto wedstrijd van de NASA. In 2012 ging de overwinning naar de vulkaanuitbarsting onderzee van het eiland El Hierro.

Terug naar de vorige pagina “Tips en suggesties